”Strategia noastră a dat roade.” Cătălin Munteanu a tras concluziile după victoria cu ”FC U” Craiova, în locul lui Costel Enache. ”Eu zic că acum eram pe locul 1”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2021, 15:12 Liga 2

După înfrângerea de la Recea, ”U” Cluj avea nevoie disperată de cel puțin un punct în meciul cu liderul ”FC U” Craiova, în etapa a 19-a a Ligii 2, pentru a rămâne în lupta pentru play-off-ul de promovare.

Și a reușit chiar o victorie, pe final, cu 1-0, rezultat care urcă echipa de pe locul 10 în primele șase clasate, pe 3 imediat după joc. Reușita lui Alexandru Pop din minutul 70 a declanșat fiesta pe Cluj Arena.

Cătălin Munteanu, după victoria cu ”FC U” Craiova: ”Eram pe locul 1 cu toate punctele câștigate pe teren”

Chiar dacă nu a avut un joc strălucit pe teren propriu, din punct de vedere al ocaziilor, craiovenii fiind mai periculoși la acest capitol, ”U” a lovit o dată și bine, cu un șut din afara careului, al lui Alexandru Pop, un jucător intrat pe teren cu șapte minute înainte.

Clujenii au rezistat presiunii din final, n-au primit gol, au fost iertați de această dată și de arbitru, care nu a dictat penalty la un henț al lui Ioan Filip, iar cele trei puncte obținute în fața liderului i-a urcat de pe locul 10, pe poziția a 3-a, cel puțin până a doua zi.

La finalul jocului, antrenorul secund Cătălin Munteanu a oferit declarații în detrimentul ”principalului” Costel Enache și a precizat că ”U” Cluj trebuia să fie pe locul 1 în acel moment, dacă cele trei puncte obținute pe teren și cu Turris Oltul, anulate după retragerea teleormănenilor în iarnă, ar fi fost păstrate.

”Toată lumea a fost bucuroasă după meci, băieții s-au descătușat. Eu zic că eram pe locul 1, cu punctele pe care le avem câștigate pe teren. Cu încă trei puncte, dacă stăm să facem socoteala, eram pe primul loc. E meritul băieților, pentru că știam că o să întâlnim un adversar puternic, unul dintre cei mai buni adversari din campionat, dar eu cred că strategia noastră a dat roade. Băieții s-au concentrat la maximum și au făcut un joc bun. Exact ce am planificat înainte, eu zic că s-a întâmplat la meci. E în totalitate meritul lor și bravo lor. A fost o descătușare, s-a văzut și pe teren, după, pentru că în ultimul timp rezultatele nu au fost cum ni le doream noi și așteptam o victorie, ceea ce pentru noi este important”, a spus Munteanu la microfonul LookSport.

Cătălin Munteanu, alături de Costel Enache, pe banca echipei ”U” Cluj. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Jucătorii Universității au primit liber câteva zile după succesul cu Craiova. În etapa a 20-a stau, iar apoi întâlnesc Petrolul pe Cluj Arena

”U” Cluj va sta în etapa a 20-a, iar în ultima rundă a sezonului regular, a 21-a, va întâlni pe teren propriu Petrolul Ploiești, o altă contracandidată la play-off, care în această etapă a remizat la Concordia Chiajna, scor 0-0, și care se află mai jos în clasament, însă ea mai are de disputat două meciuri până la final.

”Avem, acum, două săptămâni la dispoziție să pregătim meciul cu Petrolul și sper ca băieții să treacă cu bine, să se bucure, pentru că e cel mai important să se bucure după această victorie. Au câteva zile și după să ne întoarcem la muncă, pentru că încă nu am terminat”, a comentat Cătălin Munteanu despre următorul adversar, echipă pe care a condus-o alături de Costel Enache chiar înainte de a semna cu ”U” Cluj. Cu Petrolul, cei doi au ratat promovarea, însă speră să reușească acest obiectiv cu ardelenii.

”Mai avem încă o finală. Trebuie să le jucăm până la capăt”

În meciurile de pe teren propriu din acest sezon, ”U” Cluj are șase victorii, un egal și două înfrângeri, cu cele 19 puncte obținute în nouă jocuri fiind pe locul 2 în clasamentul special, după ASU Poli, care are 21 de puncte în 10 partide. În deplasare, ”studenții” au 10 puncte din 9 jocuri și ocupă locul 10 în clasamentul partidelor de afară.

Cătălin Munteanu e încrezător că jucătorii Universității vor reuși să se mobilizeze exemplar și la partida cu Petrolul, pentru a o câștiga și a obține calificarea în play-off.

”La Recea, și în condițiile care au fost – cred că toată lumea a văzut și terenul și arbitrajul – nu trebuia să pierdem. Dar, după cum vedem, contra unor echipe mai bine cotate, facem meciuri bune. Trebuie să menținem această motivație în fața oricărui adversar, nu numai în fața celor mai bine cotați. Să mergem mai departe, să trecem repede peste această victorie și să ne concentrăm la maximum pentru următorul meci, pentru că este decisiv. E încă o finală. Așa cum am discutat înainte să începem acest mini-retur, să-i spun așa, toți am fost de acord să dăm totul. Avem două luni, avem cinci finale și trebuie să le jucăm până la capăt”, a mai spus antrenorul secund al Universității Cluj.

Alexandru Pop a decis meciul dintre ”U” Cluj și U Craiova 1948 SA, scor 1-0, cu golul său din minutul 70. Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

”U” Cluj, pe locul 5 în Liga 2, însă va pica de pe pozițiile de play-off până la jocul cu Petrolul

Chiar dacă după jocul în care a învins U Craiova 1948 a urcat de pe locul 10 pe 3, între timp, după ce sâmbătă s-au desfășurat alte cinci jocuri din etapa a 19-a, ”U” Cluj a căzut pe locul 5, fiind singura echipă cu 29 de puncte, stânge în 18 jocuri.

Până la finalul rundei, din care au mai rămas două meciuri, ar putea să mai pice în clasament, însă cu siguranță o va face etapa următoare, când va sta. Speranțele pentru calificarea în play-off le are la ultimul joc din sezonul regular, acasă, cu Petrolul, echipă care acum are 28 de puncte și e pe locul 6.

https://www.youtube.com/watch?v=mi5SQomL2G4

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-fc-u-craiova-se-joaca-de-la-ora-1800-ambele-echipe-lupta-pentru-accederea-in-play-off-si-vin-dupa-infrangeri-19174094

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-refuza-sa-moara-1-0-cu-fc-u-craiova-si-batalia-pentru-play-off-explodeaza-19174172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-19-asu-poli-are-nevoie-de-un-punct-pentru-a-fi-noul-lider-al-clasamentului-cinci-meciuri-au-loc-sambata-de-la-ora-11-printre-care-si-al-echipei-lui-dan-alexa-19174222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-se-intampla-cu-fc-u-craiova-explicatiile-lui-ovidiu-stanga-dupa-esecul-cu-u-cluj-nu-mi-e-teama-pentru-ca-sunt-puternic-ce-va-face-la-meciul-19174185

Marius ANGHEL 13 Mar. 2021, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă