Cătălin Munteanu și-a anunțat și el despărțirea de Petrolul, după ce i-a condus pe ”lupi” către victorie în meciul cu CS Mioveni, din postura de antrenor principal

Răzvan STÎNGĂ 02 Aug. 2020, 23:47 Liga 2

Petrolul a încheiat play-off-ul Ligii 2 cu o victorie, 2-1 pe terenul celor de la CS Mioveni. Pe banca ploieștenilor a stat antrenorul secund Cătălin Munteanu, pentru că ”principalul” Costel Enache și-a anunțat plecarea după eșecul din penultima etapă, 1-2 cu Campionii FC Argeș, pentru că nu mai erau șanse la promovarea în Liga 1. La finalul partidei, Munteanu făcut publice planurile de viitor, acelea că nu va mai rămâne la Petrolul.

Cătălin Munteanu: ”Am ieşit de pe teren cu capul sus”

A lăudat modul în care jucătorii Petrolului au evoluat, dar a precizat că a fost pentru prima dată în acest play-off când au fost pe teren cei mai buni jucători, neexistând accidentați sau suspendați. Totuși, Cătălin Munteanu a precizat că a luat decizia să plece, așa cum a făcut-o și Costel Enache.

Cred că azi am făcut un meci bun. Cred că este şi prima oară când am putut să aliniem cel mai bun prim 11. Am ieşit de pe teren cu capul sus. Până acum am jucat cu presiune, azi nu am avut nimic de pierdut. Eu o să plec după meciul de azi. Îmi pare foarte rău pentru băieţi şi pentru acest club că nu am reuşit să promovăm anul acesta”, a spus Cătălin Munteanu după CS Mioveni – Petrolul, citat de TelekomSport.

Costel Enache a plecat după meciul cu Campionii FC Argeș 

Petrolul și-a luat adio de la promovare și în acest sezon de Liga 2, odată cu înfrângerea de pe teren propriu cu Campionii FC Argeș din penultima etapă a play-off-ului, scor 1-2, și s-a despărțit de antrenorul Costel Enache, cel numit la începutul anului în locul lui Flavius Stoican. Enache n-a mai așteptat și ultimul meci din play-off, cel cu CS Mioveni, și, supărat inclusiv pe reproșurile primite din partea suporterilor, și-a luat bagajele și a plecat acasă, lăsând conducerea clubului uimită de gestul său. Cu argeșenii, indicații de pe banca tehnică au fost date de ”secundul” Cătălin Munteanu.

”Nu, categoric că nu mai rămân. Așa a și fost contractul discutat. Când am venit în iarnă mi-am asumat un lucru: promovarea. Așa am și discutat, și eu mă simt părtaș la ce s-a întâmplat aici. E absolut normal să plătesc cumva. Avem în limba română un termen pe care îl folosim foarte foarte des: îmi asum lucrurile, dar niciodată nu plătim pentru ce ne asumăm. A asuma nu e doar un cuvânt, e și un gest, o faptă. Eu am crezut, am gestionat niște lucruri, nu am fost capabil să le duc la capăt, nu știam că vine COVID-ul, dar și atunci când a început acest mini-campionat eu am fost primul care am zis că: «Da, formatul e unul care ar putea să ne avantajeze. Putem să facem»”, spunea Costel Enache.

Petrolul a terminat play-off-ul Ligii 2 pe ultimul loc

Petrolul a terminat play-off-ul pe ultimul loc, 6, cu 25 de puncte (o victorie, trei egaluri și o înfrângere). Peste ea s-au clasat Rapid, 25 de puncte, Turris Oltul, 26 de puncte, CS Mioveni, 27 de puncte, Campionii FC Argeș, 27 de puncte, și UTA, 30 de puncte.

Promovatele în Liga 1 au fost decise după ultima etapă, desfășurată duminică seară. Formațiile care urcă direct în prima divizie sunt UTA și Campionii FC Argeș, în timp ce CS Mioveni, echipa care a terminat pe locul 3, va merge la barajul de promovare – retrogradare cu o formație din Liga 1.

 

Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures 

Răzvan STÎNGĂ 02 Aug. 2020, 23:47 Liga 2
Pe aceeași temă