OFICIAL | Costel Enache este noul antrenor al Politehnicii Iași. Prima reacție a sa, obiectivul și colaboratorii cu care va merge la clubul din Copou | EXCLUSIV

Narcis POHOAȚĂ 20 Jun. 2021, 18:48 Liga 2
OFICIAL | Costel Enache este noul antrenor al Politehnicii Iași. Prima reacție a sa, obiectivul și colaboratorii cu care va merge la clubul din Copou | EXCLUSIV

Costel Enache este noul antrenor principal al Politehnicii Iași. Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a ajuns, duminică, 20 iunie 2021, la un acord cu noua conducere a grupării din Copou și va semna luni un contract pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă un an.

Inițial, oficialii Politehnicii Iași l-au contactat pe Viorel Moldovan, însă după refuzul fostului internațional moldovenii au intensificat tratativele cu Costel Enache, cu care au bătut palma duminică. Și Eugen Neagoe a fost pe listă, însă pretențiile sale financiare au fost considerate exagerate.

Costel Enache se întoarce ca antrenor la echipa din Iași

Ieșenii au anunțat pe site-ul oficial instalarea lui Costel Enache, care revine, astfel, pe banca echipei, pe care a mai condus-o în Liga 1 în perioada iunie – octombrie 2013, când purta numele de CSMS.

”CSM Politehnica Iași are un nou antrenor. Costel Enache a acceptat propunerea conducerii clubului din Copou și va fi tehnicianul echipei în sezonul viitor. În primele zile ale săptămânii viitoare, Costel Enache va fi prezentat oficial, prilej cu care vor fi anunțate și alte detalii ale colaborării. În vârstă de 48 de ani, antrenorul Politehnicii a mai lucrat în Copou în urmă cu 8 ani. De atunci a condus formații din primele două ligi, dar și reprezentativa sub 19 ani a României. Precedenta echipă antrenată de Costel Enache este „U” Cluj”, au anunțat ieșenii.

Enache va avea sarcina de a reconstrui echipa în următorul sezon al ligii secunde, pentru ca în campionatul 2022-2023 să aibă obiectiv promovarea în Liga 1.

Ieșenii speră însă să poată ataca promovarea încă din sezonul care începe la 31 iulie.

Costel Enache, după ce a semnat cu Poli Iași: ”Am decis că vrem să muncim”

În vârstă de 48 de ani, Costel Enache a antrenat în sezonul trecut formația ”U” Cluj, iar mai înainte a condus Petrolul. Cu niciuna nu a reușit promovarea în Liga 1. În cariera sa a mai pregătit echipele de club Petrotub Roman, Ceahlăul Piatra Neamț, CSMS Iași, Dunărea Galați, FC Botoșani, Astra și FC Hermannstadt, dar și echipele naționale U18 și U19.

La scurt timp după ce clubul Poli Iași a anunțat numirea lui Costel Enache, tehnicianul a oferit pentru Liga2.ro o primă reacție în noua postură.

”A fost doar o discuție telefonică cu Florin Briaur (n.r. – managerul general al lui Poli Iași), pentru că eu sunt la Piatra Neamț (n.r. – de unde este originar). Am căzut de acord și marți dimineață voi fi la Iași. Am decis că vrem să muncim. Probabil va fi un an, cu opțiune. Dacă lucrurile merg bine sperăm să rămân aproape de casă în continuare, într-un oraș frumos care transmite mai mult decât fotbal. E istorie, e cultură”, a declarat Costel Enache pentru Liga2.ro.

În precedentul mandat la Iași, când echipa se numea CSMS Iași, Costel Enache a colaborat cu președintele Florin Prunea. Fotografia este dinainte de un meci cu SC Bacău, în Liga 2, desfășurat la Iași, sâmbătă, 14 septembrie 2013. Foto: Liviu Chirică / Mediafax Foto

Cătălin Munteanu și Alessandro Cittadino îl vor urma la clubul din Copou

Întrebat de obiectiv, Costel Enache a declarat: ”Luăm lucrurile pas cu pas. Trebuie să fim inconștienți cu toții să spunem că vom rupe norii. Trebuie să creionăm un lot, să formăm un nucleu de bază, să punem lucrurile la punct, să vedem cu cine plecăm la drum. Trebuie să găsim o identitate în joc, iar pe parcurs vom face și un obiectiv realist pe care putem să-l realizăm anul acesta. Sigur, în jurul nostru va fi multă dorință, presiune, o cerință de nivel înalt, dar eu sper să ne adaptăm la asta. Suntem în întârziere, dar am stabilit cu toții să nu facem gafe și sa punem lucrurile la punct.”

Costel Enache va veni la Iași cu doi colaboratori, antrenorul secund Cătălin Munteanu și preparatorul fizic italian Alessandro Cittadino, cu cei doi colaborând și în precedentele mandate, la Petrolul, respectiv ”U” Cluj.

Foto: Liviu Chirică / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-a-refuzat-sa-preia-poli-iasi-am-alte-prioritati-acum-nu-se-pune-problema-costel-enache-devine-favorit-19189726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-simionas-noul-presedinte-al-consiliului-director-la-poli-iasi-florin-briaur-numit-manager-general-reactiile-celor-doi-noi-sefi-ai-echipei-din-copou-19189464

 

Narcis POHOAȚĂ 20 Jun. 2021, 18:48 Liga 2
Pe aceeași temă