Când începe montarea gazonului pe stadionul din Giulești. CNI spune data la care este planificată recepția viitoarei arene a Rapidului

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Mar. 2021, 14:19 Actualizat: 11 Mar. 2021, 00:48 Liga 2

Recepția noului stadion din Giulești ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii mai a acestui an, 2021, informează, potrivit DigiSport, Compania Națională de Investiții, instituția publică prin intermediul căreia se contruiește viitoarea arenă a Rapidului. S-ar respecta termenul anunțat în mod public la începutul anului de noul ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Attila Cseke.

Dintre cele trei stadioane din București alese pentru a fi construite de la zero, în vederea găzduirii antrenamentelor naționalelor care vor juca în Capitala României la EURO 2020, arena din Giulești este ultima care nu a fost finalizată. Stadionul Steaua și Arcul de Triumf au fost recepționate în ultima lună a anului 2020.

Stadionul Rapidului ar putea fi finalizat în luna mai

Lucrările la stadionul ”Valentin Stănescu” au mers ceva mai greu, însă vor fi finalizate la timp pentru ca arena să fie aptă pentru la vară, când se va juca Campionatul European anulat de anul trecut din cauza pandemiei.

CNI a anunțat, într-un răspuns oferit pentru DigiSport, că, în acest moment, la viitorul stadion al Rapidului a început montarea scaunelor, iar după 15 aprilie va începe și montarea gazonului. În privința suprafeței de joc, procesul a început deja de o lună, după cum a anunțat și firma care efectuează aceste lucrări.

”La momentul actual s-a început montajul scaunelor de la tribuna est. De asemenea, au fost demarate și lucrările de infrastructură ale terenului de joc, mai exact lucrările de drenaj. Gazonul va putea fi pus în amplasament după finalizarea lucrările de infrastructură și anume lucrările de drenaj, încălzire și irigare.

În funcție de condițiile meteorologice care pot influența progresul lucrărilor de infrastructură, preconizăm că montarea gazonului să înceapă după data de 15 aprilie. Predarea obiectivului de investiție către beneficiar va avea loc după semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Recepția la terminarea lucrărilor este planificată să înceapă în a doua jumătate a lunii mai”, a transmis CNI.

Ministrul Attila Cseke, la vizită de la începutul anului pe șantierul arenei din Giulești: ”Va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai”

La începutul anului, la data de 5 ianuarie 2021, pe șantierul stadionului ”Valentin Stănescu” a fost în vizită și noul ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei. Attila Cseke anunța atunci că a primit asigurări din partea constructorilor că arena din Giulești va fi finalizată ”până la sfârșitul lunii mai” și că, în acel moment, stadiul lucrărilor este de 55 la sută.

”M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susținut pe arena din Giulești și am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiții optime bucureștenilor și, în același timp, pentru a ne onora obligațiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a declarat Attila Cseke.

Fostul ministru al tineretului și sportului, Ionuț Stroe, susținea anul trecut că noul stadion al Rapidului va fi gata până la finalul anului 2020, acest lucru nu a fost posibil. În schimb, stadioanele Steaua și Arcul de Triumf au fost recepționate deja, în timp ce lucrările pentru noua arenă a lui Dinamo nici măcar nu au început.

Noul stadion al Rapidului va avea o capacitate de ”aproximativ 14.000 de locuri” și va costa 33,5 milioane de euro, după cum comunica MDLPA la începutul anului 2021.

Peluzele și tribunele vor purta numele unor jucători emblematici al Rapidului 

Numele stadionului ar putea fi ”Rapid Arena”, care va face parte din complexul ”Valentin Stănescu”, personalitate care va denumi și Tribuna 1. Peluza Nord va avea denumirea de ”Dan Coe”, iar Peluza Sud va purta numele lui ”Tache Macri”.

Lista completă a denumirile de la noul stadion al clubului Rapid:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Mar. 2021, 14:19 Actualizat: 11 Mar. 2021, 00:48 Liga 2
Pe aceeași temă