Vișa a jucat a doua repriză a meciului cu Brăila văzând doar cu un ochi. „Parcă ar fi avut o rundă de box cu Bute”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 17:21 Campionat

CS Mioveni a obținut, sâmbătă, a șasea victorie pe pro­priul teren din acest campionat din tot atâtea partide jucate. Echipa antrenată de Alexandru Pelici a învins cu 2-0 pe Dacia Unirea Brăila și a urcat astfel pe poziția a 5-a a clasamentului Ligii 2.

Galben-verzii au început bine partida de la Mioveni, însă cea mai mare ocazie din prima jumătate a reprizei întâi a aparținut oaspeților, prin Olenic, care, dintr-o poziție bună în centrul careului, a reluat milimetric pe lângă. Gazdele au condus apoi ostilitățile, dar nu au pus probleme foarte mari, deși în situații bune s-au aflat Vintilă și Biceanu de două ori. Pe finalul pri­mei reprize a venit și deschiderea de scor, la o inspirație a juniorului Tirică, fundașul dreapta al Mioveniului urcând cu un balon la picior și șutând apoi de la marginea careului mare, plasat, la firul ierbii, mingea atingâd întâi bara și apoi intrând în poartă.

După pauză, Mioveniul a acceptat dominarea oas­­­­­peților, concentrându-se mai mult pe contraatac, iar până la urmă, tactica s-a dovedit a fi câștigătoare. În minutul 76, în urma unui contratac purtat de Nilă, gazdele obțin un corner de pe dreapta, iar din această fază iese golul marcat de Năstăsie, care urmărește bine un șut ratat al lui Galan, preia în careu singur și învinge pe portarul advers pentru a doua oară. Finalul a fost unul încins, pe contre, cu câte o ocazie de fiecare parte. Mai întâi Pușcașu ratează o cazie bune pentru Brăila, reluarea sa cu capul din 6 metri nefiind îndeajuns de puternică pentru a-l învinge pe Popescu, iar apoi, în prelungiri, Alin Popa, rămas singur în careu, în poziție bună, trage puternic milimetric pe lângă poartă.

Cele trei puncte sunt foarte importante pentru CS Mioveni în economia clasamentului, echipa ar­­geșeană urcând pe locul cinci și aflându-se la un punct de podium și la patru de locul ce duce în Liga 1.

Vișa a văzut o repriză doar cu un ochi

Bogdan Vișa (foto), fundașul central al Mioveniului, a fost nevoit să joace în repriza a doua văzând doar cu un ochi, la celălalt vederea fiindu-i opturată de o umflătură. Jucătorul a fost destul de serios accidentat la un duel aerian, atunci când a fost lovit de adversar cu capul, în săritură, în arcadă.

Vișa s-a ales cu arcada spartă, dar și cu o umflătură destul de mare, din cauza căreia nu a mai putut vedea cu ochiul drept. La pauză s-a pus chiar problema schimbării lui, însă, după cum spunea antrenorul Pelici, jucătorul a cerut să evolueze în continuare, asta și din cauză că pe bancă nu erau soluții.

La final, Vișa a primit toate laudele antrenorului: „Vișa are un plus, pentru că a jucat o repriză văzând cu un singur ochi. Parcă ar fi jucat o rundă cu Bute… Îl felicit! Am disuctat cu el la pauză, decizia de a continua i-a aparținut în totalitate. Este un plus mare pentru el. În momentul în care și-a asumat răspunderea că poate juca, trebuie să ai încredere în jucător”.

Perioada care urmează este însă una foarte grea pentru jucătorii lui Pelici, cu trei deplasări într-o săptămână, în Ilfov cu Metalul, la Satu Mare în Cupă și la Clinceni în campionat.

CS MIOVENI – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA 2-0
Tirică 38′, C. Năstăsie 76′

Oct. Popescu – Tirică, Vișa, Gugu, Ed. Stoica – Boboc, Biceanu (M. Galan 73′) – Rădescu, C. Năstăsie, Ayza (A. Popa 84′) – M. Vintilă (Nilă 61′)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Bg. Stancu, Tomozei, Ed. Florescu
Antrenor: Alexandru Pelici

Gârlea – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu – Petean (Pușcașu 59′) – C. Roșu, Rz. Adăscăliței (Frunză 46′), Olenic, C. Neagu – Al. Muscă (Roșoagă 83′)
Rezerve neutilizate: Bg. Olaru – P. Ioan, D. Oprea, M. Enciu
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 1.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Ovidiu Timar (Marghita).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Video: Argeș Sport

Marius ANGHEL 17 Oct. 2016, 17:21 Campionat
Pe aceeași temă