Viitorul sună bine, pentru FC Snagov!

25 Sep. 2011, 19:10 Campionat

FC Snagov și-a schimbat echipamentul și odată cu el și atitudinea din teren. Cu gândul la înfrângerea umilitoare în fața „lanternei roșii” și a celorlalte rezultate proaste în fața unor adversari accesibili, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a vrut să demonstreze că startul slab de campionat e doar un accident, iar adversarul perfect pentru a arăta asta era chiar cel de astăzi, Viitorul Constanța, nimeni altul decât liderul. Pe teren totul le-a ieșit, drept dovadă și victoria din final, și ce victorie, una la scor de neprezentare.

Viitorul lui Hagi, neînvins în acest sezon și cu 10 jucători odihniți în Cupă, special pentru meciul de campionat, s-a considerat superior încă din start. Florea le-a dat primul peste nas când a insistat nebunește la o minge ce era văzută de toți în aut de poartă, a centrat slab, lipsit de aer, pe direcția portarului, ca imediat Cristea (14) să-și lase adversarul în spate și goalkeeperul advers neclintit atunci când a sprintat la colțul scurt și a deschis scorul. Era restartul perfect de care aveau nevoie ilfovenii, însă era doar începutul, orice se putea întâmpla.

Cristocea și Lazăr toacă mărunt mijlocul și duc balonul aproape de poata lui Baruch. Ninu (24) trage peste, Chițu (26) învie pentru moment în banda stângă și lovește milimetic pe lângă colțul lung, iar șutul lui Larie (28) din 5 metri este scos de pe linie de fundașii gazdelor. Golul egalizator pare din ce în ce mai aproape, dar, neatenția îi putea costa. Cristea (29) scapă singur cu Costea, ridică mingea peste portar, care-l împiedică să urmărească mingea, iar Bejan îndepărtează pericolul cu toate că nu știa dacă să se oprească să așeze balonul la punctul cu var. Scorul rămâne același, însă nu pentru mult timp. Florea face ce vrea cu Ninu în banda stângă, pătrunde în careu, centrează puternic, Costea scapă mingea în pieptul lui Bejan, iar Cristea (33), atent pe fază, împinge mingea din 2 metri și reușește „dubla”.

La reluare, Anghel țipă și mută în teren sub privirile patronului, dar Ninu (63) pune frână echipei. Ripostează la intrarea tare a lui Florea și vede al doilea galben și eliminarea. Până atunci, constănțenii trecuseră cel mai aproapre de gol prin Vișan.

În superioritate, Snagovul prinde curaj, zburdă în dreapta și în stânga prin Bereșoae și Florea, dar tot oaspeții sunt cei care îi ajută să marcheze. Onicaș îl ia pe sus pe Iancu în propriul careu și Dinu înscrie fără emoții în cealaltă parte în care sărise portarul.

Pe final, Baruch alternează respingerile în adversar cu intervenția excelentă în fața lui Rusu (83), iar nesiguranța portarului se transmite și-n teren, la arbitru. Centralul pierde jocul, îi lasă pe fotbaliști să se-nbrâncească și acordă galbene în toate direcțiile.

Bâtfoi (87) își pierde cumpătul în finalul nebun și pune talpa la încercarea lui Vișan să bată un fault în propria jumătate, iar centralul arată „roșu” fără să clipească. Prea târziu pentru Viitorul, care în cele câteva minute de prelungiri nu mai pot face nimic pentru a se ridica de pe locul trei, acolo unde au căzut după înfrângerea de astăzi. De partea cealaltă, ilfovenii pot respira, însă nu prea mult, cele trei puncte urcându-i un loc în clasament, la egalitate cu alte trei echipe.

FC Snagov – Viitorul Constanța 3-0
Cr. Cristea (14, 33), V. Dinu II (77 – pen.)

Baruch – M. Dumitru, M. Zeciu, D. Bratu, M. Florea – L. Filip – Santiago Alex (58 Bereșoae), Joabe (46 Ad. Udrea), R. Iancu – V. Dinu II (cpt.), Cr. Cristea (72 Bâtfoi)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf
Eliminat: Bâtfoi (87 – roșu direct)

C. Costea – Ninu, Bejan, Larie, L. Turcu (51 Călințaru) – Onicaș – M. Albu (61 V. Simion), Al. Lazăr, V. Cristocea (cpt.), A. Chițu (41 V. Crețu) – V. Rusu
Antrenor: Cătălin Anghel
Eliminat: Ninu (63 – 2 galbene)

Articol și foto de Marius ANGHEL

25 Sep. 2011, 19:10 Campionat
Pe aceeași temă