Stan, revoltat pe orice după ce Gloria a remizat cu Pandurii. „Așteptăm să tăiem panglica înainte de alegeri sau cum? Nu înțeleg pentru ce jucăm, fiindcă nu avem drept de promovare”

După un început fulminat de sezon, cu patru victorii pe linie, nou-promovata SCM Gloria Buzău a mai obținut doar un punct în ultimele două etape. Învinși runda trecută pe teren propriu, scor 0-2 cu CS Mioveni, echipa antrenată de Ilie Stan n-a marcat nici în deplasarea de la Pandurii Târgu Jiu, la penultima clasată.

A scos totuși un punct, la capătul unui joc anost, în care niciuna dintre combatante nu a expediat în prima repriză vreun șut pe spațiul porții. Nici partea secundă n-a fost una prea animată, astfel că rezultatul a fost cel pe care tabela de marcaj l-a indicat și la fluierul de start, 0-0.

„A fost un joc fără istoric. Practic, a fost nimic la nimic. Cel mai mult mă deranjeză atitudinea jucătorilor mei. Chiar dacă am pierdut etapa trecută cu Mioveni, am făcut probabil cel mai bun joc al nostru și i-am felicitate pe jucători! În această săptămână am lucrat numai la psihicul lor. Le-am pus și un filmuleț motivațional, prin care să înțeleagă că le trebuie credință, dorință și spirit de sacrificiu, iar aceste trei lucruri înseamnă atitudine. Dar, dacă nu ai atitudine, nu poți juca fotbal. Voi lua măsuri cu unii dintre ei, care se feresc să sară și cu capul la minge. Aș fi putut să aduc jucători străini la echipă, care nu au nici gura mare și vor să se afirme, dar eu am vrut să dau posibilitatea românilor să joace. Găsesc, dacă vreau, mâine, un autobuz de jucători liberi de contract. Până la urmă, e bine că plecăm și cu un punct, decât să fi pierdut. Pregătim meciul cu Daco-Getica pentru a lua cele trei puncte”, a declarat Ilie Stan.

„Așteptăm să tăiem panglica înainte de alegeri sau cum?”

Acesta a dat vina pe calitatea terenului sintetic de la Târgu Jiu, punând și eșecul din Turul 3 al Cupei României, scor 2-3 cu Metalul Buzău, tot pe seama suprafaței  artificiale de joc. „Am găsit aici un stadion fantastic, dar ce facem cu el? Îl ținem de muzeu? Ar trebui mai multă responsabilitate din partea celor care au făcut acest stadion, din partea CNI sau a celor care se ocupă. Așteptăm să tăiem panglica înainte de alegeri sau cum? În loc să fie inaugurat o dată și să jucăm acolo, pe iarbă și cu suporteri, suntem trimiși să jucăm pe sintetic. Mingea sare ca la rugby pe această suprafață. Nu poți lega două pase! Mi s-au accidentat și doi jucători. Cum să joci fotbal în aceste condiții? Și avem pretenții să batem Spania! De asta nici nu vin spectatorii pe acest teren, care are doar o tribună în spatele porții și o bucată de tribună în colțul terenului. Ce să vadă? Pe noi ne-a costat mulți bani ca să facem cantonamente pe terenuri de iarbă bune, iar acum jucăm pe sintetic. Același lucru mi s-a întâmplat și în Cupa României: am jucat tot pe sintetic și am fost eliminați. Eu cred că e greu și pentru jucătorii de la Pandurii pe acest sintetic, chiar dacă ei sunt obișnuiți cu această suprafață, nu se pot exprima cum trebuie”, a spus, revoltat, Ilie Stan.

Dezamăgit că nu are drept de promovare

Stan e indignat și de faptul că echipa sa, care are CIS de drept public, nu are drept de promovare. „Nu înțeleg pentru ce jucăm, fiindcă nu avem drept de promovare. Ce se le spun jucătorilor, care vor să joace în Liga 1? De ce să nu aibă drept de promovare CSM-urile, dacă sunt finanțate din banii strânși din impozitele oamenilor, care plătesc taxe ca să vadă fotbal? Nu înțeleg acest lucru. Fotbalulul este al oamenilor, al suporterilor, iar la Buzău vin mulți spectatori. Dar noi nu avem voie să promovăm. Jucăm pentru ce? Doar ca să fim acolo, să ne menținem în Liga 2?”, a mai spus fostul antrenor al FCSB.

După șase etape, SCM Gloria Buzău este pe locul 3, poziție care duce la barajul pentru promovare, cu 13 puncte. Etapa următoare, echipa lui Ilie Stan o întâlnește pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Daco-Getica București.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă