VIDEO! Sucevenii s-au împiedicat din nou pe Areni

Marius ANGHEL 25 Nov. 2013, 12:34 Campionat
VIDEO! Sucevenii** s-au împiedicat din nou pe Areni

Rapid a înregistrat sâmbătă un nou eșec pe teren propriu, 1-2 cu Unirea Slobozia, și rămâne cu o singură victorie în cont după consumarea a 15 etape din campionatul Ligii a II-a. Sucevenii au practicat un joc fără nerv și lipsit de orizont, în stilul echipei naționale a României la barajul cu Grecia.

Prima acțiune de atac a partidei a adus și primul gol, care a picat, evident, în poarta lui Pascal: L. Mihai l-a deschis cu o pasă în adâncime pe Ibrian, care a înscris cu calm, pe lângă portarul sucevean ieșit în întâmpinare. Chiar dacă Unirea Slobozia a părut echipa mai bună și mai stăpână pe situație, „ceferiștii” puteau totuși să întoarcă rezultatul până la pauză, însă Stănescu, șut în plasa laterală din poziție excelentă și Negru, cu o reluare cu capul sub transversală, respinsă cu mare greutate în corner de goal-keeper-ul advers, au irosit două bune ocazii de gol.

După o oră de joc, când rapidiștii se agitau un gol și nu păreau să găsească soluții eficiente pentru a sparge defensiva oaspeților, jocul s-a însuflețit brusc: pus în dificultate de veteranul Bălan, cel mai bun jucător al Rapidului în meciul de sâmbătă, fundașul oaspeților, Florea, a comis un henț în propria suprafață de pedeapsă, penalty-ul acordat de arbitru fiind transformat cu siguranță de Ionesi.

Bucuria gazdelor n-a durat însă decât 3 minute, pentru că, imediat, L. Mihai a adus din nou Unirea în avantaj, cu un șut imparabil, din colțul careului de 16 metri.

Sucevenii n-au mai fost capabili să facă ceva notabil până la final, chiar dacă între minutele 69 și 86, până când eliminarea lui Sava a reechilibrat raportul de forțe din teren, au avut șansa să evolueze cu un om în plus după ce mijlocașul oaspeților, Ivașcă, a fost trimis mai repede la cabine de centralul partidei.

Rapid Suceava a evoluat în alcătuirea: Pascal – Bălan, Cristescu (70 Sava), Fl. Plămadă, Semeghin – Cerlincă, Velescu, Căinari, Stănescu (57 Golofca) – Ionesi, Negru (77 I. Plămadă). Antrenori: Marin Barbu și Bogdan Tudoreanu.

Unirea Slobozia a jucat în formula: Dobre (29 Oprea) – Stan, Lazăr, Tudorache, Toma – Ibrian, Ivașcă, Soare, Florea (62 Roșu) – L. Mihai, E. Nanu (85 Jianu). Antrenori: Adrian Mihalcea și Mugur Bolohan.

Tudoreanu: „Nu meritam mai mult”

„Am făcut un joc slab, în care a contat foarte mult absența lui Sumanariu. Era într-o formă extraordinară și accidentarea sa ne-a dereglat tot sistemul de joc. A trebuit să jucăm cu Cristescu la marcaj și s-a văzut că nu a mai jucat pe acel post”, a declarat Bogdan Tudoreanu. Acesta s-a arătat deranjat și de faptul că jucătorii suceveni nu au reușit să profite de superioritatea numerică avută în repriza secundă. „Am avut un om în plus, dar am aglomerat jocul, am jucat cu mingi lungi, în loc să punem mingea jos, să desfacem jocul la margini și să intrăm în combinații. Una am discutat la antrenamente, alta am jucat în teren. Am avut și acea ocazie prin Ionesi, pe care dacă o fructificam, poate, la 2-2, altfel decurgea jocul pe final”, a spus Ted, după eșecul de sâmbătă cu Slobozia.

„Sunt convins 100% că Unirea Slobozia va prinde play-off și va avea un cuvânt greu de spus acolo. Ținând cont că noi avem șanse mici să prindem primele șase locuri, practic acest rezultat nu contează. Mult mai important este meciul de sâmbăta viitoare cu Dunărea. Avem o săptămână la dispoziție să punem lucurile la punct să câștigăm acel meci”, a precizat Tudoreanu.

În etapa viitoare, Rapid va evolua tot pe Areni, împotriva ultimei clasate, Dunărea Galați.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 25 Nov. 2013, 12:34 Campionat
Pe aceeași temă