Eugen Neagoe a tras linie peste 2023 înaintea ultimului meci: ”Un an pierdut, un an foarte rău pentru club”. CFC Argeș speră să mai spele din imagine în duelul cu CSC Dumbrăvița

Andrei PASCU 29 Nov. 2023, 16:58 Liga 2
Eugen Neagoe a tras linie peste 2023 înaintea ultimului meci: ”Un an pierdut, un an foarte rău pentru club”. CFC Argeș speră să mai spele din imagine în duelul cu CSC Dumbrăvița

Campionii FC Argeș are de recuperat multe puncte pentru a urca în jumătatea superioară a clasamentului de Liga 2, iar ultimul meci al piteștenilor din 2023 va avea loc joi, de la ora 20:00, pe teren propriu, la Mioveni, contra CSC Dumbrăvița.

Duelul, care va fi în format live-text pe Liga2.ro, parte din etapa a 15-a, a fost prefațat de Eugen Neagoe. ”Tehnicianul” speră la un rezultat pozitiv, la o victorie, pentru ca piteștenii să mai urce în ierarhie.

Campionii FC Argeș întâlnește CSC Dumbrăvița în etapa a 15-a din Liga 2, ultima din 2023

Antrenorul este sigur că duelul va fi unul dificil, el având drept argument evoluția propriei formații din ultimele etape. A remarcat mai multe minusuri ale piteștenilor, dar și faptul că filozofia sa despre fotbal nu a fost implementată momentan.

Eugen Neagoe mizează pe tresărirea de orgoliu a jucătorilor săi, care pot lăsa, la final de an, o imagine cât de cât apropiată de ceea ce vrea să traseze el la Campionii FC Argeș. ”Principalul” vrea să vadă determinare din partea jucătorilor săi.

Nu am reușit să punem în practică tot ce am discutat până acum. E un an pierdut, un an foarte rău pentru clubul FC Argeș. Tot ce s-a întâmplat în acest an, cu retrogradarea, cu această primă parte de Liga 2, care este foarte, foarte slabă… .

Da, mai este un singur joc, venim după o partidă modestă, foarte slabă, pierdută. Poate a fost cel mai slab joc al nostru de când am venit. Mai avem un joc, trebuie să demonstrăm, să dăm tot ce avem mai bun, să arătăm că suntem jucători importați, valoroși, pe care FC Argeș se poate baza pe viitor.

Chiar dacă în acest moment sunt probleme de lot, accidentări, sunt perioade la finalul unui an, a unui sezon, când anumiți jucători cedează, dar caracterele puternice se văd în momente grele, dificile. Sper să fie conștienți de importanța jocului, le-am tot atras atenția.

Va fi un joc foarte important pentru noi, pentru FC Argeș. Știu că suporterii sunt dezamăgiți, au dreptate, acest an a fost unul slab, 2023. Avem jocul cu Dumbrăvița, sper să jucăm bine, să luăm cele trei puncte, sunt foarte importante pentru noi”, a spus Eugen Neagoe la conferința de presă.

Campionii FC Argeș va miza pe mai mulți tineri în partida cu CSC Dumbrăvița

Campionii FC Argeș vine după o înfrângere în runda trecută, scor 0-2 la Piatra Neamț, cu CSM Ceahlăul. Joi va întâlni, așadar, pe teren propriu, pe stadionul din Mioveni, CSC Dumbrăvița, ocupanta locului 11, cu 19 puncte. Piteștenii au cu patru punct mai puțin și sunt pe 16.

În acest campionat de Liga 2, nici măcar play-off-ul nu mai este vizat de Campionii FC Argeș, care poate avea emoțiile retrogradării. Are trei eșecuri la rând în acest moment, pe lângă înfrângerea cu CSM Ceahlăul mai cedând și în duelurile cu Concordia Chiajna, scor 0-1 și Unirea Slobozia, scor 0-1.

În confruntarea cu CSC Dumbrăvița, Eugen Neagoe va miza și pe câțiva tineri, opt la număr.

În acest moment avem probleme de lot, avem opt jucători… iar aici mă refer la jucătorii sub medie de vârstă, opt copii în lotul de 20 pentru partida de mâine, dar asta nu ne împiedică să facem un joc bun.

Ei sunt jucători cu calități foarte bune și trebuie să fie conștienți că și evoluția lor contează mult. Un jucător, dacă are 19-20 de ani, are ceva experiență și trebuie să se impună.

Apoi, trebuie să analizăm ce s-a făcut până acum, să luăm cele mai bune decizii! E un an foarte slab, fără îndoială unul dintre cei mai modești. Da, chiar dacă avem anumite răspunsuri, nu pot să spun acum. Avem timp, după acest ultim joc, să analizăm, să discutăm cu jucătorii, vedem care e și părerea lor”, a mai spus Eugen Neagoe.

https://www.youtube.com/watch?v=UYYNNTLv9to&t=601s

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-revine-la-mioveni-pentru-jocul-cu-cfc-arges-19294630

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cetatea-turnu-magurele-a-renuntat-la-doi-jucatori-19294613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-remizat-cu-unirea-slobozia-in-etapa-14-din-liga-2-0-0-19294614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asteptarile-lui-cristian-pustai-inainte-de-unirea-slobozia-ceahlaul-19294609

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-primele-declaratii-dupa-debutul-cu-victorie-la-chindia-19294603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-peste-probleme-la-viitorul-pandurii-19294598

Andrei PASCU 29 Nov. 2023, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă