Campionii FC Argeș e de acord cu propunerea liderului UTA. Arădenii să fie declarați direct promovați, iar ocupantele locurilor 2-7 din Liga 2 să se lupte pentru a doua poziție care duce în Liga 1 și baraj

Marius ANGHEL 13 May. 2020, 13:24 Liga 2
Campionii FC Argeș e de acord cu propunerea liderului UTA. Arădenii să fie declarați direct promovați, iar ocupantele locurilor 2-7 din Liga 2 să se lupte pentru a doua poziție care duce în Liga 1 și baraj

Printre cluburile care s-au exprimat public în legătură cu varianta înjumătățirii punctelor dacă FRF alege play-off-ul și play-out-ul pentru încheierea actualului sezon al Ligii 2 a fost, pe lângă Rapid, și Campionii FC Argeș, prin vocea președintelui Comitetului Director Mihai Foamete.

Cristian Gentea: ”Tot ceea ce am solicitat noi este să nu ni se ia punctele câștigate pe teren cu Snagovul înainte de înjumătățire”

Directorul sportiv al clubului argeșean, Cristian Gentea, detaliază puțin punctul de vedere al „alb-violeților” și, printre altele, spune că e de acord cu promovarea directă a echipei UTA, adică principala contestatară a acestei variante cu înjumătățirea punctelor.

„Tot ceea ce am solicitat noi este să nu ni se ia punctele câștigate pe teren cu Snagovul înainte de înjumătățire (n.r. – meci câștigat pe teren în retur, însă transformat în victorie la masa verde după excluderea echipei ilfovene). Asta nu ni s-ar părea normal. În rest, cred că UTA are dreptate când cere să fie scoasă din calcule dacă se merge pe varianta de play-off cu înjumătățirea punctelor. Chiar dânșii au propus o variantă prin care ei să fie direct promovați, iar noi, restul, să jucăm între noi în două serii de câte trei echipe, iar câștigătoarele celor două serii să joace finala pentru promovarea directă, iar pierzătoarea să meargă la baraj. E o variantă de luat în calcul, cu care noi am fi de acord”, spune, pentru Sport Arad, Cristian Gentea, care regretă și acum cele patru puncte pierdute de echipa sa pe finalul partidelor de la Cluj și din derby-ul local cu CS Mioveni, puncte cu care acum Argeșul era pe locul 2, direct promovabil.

UTA vrea să fie declarată promovată, iar echipele de pe locurile 2-7 să joace în două grupe pentru al doilea loc promovabil și baraj

UTA a propus în ultima videoconferință dintre FRF și conducătorii din Liga 2 să fie declarată promovată în Liga 1, în timp ce formațiile de pe locurile 2-7 să-și dispute a doua poziție direct promovabilă, plus locul de baraj. Ar face-o sub forma a două serii, pentru ca numărul de meciuri să fie același, șapte, ca și în cazul în care s-ar juca un play-off între locurile 1-8.

În schemă nu ar mai intra Farul Constanța (care are cu patru puncte mai puțin în clasament decât echipa de pe locul 7), iar seriile să fie formate astfel: prima să le aibă în componență pe CS Mioveni (locul 2), Campionii FC Argeș (locul 4) și Rapid (locul 6), iar a doua pe Turris (locul 3), Petrolul (locul 5) și Metaloglobus (locul 7). S-ar juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar câștigătoarele seriilor ar urma să mai joace un meci pentru locul direct promovabil, iar pierzătoarea ar merge la baraj.

UTA are, în acest moment, un avans de 11 puncte față de ocupantele locurilor 2 și 3.

Foto: Gabriel Neașcu / Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 13 May. 2020, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă