Campionii FC Argeș și-a depus, în ultima zi permisă, dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1. ”A fost o muncă asiduă. Dacă va mai fi nevoie de mici completări, vom fi anunțați”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2020, 22:40 Liga 2
Campionii FC Argeș și-a depus, în ultima zi permisă, dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1. ”A fost o muncă asiduă. Dacă va mai fi nevoie de mici completări, vom fi anunțați”

Piteștiul e mai aproape ca niciodată în ultimul deceniu de revenirea în Liga 1. Echipa orașului, Campionii FC Argeș, se află după 24 de etape pe locul 4 în Liga 2, la doar un punct sub ocupantele pozițiilor 2 și 3, astfel că visul de a ajunge în prima ligă e cât se poate de realizabil. Cum nu mai are problema dreptului de a promova, după ce în vara trecută a scăpat de titulatura de club de drept public, trupa alb-violetă care și-a luat în titulatură denumirea de ”Campionii” și-a depus în această săptămână și dosarul pentru a obținere licența pentru Liga 1. Acum rămâne să aștepte verdictul comisiei din cadrul FRF care se ocupă de acest proces.

Clubul argeșean a anunțat, marți, pe site-ul oficial, că a depus, în format electronic, dosarul de licențiere pentru Liga 1. Marți a fost și ultima zi în care cluburile de Liga 2 aflate în lupta pentru promovare trebuiau să depună documentația la FRF.

Vasile Popa: ”Dacă va mai fi nevoie de mici completări, vom fi anunțați de reprezentanții FRF”

Cel care s-a ocupat și a coordonat acest proces la gruparea din Trivale a fost directorul sportiv Vasile Popa. Acesta e încrezător că Argeșul nu va avea probleme cu obținerea licenței pentru Liga 1.

”Am încărcat în sistemul electronic dosarele pentru obținerea licenței la Liga 1. Au fost cinci criterii pe care a trebuit să le îndeplinim. Am bifat absolut toate criteriile, adică cel sportiv, juridic, financiar, cel legat de personal și cel de infrastructură. În acest moment, dosarele cu cele cinci criterii sunt în proporție de 100 la sută complete. Dacă va mai fi nevoie de mici completări, vom fi anunțați de reprezentanții FRF și le vom transmite ulterior. În afară de cele cinci criterii obligatorii, trebuie doar să mai depunem dosarul de clasificare al Academiei clubului nostru, la care încă se lucrează. Termenul de depunere a fost prelungit de FRF cu cinci zile de la data încetării stării de urgență. Vă pot spune că a fost o muncă asiduă cu dosarul de licențiere. Împreună cu directorul executiv, Bogdan Stoica, și colegii din celelalte compartimente ale clubului, am reușit să depunem actele la timp, în termenul cerut de FRF”, a declarat Vasile Popa pentru site-ul oficial al echipei din Pitești.

După 24 de etape, până la suspendarea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, Campionii FC Argeș ocupă locul 4, cu 38 de puncte, la egalitate cu Petrolul, clasată pe poziția a 5-a. Pe primele trei locuri sunt UTA (50 puncte), CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele (39 de puncte). Când va fi reluată competiția și cum va continua ea, dacă va continua, sunt informații necunoscute cu siguranță în acest moment, din cauza stării de urgență declarate în România din cauza virusului COVID-19.

Marius ANGHEL 02 Apr. 2020, 22:40 Liga 2
Pe aceeași temă