Viorel Moldovan e pus la Chindia în ipostaza pe care și-o dorește orice antrenor. Ce le tot repetă jucătorilor și când crede că se va rupe echilibrul în lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 17:29 Campionat
Viorel Moldovan e pus la Chindia în ipostaza pe care și-o dorește orice antrenor.** Ce le tot repetă jucătorilor și când crede că se va rupe echilibrul în lupta pentru promovare

Lider de șapte ori dintr-un total de 25 de etape desfășurate până în acest moment în acest sezon al Ligii 2, Chindia Târgoviște se află acum pe locul 4, însă forțează revenirea pe podium, mizând că adversarele în lupta pentru promovare se vor încurca. Echipa antrenată de Viorel Moldovan are un parcurs bun în acest start de an, chiar dacă nu are procentaj maxim după remiza de pe teren propriu cu Petrolul (scor 0-0).

Moldovan e mulțumit de victoriile cu Aerostar (3-2), FC Argeș (1-0) și CS Mioveni (4-1) și remiza cu Petrolul (0-0), consideră că jucătorii săi au trecut în mare parte de programul greu pe care l-au avut în acest debut de an și e convins că Chindia va urca în clasament. Lupta pentru promovare crede însă că se va da până la final.

„Toate echipele, până la locul 5, sunt periculoase. Acolo e „U” Cluj, Petrolul, Snagovul și Clinceniul. Se va juca până la capăt. Oricum, va începe programul dificil și pentru celelalte echipe. Hai să zicem că noi am scăpat de Cluj, de Petrolul, de Mioveni, FC Argeș, echipe grele. Mai avem, practic, spun așa, pe hârtie, Clinceniul, la noi, și Snagovul, la ei, două meciuri cu echipe de acolo, din fruntea clasamentului. Asta nu înseamnă că celelalte jocuri sunt ușoare. Nimic nu se obține cu ușurință, fără sacrificiu, fără implicare, fără concentrare, așa cum am mai spus-o. Trebuie să menținem cadența, nu avem voie să facem pași greșiți. Trebuie să avem un ritm foarte bun și să nu ne abatem de la drumul nostru”, a spus, la ProSport LIVE, Moldovan, care vrea susținere din partea suporterilor așa cum au făcut-o în meciul cu Petrolul, când pe bătrânul „Eugen Popescu” au fost aproape 7.000 de spectatori: „Stadionul a fost, să zicem, plin. Și în funcție de condițiile noastre de aici, de la Târgoviște, este un lucru foarte bun. Sper să vină în continuare alături de noi, să creadă în noi, să ne susțină, pentru că băieții au nevoie de susținere și de astfel de momente importante în cariera lor, care să îi împingă și să le dea o direcție și să ne ajute pentru a ne îndeplini obiectivele”.

„Asta am și dorit, să fiu pus în dificultate de către băieți”

Fostul atacant al naționalei spune că are lotul pe care și l-a dorit, e pus într-o situație grea atunci când trebuie să alegă primul „11” și spune că tot ceea ce are nevoie pentru a realiza promovarea este ca jucătorii săi să aibă constanță, atitudine și să fie serioși.

„În momentul de față avem nevoie de constanță și de concentrare, de atitudine, de seriozitate. Am luat o direcție, să zic așa, la Mioveni, pentru noi a fost foarte important acest joc, oricum am avut un program foarte încărcat în acest mini-debut de sezon. Practic, returul a fost destul de complicat, dar am ieșit foarte bine și, în momentul de față, trebuie să menținem ruta, să nu ne abatem de la ea. Trebuie să tratăm cu seriozitate maximă fiecare joc și să ne strângem punctele. În rest, vizavi de efectiv, nu este nevoie de nimic anume. Am un lot echilibrat, am reușit să îl echilibrăm în iarnă, când am adus jucători de calitate, jucători și cu o anumită experiență, jucători care s-au bătut la promovare, știu ce înseamnă acest lucru. Deci există un echilibru foarte bun în toate compartimentele, există o concurență benefică grupului și, normal, mă bucură acest lucru. Până la urmă, asta am și dorit, să fiu pus în dificultate de către băieți, ca să îmi fie greu să aleg un prim 11”, a mai declarat, la ProSport LIVE, Viorel Moldovan, care nu concepe decât promovarea la finalul acestui sezon: „Iau în calcul orice, important este să promovăm. Până la urmă, că va fi de pe locul 3, că va fi de pe locul 2 sau 1 e cu atât mai bine direct. Deci orice variantă iau în calcul, numai și numai să promovăm”.

După 25 de etape, Chindia ocupă locul 4 în Liga 2, la patru, respectiv două puncte în spatele Snagovului, respectiv „U” Cluj, primele două clasate. Duminică, de la ora 15:30, echipa târgovișteană joacă pe teren propriu cu Daco Getica București (locul 13, cu 28 de puncte).

Marius ANGHEL 20 Mar. 2019, 17:29 Campionat
Pe aceeași temă