Căpitanul Politehnicii Iași vrea punctaj maxim în ultimele etape din sezonul regular. Unde consideră Florin Plămadă că echipa a rămas datoare

Narcis POHOAȚĂ 18 Dec. 2022, 16:27 Liga 2

Politehnica Iași mai are nevoie de 4 puncte pentru a fi matematic în play-off, însă își poate asigura clasarea în grupa de promovare și cu o victorie în ultimele trei etape din sezonul regular, în funcție de jocul rezultatelor.

Iașiul are 31 de puncte după 16 etape, e pe locul 2, la egalitate cu SC Oțelul (Liga 3) și are un avans de șase puncte față de locul 7 (FK Miercurea Ciuc) și de șapte față de locul 8 (Dinamo), având șanse foarte mari să joace anul viitor pentru promovarea în SuperLigă.

Florin Plămadă: ”Este important punctajul cu care intri în play-off, de aceea ne dorim să câștigăm cele trei meciuri”

Ținând cont de programul facil, meciuri cu CS Comunal Șelimbăr (locul 12), Poli Timișoara (19) și Progresul Spartac (18), moldovenii se gândesc însă la un punctaj maxim în cele trei meciuri, pentru a intra în grupa de promovare cu o zestre cât mai mare.

Căpitanul Politehnicii Iași, Florin Plămadă, spune că Poli va lupta pentru a câștiga toate cele trei meciuri rămase de disputat în sezonul regular, pentru a porni cu un punctaj cât mai bun în lupta pentru accederea în elită. Iașiul are în acest moment 31 de puncte, iar cu încă nouă ar ajunge la 40, adică o medie de peste două puncte pe meci la final de sezon regular.

”Cu trei-patru puncte suntem matematic în play-off, dar să nu uităm că este foarte important punctajul cu care intri în grupa de elită. Ne dorim punctaj maxim, dar trebuie să fim foarte atenți, ați văzut câte surprize au fost în acest campionat! Numai în ultima etapă, Miercurea Ciuc a pierdut la Timișoara, Șelimbăr a pierdut acasă cu Dumbrăvița… Și noi am câștigat greu cu Constanța. Este un campionat imprevizibil, cu multe surprize, de aceea trebuie să tratezi fiecare joc cu maximă seriozitate. Dacă nu ești atent, poți pierde cu orice echipă. Sperăm să nu fie cazul nostru și să câștigăm ultimele trei meciuri, astfel încât să intrăm în play-off cu un punctaj cât mai bun. Iar apoi ne așteaptă zece finale până la promovarea în prima ligă”, a declarat Florin Plămadă pentru Liga2.ro.

”Am rămas un pic datori în deplasare”

Experimentatul stoper în vârstă de 30 de ani admite că Poli Iași a rămas datoare la meciurile din deplasare. Dacă pe teren propriu a obținut 19 puncte din 21 posibile, în deplasare Iașiul a strâns mult mai puține puncte, doar 12 în 9 partide!

”În Copou ne simțim foarte bine, dovadă că am avut un parcurs aproape perfect. Am câștigat 6 meciuri și am avut o singură remiză, am primit un singur gol. Suntem însă puțin datori în deplasare. Acasă se creează o emulație fantastică, lumea vrea fotbal la Iași și ne dă și nouă o stare foarte bună, un imbold. Mai avem însă restanțe la câteva capitole, pe care trebuie să le remediem până la primăvară”, a completat Florin Plămadă.

Plămadă. ”Ne gândim la primul loc”

Chiar dacă actuala configurație a clasamentului ar trimite Iașiul direct în eșalonul de elită, Florin Plămadă și-ar dori ca Politehnica să fie campioana ligii secunde.

”Sincer, nu am nicio preferință legat de adversarele din play-off. În această grupă toate meciurile vor fi diferite față de sezonul regulat, toate cele șase echipe vor lupta să promoveze dacă vor ajunge aici. Deocamdată ne gândim să ne asigurăm matematic prezența în prima grupă valorică, iar după aceea gândul nostru va fi la locurile 1-2, care duc direct în SuperLigă. Sincer, chiar dacă Steaua nu are drept de promovare, eu mi-aș dori să fim noi lideri și ne vom lupta pentru acest loc 1”, a mai spus Florin Plămadă.

A reprimit banderola de căpitan după venirea lui Leo Grozavu

Florin Plămadă a fost căpitan al Iașiului în sezonul trecut, sub comanda lui Costel Enache, dar în actuala stagiune a început ca rezervă, cu Claudiu Niculescu antrenor.

Prima sa prezență pe teren a fost consemnată abia în etapa a 5-a, iar de la venirea lui Leo Grozavu a fost desemnat și căpitan al echipei.

”Florin e un jucător care are un statut la Politehnica Iași, a promovat în trecut cu Poli Iași, s-a simțit foarte bine aici, este un lider de vestiar, a câștigat echipa cu el în teren. Este unul dintre jucătorii care merită banderola, nu că i-am dat-o eu. Eu în general pe unde antrenez dau banderola la cel mai tânăr jucător, pentru a-l ambiționa, pentru a-l stimula, pentru a-i da încreere, dar sigur, depinde și cine e acel tânăr jucător. În momentul de față consider că Plămadă este îndreptățit să poarte această banderolă. Nu am făcut-o doar așa, că îl cunosc și am mai lucrat cu el în trecut”, a explicat Leo Grozavu decizia de a-i încredința banderola lui Florin Plămadă.

  • 12 meciuri, dintre care 11 începute ca titular, are Florin Plămadă în acest sezon de Liga 2 pentru Poli Iași. Fundașul a înscris și 2 goluri, cu Minaur (2-0) și Ripensia (1-3).

Foto: Dragoș Pășcăneanu și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-tinte-ale-politehnicii-iasi-in-afara-de-alexandru-musi-moldovenii-vizeaza-doi-jucatori-care-activeaza-la-echipe-din-superliga-19256602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/iesenii-nu-l-au-uitat-pe-mitu-danila-fostul-mare-fotbalist-si-antrenor-iesean-comemorat-la-un-turneu-memorial-19256577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-spune-stop-huzurelii-strainilor-cu-salarii-mari-de-la-poli-iasi-jucatori-straini-rezerve-nu-vreau-daca-nu-face-nimic-si-un-leu-e-mult-primii-doi-fotbalisti-vizati-19256475

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-politehnicii-iasi-a-tras-concluziile-inainte-de-a-intra-in-vacanta-si-si-a-fixat-tintele-pentru-a-doua-parte-a-sezonului-leo-grozavu-vreau-sa-intram-in-play-off-de-pe-primul-loc-19256449

Narcis POHOAȚĂ 18 Dec. 2022, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă