Zbor spre Liga 1! Chindia a câștigat și la Clinceni, a ajuns la șase victorii consecutive în campionat și la un punct de lider

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 16:04 Campionat

Chindia s-a impus în stil italian la Clinceni, cu 1-0, pe terenul 2 al cochetei baze a Academicii, în unul dintre cele mai echilibrate meciuri ale etapei a 13-a a Ligii 2. Cristian Cherchez (40) a înscris singurul gol al jocului, cu un lob peste Vâlceanu, din lateral stânga, iar formația târgovișteană a detronat liderul, inclusiv devansând-o în clasament și urcând pe locul 2.

Târgoviștenii au avut ocaziile mari ale primei reprize. Revenit după două etape de suspendare, Cherchez l-a întins pe goalkeeper-ul Academicii chiar în debutul jocului (5), Florea a șutat peste transversală un minut mai târziu, din poziție bună, pentru ca tot fostul atacant al Astrei să trimită mingea cu capul direct în brațele portarului (21). Academica a replicat imediat după golul lui Cherchez: șutul lui Stoica s-a dus milimetric pe lângă bară.

În partea a doua s-a jucat pe contre cel puțin jumătate de oră, după care Chindia a făcut pasul înapoi, iar Moldovan a scos din teren toți atacanții. Aioani a salvat golul la reluarea lui Robert Ion (56). Dincolo, Liviu Mihai a trimis în bară după o fază consistentă a Târgoviștei (70).

În final, Academica s-a năpustit spre careul lui Aioani, dar pericol mai mare a fost în tribună, rezervele ilfovenilor având meciul lor paralel, cu suporterii Chindiei, pe care i-au înjurat, scuipat și nimerit cu sticle de apă.

S-a terminat 1-0, un succes care o aduce pe Chindia la un singur punct de liderul de conjunctură Sportul Snagov – ca și Clinceniul, o altă echipă al cărui nume nu înseamnă nimic în fotbalul românesc. Academica a picat pe 3.

Pentru Chindia urmează derby-ul cu Snagovul, duminică, pe „Eugen Popescu”, de la ora 12:00. Clinceniul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Energeticianul.

ACADEMICA CLINCENI – CHINDIA TÂRGOVIȘTE     0-1
Cristian Cherchez 40′

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Andr. Răuță, Patriche (cpt.), Dobrescu – Găină (Șut 46′), Bg. Barbu – Nicola (Vl. Mihalcea 60′), Rob. Ion, Horșia – Ad. Stoica (Vas. Olariu 71′)
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – Gliga, C. Gheorghe, Mih. Șandru
Antrenor: Ilie Poenaru

Aioani – Martac, Dudea, C. Dinu, Dumitrașcu – Liv. Mihai, D. Novac – Cr. Neguț (Mihaiu 86′), Cherchez (cpt.)(Andr. Lungu 72′), Andr. Șerban – D. Florea (Rogoveanu 81′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Vătavu, Alin Manea, Acasandrei
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Clinceni 2 Comunal (Clinceni – Ilfov); Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galați); Asistenți: Iulian Radu și Vlad Bârleanu (ambii din București).

 

29 puncte a strâns Chindia în 13 etape, cu unul mai puțin decât liderul Sportul Snagov (30)

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Academica Clinceni

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă