Campionii FC Argeș a definitivat cantonamentul din Slovenia. Adversarii pe care îi va întâlni

Andrei PASCU 27 Jun. 2024, 18:45 Liga 2
Campionii FC Argeș a definitivat cantonamentul din Slovenia. Adversarii pe care îi va întâlni

Campionii FC Argeș a dat drumul la treabă și încearcă să facă achiziții importante în această vară. A reușit să aducă jucători de când s-au făcut modificări și în conducerea clubului, a prelungit câteva contracte, dar în continuare sunt urmăriți fotbaliști.

Sunt schimbări majore la Campionii FC Argeș în pauza dintre sezoane, după finalul campionatului trecut de Liga 2, iar lotul va fi unul experimentat, piteștenii urmând să aducă, însă, și câțiva tineri de perspectivă.

Campionii FC Argeș, patru amicale în cantonamentul din Slovenia

În 2024/ 2025, Campionii FC Argeș nu-și mai permite să rateze calificarea în play-off, după care promovarea și revenirea în SuperLiga României. Vor fi multe modificări, iar la nivelul conducerii a venit Dănuț Coman, după care a fost numit și Nicolae Dică antrenor.

Piteștenii au comunicat și programul cantonamentului din Slovenia, al doilea din această vară, după cel de la Albota. Acolo, Nicolae Dică își va vedea jucătorii la treabă în patru amicale. Stagiul de pregătire din afara României va avea loc în perioada 7 iulie – 19 iulie, iar primul test va avea loc pe 10 iulie.

Teste puternice pentru CFC Argeș în Slovenia

Atunci, CFC Argeș va întâlni HNK Gorica (ocupanta locului 7 în prima ligă din Croația sezonul trecut), iar ulterior vor urma partidele cu NK Varazdin (locul 6 în prima ligă din Croația) și NK Bistrica (locul 7 în liga secundă din Slovenia), ambele pe 13 iulie.

Ultimul joc de verificare va avea loc pe 17 iulie, atunci când Campionii FC Argeș va întâlni ND Ilirija (locul 14 în liga secundă din Slovenia).

”După terminarea primului stagiu de pregătire desfășurat la Albota, FC Argeș va pleca pe 7 iulie în cantonament în Slovenia, în localitatea montană Rogla. Micuța localitate din Slovenia este situată la o altitudine de 1490 metri, fiind recunoscută drept un paradis pentru împătimiții sporturilor de iarnă. Piteștenii se vor pregăti acolo până pe 19 iulie. Aceștia vor fi cazați la Hotel Rogla *** Superior, un complex turistic ce oferă condiții excelente, fiind preferat de multe cluburi sportive din Europa și Asia. În stagiul de pregătire din Slovenia, vulturii au programate patru meciuri de verificare, urmând ca toate să se dispute pe stadionul din Rogla.

Primul meci se va disputa pe 10 iulie, în compania croaților de la HNK Gorica, formație din prima ligă a Croației. Formația croată a terminat acest sezon de SuperSport HNL pe locul 7. Căpitanul acestora este Filip Mrzljak, o cunoștință mai veche a iubitorilor de fotbal din România, acesta evoluând timp de 5 ani în România (2015-2020) pentru Pandurii, Astra Giurgiu și Dinamo.

Pe 13 iulie vom avea două meciuri de pregătire. Primul va fi împotriva croaților de la NK Varaždin, iar cel de-al doilea se va juca cu slovenii de la NK Kety Emmi & Impol Bistrica.

NK Varaždin a terminat pe locul 6 în acest sezon al primei ligi din Croația, cu un punct deasupra celor de la HNK Gorica. Din lotul acestora face parte internaționalul muntenegrean Marko Vukčević, fostul jucător al celor de la UTA-ei.

NK Kety Emmi & Impol Bistrica, cunoscută și ca NK Bistrica, este un club din liga secundă a Sloveniei. Sezonul trecut a terminat pe locul 7, dintr-un total de 16 echipe.

Cel de-al patrulea meci de verificare se va disputa pe 17 iulie cu ND Ilirija 1911, club tot din liga secundă a Sloveniei. Sezonul trecut a terminat campionatul pe locul 14.

Orele de disputare ale partidelor vor fi comunicate ulterior. Totodată, în zilele de dinaintea plecării vulturilor în cantonament vom comunica și lotul care va face deplasarea în Slovenia”, a transmis CFC Argeș, care a anunțat și amicalele celelalte pe care le va disputa clubul din Pitești:

Până la plecarea în cantonamentul din Slovenia, FC Argeș va disputa și două meciuri de pregătire la Albota. Primul test este programat sâmbătă, 29 iunie, de la ora 11:00, adversar urmând a fi AFC Muscelul Câmpulung, nou-promovată în eșalonul secund, iar cel de-al doilea va avea loc pe 5 iulie, cu LPS HD Clinceni, formație care activează în liga a treia.

La revenirea din cantonamentul montan, alb-violeții vor întâlni pe 27 iulie, pe CSM Slatina, colega de eșalon, locul de disputare al partidei urmând să fie stabilit în funcție de țintar”.

CFC Argeș s-a mișcat intens pe piața transferurilor

În privința achizițiilor, CFC Argeș i-a prezentat în această vară ca noi-achiziții pe Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (venit de la Dinamo împrumut sau definitiv) și Raul Ailenei (ex Ripensia), dar în lot se află și alte noutăți, printre care Marius Briceag (ex Korona Kielce – Polonia) și fiul antrenorului Nicolae Dică, Marco Dică (ex CS Mioveni).

Foto: CFC Argeș

Andrei PASCU 27 Jun. 2024, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă