Campionii FC Argeș a perfectat primul transfer după promovarea în Liga 1. Piteștenii au adus un atacant de la echipa de unde l-au luat și pe Georgian Honciu

Andrei PASCU 03 Aug. 2020, 17:48 Liga 2
Campionii FC Argeș a perfectat primul transfer după promovarea în Liga 1. Piteștenii au adus un atacant de la echipa de unde l-au luat și pe Georgian Honciu

Campionii FC Argeș a făcut primul transfer după ce a obținut promovarea în Liga 1. Piteștenii l-au luat pe atacantul Mediop Ndiaye (29 de ani), de la Dunărea Călărași. Clubul piteștean a emis un comunicat oficial prin care anunță mutarea.

Fotbalistul din Senegal a evoluat pentru echipa din Călărași din iulie 2018, iar în stagiunea recent încheiată a prins cinci partide și a marcat un gol, în mare parte a sezonului fiind accidentat.

Mediop Ndiaye a lăsat Dunărea Călărași pentru Campionii FC Argeș

Mediop este la a patra experiență în fotbalul de la noi. Anterior, el a mai jucat pentru ACS Ghiroda și Ripensia Timișoara. Cel mai bun randament l-a dat în orașul de pe Bega, 34 de meciuri, 19 goluri și nouă pase decisive.

”FC Argeş a perfectat astăzi primul transfer după ce a reuşit promovarea în Liga I. Clubul nostru a ajuns la o înţelegere pe un sezon competiţional cu atacantul senegalez Ndiaye Mediop, fotbalist care în ultimele două ediţii de campionat a evoluat atât în Liga I, cât şi în Liga a II-a, cu Dunărea Călăraşi. Mediop s-a născut pe 2 iunie 1991, la Saint-Louis (Senegal) şi a început fotbalul la Olympique de Saint-Louis.

Prima experienţă cu fotbalul profesionist din România a avut-o în sezonul 2017-2018, la echipa de ligă secundă, Ripensia Timişoara. În acea ediţie de campionat, Mediop a avut 34 de apariţii în tricoul bănăţenilor, reuşind să marcheze 19 goluri, fiind unul dintre golgheterii ligii secunde. Evoluţiile foarte bune din acea ediţie de campionat l-au ajutat pe senegalez să facă pasul la Liga I, semnând cu nou-promovata Dunărea Călăraşi. În primul sezon la echipa de pe braţul Borcea, atacantul de culuare a evoluat în 30 de partide, marcând 6 goluri. Mediop a rămas la Călăraşi şi după ce Dunărea a retrogradat în Liga a II-a. În sezonul recent încheiat a avut 5 apariţii în tricoul echipei pregătite de Cristi Pustai, reuşind să înscrie 1 gol.

Clubul FC Argeş îi transmite lui Ndiaye Mediop, tradiţional Bine ai venit! şi îi doreşte evoluţii cât mai bune în tricoul alb-violet”, se precizează în comunicatul emis de Campionii FC Argeș.

Mediop Ndiaye: ”Îmi doresc să am evoluţii cât mai bune, iar golurile mele să ajute echipa pentru a se menţine în primul eşalon”

Mediop Ndiaye a făcut câteva declarații după semnarea contactului. Din precizările sale, discuțiile cu Campionii FC Argeș durau de ceva timp, dar totul s-a perfectat abia acum, după ce piteștenii au obținut promovarea în Liga 1. Mai important de atât e faptul că jucătorul s-a aflat în litigiu cu Dunărea, pentru a deveni liber de contract.

Va intra în programul de pregătire al lui Ionuț Badea când vor începe antrenamentele pentru sezonul următor, de Liga 1 de această dată.

Echipa din Piteşti m-a dorit foarte mult şi am acceptat să vin la FC Argeş pentru că este o formaţie de tradiţie. Chiar dacă nu promovam în Liga I, tot veneam aici pentru că îmi place proiectul care mi-a fost prezentat! Aştept cu nerăbdare să ne apucăm de treabă. Vreau să ne pregătim cât mai bine şi să rezistăm în Liga I. Îmi doresc să am evoluţii cât mai bune iar golurile mele să ajute echipa pentru a se menţine în primul eşalon şi în viitoarea ediţie de campionat”, a declarat Ndiaye Mediop, după semnarea contractului.

Campionii FC Argeș, la al doilea transfer de la Dunărea Călărași în această vară 

Campionii FC Argeș a mai luat un jucător de la Dunărea Călărași, după ce Federația Română de Fotbal a anunțat ”înghețarea” sezonului în Liga 2 de la locurile 7 în jos, pe Georgian Honciu (31 de ani). Mijlocașul și-a încheiat contractul la finalul lunii iunie cu Dunărea Călărași, club pentru care a evoluat în ultimele două sezoane, în Liga 1 și Liga 2. Jucătorul târgoviștean a semnat o înțelegere valabilă pe doi ani cu echipa din Pitești și va juca din nou în primul eșalon.

În ultimul sezon de Liga 2, Georgian Honciu a fost utilizat în 22 din cele 23 de partide ale Dunării, în 15 începând ca titular și în nouă fiind înlocuit. A marcat și șapte goluri, unul dintre ele chiar împotriva viitoarei sale echipei. A punctat cu Ripensia (la Călărași, 1-1), Pandurii (4-0), Argeș (1-2), Metaloglobus (două, 3-1), Csikszereda (2-1) și Ripensia (la Timișoara, 1-1).

”Atacantul senegalez este al doilea jucător transferat de FC Argeş pentru următoarea ediţie de campionat, cu echipa noastră mai semnând în urmă cu câteva săptămâni şi mijlocaşul Georgian Honciu care a evoluat tot la Dunărea Călăraşi”, a anunțat și echipa lui Ionuț Badea.

Andrei PASCU 03 Aug. 2020, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă