„FC U” Craiova, victorie în derby-ul cu Hunedoara! Certați la pauză, jucătorii lui Eugen Trică au triumfat la scor sub Furnale

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 15:07 Stiri

Meciul dintre CS Hunedoara și U Craiova 1948 SA, din cadrul etapei a 6-a a Ligii 3, Seria 4, desfășurat duminică, la Hunedoara, de la ora 11:00, a adus în tribune circa 6.000 de spectatori, veniți cu mic, cu mare. Întâlnirea a reamintit de duelurile de altă dată din Liga 1, dintre echipele celor două orașe din Hunedoara, respectiv Dolj. Acum, Craiova s-a impus la scor, cu 4-2, după ce în repriza secundă s-au marcat cinci goluri.

Jocul de pe arena „Michael Klein” a început cu o acțiune fulger la poarta craiovenilor, dar Burlacu a șutat din poziție bună puțin pe lângă țintă. Însă trupa lui Eugen Trică a răspund prompt cu o acțiune similară, cu Claudiu Bălan la „bătaie”, dar portarul Hunedoarei a reținut inspirat. Același Dumitrescu a parat și în fața lui Raicea, lansat bine de Cristiu. Apoi a venit primul gol.

În minutul 12, după o lovitură liberă executată de Codoban, mingea a ajuns la Robert Răducan, singur și nemarcat la marginea careului, iar vârful echipei lui Mititelu a împins mingea pe lângă portar, în plasă. Ca, apoi, până la pauză, să nu se mai înscrie.

Muștruluiți la pauză

Luați în vizor de Eugen Trică, cel care i-a certat zdravăn pe olteni la pauză, „FC U” Craiova a revenit și mai în forță în partea secundă. Imediat după reluare, oaspeții au înscris din nou, Alexandru Raicea reluând în gol, în minutul 50, o centrare venită de la Vlad Pop. Pentru ca, apoi, să se desprindă la 3-0 prin golul înscris de Claudiu Bălan în urma unei acțiuni personale.

CS Hunedoara nu a cedat și a reușit să înscrie un gol frumos, în minutul 64, prin Andrei Vasinc, care a reluat cu capul o minge venită în careu din centratea lui Bloj.

Liderul Seriei a 4-a a fost însă pe val. În minutul 66, Rogoveanu a centrat excelent, iar Costinel Gugu, venit cu elan, a reluat cu capul pe lângă Dumitrescu pentru 4-1. Însă și hunedorenii au mai punctat o dată. Nu a făcut-o Bobină, servit ideal de Vasinc, ci Robert Cristian (84), după ce a executat un penalty obținut de nou-intratul pe teren Licu.

În urma acestei victorii și a înfrângerii surprinzătoare a celor de la Flacăra Horezu la ACS Poli (scor 0-2), U Craiova 1948 SA (18 puncte) s-a distanțat la șapte puncte de a doua clasată Progresul Pecica, după doar șase etape desfășurate în acest sezon. În schimb, echipa de lângă furnale, CS Hunedoara, se află pe lcoul 7, cu 9 puncte.

Raul Spătaru: „Meci greu. Sunt supărat că băieții nu au respectat sarcinile de joc pe care le-am discutat. Am luat trei goluri nepermise. Le-am spus că cei de la Craiova o să profite de spațiile goale. Păcat că spectatorii care au venit la acest joc au plecat supărați pentru faptul că nu am reușit să obținem victoria, dar am jucat cu o echipă bună, care merită să fie pe primul loc”.

Eugen Trică: „A fost un meci, pe care l-am câștigat. Avem trei puncte obținute. Acesta a fost obiectivul nostru, deși diferenta putea să fie mult mai mare, noi ratând nepermis de mult în repriza a doua. Am jucat cu o echipă puternică, bine organizată și care ne-a făcut meciul greu. Puține o să fie formațiile care o să obțină puncte la Hunedoara”.

CS HUNEDOARA – U CRAIOVA 1948 SA  2-4
Andrei Vasinc 65′, Robert Cristian 84′ – penalty / Robert Răducanu 12′, Alexandru Raicea 50′, Claudiu Bălan 53′, Costinel Gugu 67′

CS Hunedoara: Dumitrescu – Ciucurescu (Ionică 57′), Kovacs, Radicof, Cr. Crăciunesc – Iacob, Marinca, D. Crăciunsc (Bobină 53′), Bloj (Licu 70′) – Burlacu (R. Cristian 53′), Vasinc
Antrenor: Raul Spătaru

Craiova: Enache – Negru, Avram, Gugu, Cristiu (Luică 57′) – Tănase, Vlad Pop, Codoban (Rogoveanu 62′), Raicea – R. Răducanu, Cl. Bălan
Antrenor: Eugen Trică

La prezentarea formațiilor, înaintea startului meciului, componenții echipei CS Hunedoara au purtat cu ei un banner pe care se putea citi: „Aducem Corvinul 1921… acasă”.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 30 Sep. 2019, 15:07 Stiri
Pe aceeași temă