Viorel Tănase, gata să continue cu Energeticianul și în Liga 3: „Nu este un pas înapoi pentru mine. Eu mi-am făcut o listă cu 12 jucători de care am nevoie”

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 09:16 Campionat
Viorel Tănase, gata să continue cu Energeticianul și în Liga 3:**

Energeticianul și-a încheiat sezon de Liga 2 cu o înfrângere, 0-2 pe teren propriu în fața campioanei Chindia, iar echipa de la Petroșani se întoarce în Liga 3 după doar un sezon. Trupa din Valea Jiului a fost marea dezamăgire a anului 2019 în eșalonul secund.

Prima partea a sezonului a încheiat-o pe locul 8, însă în cele 17 etape desfășurate în acest an a înregistrat cea mai mare cădere în clasament dintre toate echipele, clasându-se în final pe poziția a 16-a, ultima retrogradabilă. Cu o victorie, șapte egaluri și nouă înfrângeri, Energeticianul a luat calea Ligii 3.

Viorel Tănase, antrenorul care a pregătit echipa în ultimele opt etape, în care rezultatele pozitive au fost o victorie și trei egaluri, spune că este pregătit să facă față oricărei situații, indiferent că Energeticianul va juca în Liga 3 sau 2. Fostul antrenorul principal din acte al FCSB, în mandatul lui Nicolae Dică, crede că tinerețea lotului său a dus la aceste rezultate slabe.

„Am venit la Petroșani foarte entuziasmat și nu îmi pare rău deloc. Am avut șansa să rămânem sportiv în liga a doua și am ratat-o. Am făcut și niste meciuri bune. Sper că lumea a apreciat, dar tinerețea nu o poate opri nimeni. Am avut pe teren, azi, opt jucători Under 21. La fiecare meci am jucat cu șase-șapte jucători tineri. Nu este o scuză. Eu sunt pregătit pentru orice ligă, pentru că sunt antrenor profesionist. Am avut aici toate condițiile. Dublați valoric vom încerca. Nu este un pas înapoi pentru mine, este o experiență din care trebuie să învățăm cu toții. Ar trebui schimbat tot din temelii. Eu mi-am făcut o listă cu 12 jucători de care am nevoie”, a declarat Viorel Tănase.

În acest sezon, Energeticianul a fost de două ori pe primul loc, în chiar primele două etape. Campionatul l-a terminat pe locul 16, ultimul retrogradabil, cu 39 de puncte, la cinci lungimi în spatele celor de la Pandurii. Singura șansă a echipei de la Petroșani de a rămâne în Liga 2 ar fi ca una dintre echipele care ar trebui să joace în noul sezon în eșalonul secund să se retragă.

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto
 

Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 09:16 Campionat
Pe aceeași temă