Zoltan Ritli a debutat pe banca Olimpiei cu o victorie. Sătmărenii eu predat locul retrogradabil chiar învinsei UTA. „Avem potență și suntem pe un drum bun”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Sep. 2017, 10:15 Campionat

Olimpia – UTA a fost, în etapa a 9-a, meciul care a adus față în față două dintre cele trei echipe care în această săptămână și-au schimbat antrenorul principal. Doar egalul ar fi fost un rezultat totuși pozitiv pentru ambii tehnicieni aflați la debut, Zoltan Ritli, respectiv Cristian Todea, însă situația din acest moment a celor două cluburi nu mulțumea pe nimeni în cazul în care se obținea un punct. Chiar și așa, meciul de la Satu Mare desfășurat ieri, începând cu ora 12:00, se îndrepta către o remiză albă, însă în ultimele minute gazdele au dat lovitura.

Unicul gol al meciului a fost reușit în minutul 88, din penalty. Intrat de câteva minute pe teren, Oliver Lusamba l-a păcălit pe Adili în careu, la o pătrundere pe stânga, iar macedoneanul l-a agățat pe atacant în alunecarea sa disperată de a bloca centrarea. Ciprian Brata (88) l-a învins cu sânge rece pe Grahovac, iar UTA a plecat învinsă de la Satu Mare. Astfel, Cristian Todea a debutat ca principal pe banca arădenilor cu un eșec, în timp ce Zoltan Ritli începe cu un succes, 1-0, ca antrenor al Olimpiei.

La finalul partidei, la conferința de presă, fostul portar era încântat de victoria cu UTA, și-a felicitat elevii pentru dăruire, ambiție și pentru că au respectat tot ceea ce au pregătit în această săptămână.

„Vreau să-mi felicit jucătorii pentru că de la primul antrenament și toată săptămâna au fost prezenți, activi la antrenament și tot ceea ce am pregătit tactic au respectat azi pe teren. La echipă este liniște și cred că s-a văzut pe teren. Jucătorii au dorința de afirmare, de a demonstra că pot mai mult și cred că astăzi victoria este total meritată. Mulțumesc și staffului tehnic pentru sprijinul acordat. Azi am demonstrat că împreună avem putere și forță. Am jucat foarte bine și pe faza defensivă și pe contraactac și pe fază de posesie. Sunt mulțumit că tot ceea ce am pregătit pentru astăzi, jucătorii au respectat. UTA este o echipă foarte valoroasă, eu zic că ne-am ridicat la nivelul lor astăzi. UTA e o echipă foarte bună și noi avem potență și suntem la ora actuală pe un drum bun și avem putere”, a spus, citat de Satu Mare online, Zoltan Ritli, care în această săptămână i-a luat locul lui Tibor Selymes și a adus o victorie Olimpiei după o serie de patru meciuri consecutive de înfrângere.

La declarații după meciul cu UTA a fost și antrenorul cu portari al Olimpiei, Mihai Ștețca. Acesta crede că determinarea jucătorilor a decis meciul de la Satu Mare. „Cred că a fost victoria unei echipe mult mai motivate decât UTA. Am știut că întâlnim un adversar foarte valoros individual, însă am fost convinși că printr-un joc colectiv vom reuși să învingem. Cred că aici s-a făcut astăzi diferența, la dorința jucătorilor noștri de a învinge și determinarea lor pe teren. Merită toate felicitările noastre și sperăm să își păstreze același ritm de joc și în meciurile în care urmează”, a spus Ștețca.

După acest rezultat, Olimpia și UTA au făcut schimb de locuri în clasament. Sătmărenii au urcat pe 15, iar arădenii au ajuns pe un rușinos loc 16, retrogradabil. În runda următoare, UTA joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Snagov, cu Sportul, iar Olimpia se deplasează la Motru, pentru meciul cu Pandurii.

Foto: Satu Mare online

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Sep. 2017, 10:15 Campionat
Pe aceeași temă