Viorel Moldovan, la 11 meciuri consecutive fără înfrângere pe banca liderului din Liga 2. „Un record interesant, ne-am dorit să păstrăm același nivel”. Jucătorul care l-a impresionat

Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 17:37 Campionat

Chindia a remizat surprinzător la București, 0-0 cu Metaloglobus, în ultima etapă, și a mai pierdut din avansul pe care îl avea în postura de lider al clasamentului Ligii 2. Petrolul s-a apropia la un punct, Snagovul e la două, Clinceniul la trei și Argeșul la patru, cu două runde înainte de finalul turului.

Echipa târgovișteană antrenată de Viorel Moldovan își menține însă seria de invincibilitate, ajunsă acum la 11 meciuri, dintre care nouă sunt câștigate, și este una dintre revelațiile sezonului, peste Petrolul, FC Argeș, „U” Cluj sau UTA, nume mult mai importante în fotbalul românesc.

Moldo-gol și-ar fi dorit să ducă la zece seria de victorii consecutive, însă spune că se mulțumește, până la urmă, și cu o remiză în meciul în care nu a marcat. Fostul atacant al naționalei României are ca obiectiv promovarea, pe care, în cariera de antrenor, a realizat-o și cu Rapidul.

„Obiectivul e să facem tot posibilul să scoatem cât mai multe puncte și la finalul sezonului să reușim promovarea. Asta vrem. Mai avem patru meciuri din acest an, două din tur și două din retur. Nu este ușor. Am avut nouă victorii consecutive, e un record interesant, ne-am dorit să păstrăm același nivel, dar nu s-a putut. Am jucat bine și la Metaloglobus, numai că de multe ori nu reușești să marchezi. N-a fost ușor, dar până la urmă e un punct pe care l-am câștigat. Sper că ne va ajuta și, așa cum se spune, într-un joc în care nu reușești să marchezi, e bine dacă iei un punct”, a spus Viorel Moldovan la ProSport LIVE.

În ultimele patru meciuri pe care le mai are de disputat în 2018, Chindia le va întâlni pe Luceafărul Oradea (d), Energeticianul (a), ASU Politehnica Timișoara (a) și Universitatea Cluj (d).

„Toți vor să bată liderul”

În etapa a 18-a, Chindia joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea, o echipă ciuca bătăilor în deplasare, însă care, acasă, se transformă. În acest sezon, bihorenii au pierdut pe teren propriu doar un joc, cu UTA, și au remizat în altele două, cu Ripensia și Snagov. Totuși, diferența dintre Luceafărul (locul 15, cu 18 puncte) și Chindia (locul 1, cu 39 de puncte) este una foarte mare, de 21 de puncte.

„Ne gândim la meciul de sâmbătă de la Oradea. E complicat, așa cum sunt toate meciurile. Toți vor să bată liderul, dar noi sperăm să facem un meci bun și să luăm cele trei puncte”, a mai spus antrenorul Chindia.

Neguț, recomandarea lui Moldovan

Întrebat de moderatorul emisiunii ce jucători din lotul Chindiei propune pentru a fi urmăriți, care au un potențial mare de creștere și pot urca să joace la un nivel superior, Viorel Moldovan l-a recomandat pe Cristian Neguț, însă a spus că are și alți tineri promițători.

„Avem jucători interesanți, jucători cu calitate. Puteți să vă uitați atent la Neguț, e de urmărit. Depune efort, e marcator și poate să joace și în bandă și vârf. Pune presiune pe adversari, e agresiv în sensul bun. Un jucător cu calități”, a spus Moldovan la ProSport LIVE.

Cristian Neguț este un atacant originar din Ploiești, are 22 de ani și joacă la Chindia de la începutul anului 2016, atunci când a fost adus de la Urban Titu. În acest sezon a fost utilizat în 17 meciuri, în 10 ca titular, și a înscris 11 goluri, fiind golgheterul echipei.  Cristian Cherchez (27 de ani) este al doilea marcator al Chindie, cu 10 goluri reușite în 15 meciuri.

12 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri sunt rezultatele obținute de Chindia în Liga 2 cu Viorel Moldovan antrenor

Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă