Cât de mult și-a revenit CFC Argeș după două victorii la rând? Eugen Beza, duel tare cu fosta sa echipă, acum liderul Ligii 2: ”Trebuie să activăm mai multe componente când întâlnim locul 1”

Andrei PASCU 28 Sep. 2023, 15:27 Liga 2
Cât de mult și-a revenit CFC Argeș după două victorii la rând? Eugen Beza, duel tare cu fosta sa echipă, acum liderul Ligii 2: ”Trebuie să activăm mai multe componente când întâlnim locul 1”

Campionii FC Argeș are parte de un meci foarte complicat sâmbătă, în etapa 8-a de Liga 2, cu CSC Șelimbăr, pe teren propriu, nimeni alta decât formația situată pe locul 1 în clasament.

E un duel special pentru antrenorul piteștenilor, Eugen Beza, care a pregătit gruparea din Șelimbăr în primul sezon de la promovarea din Liga 3 în Liga 2.

Campionii FC Argeș, duel cu CSC Șelimbăr în runda a 8-a Liga 2

Înaintea duelului, joi, Campionii FC Argeș a susținut o conferință de presă, iar Eugen Beza s-a prezentat mult mai relaxat față de meciurile trecute. Asta și datorită faptului că echipa lui a bifat două victorii la rând, 2-0 cu Unirea Dej și 4-0 cu CSM Alexandria.

A învins două echipe care vizează salvarea de la retrogradare, dar acum partida cu CSC Șelimbăr e una total diferită din perspectiva raporturilor de forțe. Chiar dacă nu are drept de promovare în prima ligă, clubul din Sibiu este neînvins, situație în care se mai află doar Unirea Slobozia, și e pe locul 1, cu nouă puncte peste Campionii FC Argeș.

Eugen Beza, analiza partidei Campionii FC Argeș – CSC Șelimbăr

Eugen Beza a declarat că îi simte bine pe jucători, mai relaxați și e convins că vor putea avea o evoluție bună în duelul cu CSC Șelimbăr, să bifeze chiar a treia victorie la rând în Liga 2.

Ne așteaptă o partidă importantă, întâlnim liderul seriei, o echipă bună, organizată din ce am analizat, o echipă care joacă fără presiune și toate acestea vor conta foarte mult în partida de sâmbătă. Poate cel mai important, în afara punctelor acumulate în ultimele două meciuri, este că jucătorii noștri și-au recăpătat încrederea în ei, ceea ce le sporește valoarea.

Cred că doar victoriile le conferă jucătorilor încredere și liniște. Inclusiv meciul de sâmbătă trebuie tratat foarte serios. Pentru mine e un meci normal chiar dacă am fost antrenor la Șelimbăr. A fost o perioadă din care iau doar lucrurile bune, a fost un ajutor reciproc atunci, pentru că echipa era pentru prima dată în Liga 2, era nou-promovată, eu veneam după experiența de la Hermannstadt. Am făcut un sezon în care ne-am atins obiectivul, ne-am salvat (…).

Acum sunt la FC Argeș, voi fi adversarul ei. Țin să felicit Șelimbăr pentru ce a făcut până acum, are tot respectul meu. Sâmbătă lucrurile vor sta diferit. Avem atuurile noastre să câștigăm și cred că ne stă în putință.

Atuurile lor sunt acelea că sunt o echipă bună pe faza ofensivă, o echipă care primește greu gol, este o echipă care joacă fără presiune, obiectivul este calificarea în play-off, dar, neavând presiunea promovării din cauză că nu are dreptul, are liniște.

Șelimbăr are stabilitate, are omogenitate, au mai rămas jucători de anul trecut acolo”, a spus Eugen Beza la conferința de presă, care a declarat și că piteștenii nu au probleme de lot înainte să primească vizita echipei din Șelimbăr:

Suntem apți, au fost câteva probleme pe are stafful nostru medical le-a rezolvat, tot lotul e valid”.

https://www.youtube.com/watch?v=t94bizdP2Jg

Campionii FC Argeș, meciuri puternice în etapele următoare de Liga 2 

Cu 10 puncte, Campionii FC Argeș se află pe locul 8 în Liga 2 și este la egalitate cu CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Viitorul Pandurii, CSM Slatina și CSM Ceahlăul.

În etapa a 8-a, Argeșul va juca pe teren propriu, contra liderului CSC Șelimbăr, care are 19 puncte după șapte meciuri, în urma a șase victorii și un egal. Apoi, piteștenii vor avea și alte meciuri cu formații care vor primele locuri în Liga 2.

Vor întâlni, în următoarea ordine, Steaua (deplasare), CSM Slatina (acasă), Gloria Buzău (deplasare), Concordia Chiajna (deplasare) și Unirea Slobozia (acasă).

Eugen Beza a vorbit și despre cum vede acum lupta la calificarea în play-off, după două victorii la rând pentru Campionii FC Argeș:

Nu am realizat mare lucru până acum, am luat o gură de oxigen după victoriile trecute, dar pentru a ajunge în play-off trebuie să muncim tot mai mult, începând cu jocul de sâmbătă.

Etapa trecută a fost una bună pentru noi. Adversarele de play-off nu au făcut puncte, dar noi trebuie să ne gândim la ce vom face. Acum întâlnim o echipă cu multe puncte, noi suntem o echipă cu foame de puncte. Trebuie să avem atitudinea potrivită, trebuie să activăm mai multe componente când întâlnim echipa de pe locul 1”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-csm-slatina-vrea-schimbarea-legii-sportului-19286326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-4-0-cu-csm-alexandria-in-etapa-7-de-liga-2-19285969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-duel-cu-viitorul-pandurii-in-etapa-8-de-liga-2-19286784

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/florin-maxim-concluzii-dupa-victoria-corvinului-in-fata-chindiei-19286783

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/alin-ilin-si-dragos-bon-concluzii-dupa-cs-tunari-u-craiova-1-1-19286750

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/florin-maxim-intepaturi-pentru-chindia-dupa-meciul-din-cupa-19286751

Andrei PASCU 28 Sep. 2023, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă