Vivi Stamate este noul antrenor al Fortunei

Marian Dima, Mihai Andries 21 Oct. 2014, 12:29 Campionat

Conducerea nou-promovatei AFC Fortuna s-a decis asupra numelui noului principal al echipei după ce Florin Stăncioiu și-a dat demisia ca urmare a eșecului cu ACS Poli, scor 0-3, din etapa a 8-a. Alesul prahovenilor este Aurelian Stamate (foto mic), ultima dată antrenor la Centrul de Copii și Juniori al clubului Oțelul Galați.

Noul antrenor al Fortunei va fi prezentat jucătorilor la antrenamentul din această după amiază. Născut pe 17 ianuarie 1960, noul „principal” al prahovenilor a făcut parte din echipa de aur a Oțelului care a promovat în Divizia A și s-a calificat în Cupa UEFA, dar nu a prins celebrul meci cu Juventus, fiind transferat la Brăila.

Fost șef al Centrului de Copii și Juniori al Oțelului, dar și secund la satelit, Vivi Stamate a crescut generația care a fost campioană la juniori în 2011, ce a lansat spre fotbalul mare jucători precum Râpă, Ionuț Neagu, Laurențiu Iorga, Silviu Ilie sau Cojoc.

Noul tehnician al prahovenilor îi va avea ca secunzi pe Ștefan Odoroabă și Cornel Cernea, cuplu care a asigurat interimatul în meciul cu Șoimii Pâncota, scor 2-2.

Alegerea conducerii Fortunei vine la câteva zile după ce jucătorii au votat în vestiar și l-au propus pe Edi Iordănescu pentru postul de principal al echipei.

Articol scris de Marian DIMA
Foto: Fotbal Galactic
 

Marian Dima, Mihai Andries 21 Oct. 2014, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă