VIDEO! S-au înecat la botez! Sucevenii au debutat în Liga a II-a cu o înfrângere spectaculoasă

03 Sep. 2012, 11:05 Campionat

Rapid Suceava s-a inecat la botezul in Liga a II-a. In prima etapa a campionatului, gruparea „ceferista” a pierdut sâmbătă, pe stadionul Areni, cu scorul de 2-3, in fata celor de la Delta Tulcea, la finalul unui meci in care cei aproape 2.000 de spectatori prezenti in tribune au fost purtati de la dezamagire la speranta unui egal.

Rapidistii au pasit cu trac pe scena matineului, iar acest lucru avea sa-i coste, oaspetii reusind sa deschida scorul pe Areni inca din minutul 10, cand V. Cretu a reluat cu capul din sase metri, printre picioarele portarului Pascal, o minge centrata de pe partea dreapta. Gazdele au resimtit din plin socul primirii golului, iar peste numai sapte minute, tulcenii si-au dublat avantajul, dupa ce Pantelie a punctat de la 20 de metri, cu un sut deviat usor, la care Pascal a fost prins din nou pe picior gresit. Ramasa fara serviciile lui Homneac, care a parasit accidentat terenul inca din primul sfert de ora al intalnirii, trupa antrenata de Bogdan Tudoreanu si Ion Buzoianu nu a gasit solutii pe faza ofensiva, capitol la care a punctat doar prin cateva lovituri de colt, fara niciun rezultat insa pe tabela de marcaj. In aceste conditii, „ceferistii” aveau sa-si treaca in cont prima ocazie serioasa de gol abia in minutul 29, cand Bosancu a centrat din banda dreapta, I. Plamada a reluat cu capul din mijlocul careului, dar goalkeeperul Stoicescu a fost la post si a respins printr-un plonjon spectaculos. Echipa suceveana putea reduce din handicapul de pe tabela cu sapte minute inainte de pauza, dar Negru a trimis cu capul peste transversala un balon recentrat de Cainari si oaspetii reveneau la cabine cu un avantaj linistitor.

Gazdele au inceput la fel de prost si repriza secunda, incasand un nou gol in minutul 48, cand Fl. Plamada a faultat in careu, centralul bacauan Emil Voicu a dictat penalty si Pantelie a sutat fara sperante pentru Pascal de la punctul cu var de la 11 metri. La scorul de 0-3 si fara nimic de pierdut, rapidistii au inceput sa arate si fotbal. Astfel, „alb-visinii” au redus din diferenta in minutul 63, cand Negru a finalizat cu capul din sapte metri o lovitura de colt executata de Semeghin. Peste numai trei minute, fostul dinamovist avea sa-si treaca in cont un nou asist, de aceasta data centrand perfect pentru Golofca, care a aruncat tribunele in aer dupa ce marcat cu capul din plonjon pentru scorul de 2-3. Pe contre, echipa antrenata de Constantin Gache putea incheia conturile pe Areni prin Mansour, dar sutul camerunezului a nimerit transversala portii sucevene. Mult mai matura in joc, formatia tulceana si-a gestionat perfect avantajul in ultimul sfert de ora, cand a apelat la numeroase faulturi pentru a taia orice initiativa ofensiva a „ceferistilor”. In aceste conditii, gazdele au mai avut o singura oportunitate de a egala prin acelasi Negru, a carui sut a fost blocat de fundasii adversi si tulcenii plecau cu toate punctele, la finalul unui joc in care Rapid a contat doar in ultima jumatate de ora.

Mai multe POZE de la meciul de la Suceava

Ted: „Meritam un punct”

Bogdan Tudoreanu considera ca Rapidul merita un rezultat de egalitate in fata celor de la Delta Tulcea si a pus esecul de sambata pe seama inceputului prost de meci, in care oaspetii au marcat doua goluri intr-un interval de 7 minute. „Am inceput prost meciul, am luat doua goluri repede si ne-am taiat. Daca reuseam sa intram mai bine in joc, probabil altul era rezultatul. In schimb, in repriza secunda, am controlat jocul in totalitate si cred ca meritam un punct la final. Dupa pauza, am jucat cu doua varfuri si ceva mai degajati pentru ca nu mai avem nimic de pierdut la scorul de 0-2. Le multumim si spectatorilor, care ne-au impins de la spate in cea de-a doua repriza. Sper sa trecem peste tracul debutului de campionat si sa ne intoarcem cu un punct sau cu puncte din deplasarea de sambata de la Botosani”, a spus antrenorul celor de la Rapid.

Gache: „Singuri ne-am făcut meciul greu”

De partea cealalta, antrenorul Constantin Gache considera ca tulcenii si-au facut singuri viata grea pe Areni, in conditiile in care au incasat doua goluri in repriza secunda si si-au periclitat victoria pe final. „A fost un meci pe care noi singuri ni l-am facut greu, tinand cont ca la un moment dat, la scorul de 3-0, parea destul de usor sa plecam cu toate cele trei puncte de la Suceava. Am luat gol la o faza fixa si i-am dat posibilitatea adversarului sa incerce revenirea. Una peste alta, cred ca este o victorie meritata, pentru ca am dominat jocul, am fost mai lucizi si am avut mai multe ocazii de gol”, a declarat antrenorul celor de la Delta Tulcea.

Rapid Suceava: Pascal – Bosancu, Fl. Plamada, Lozneanu (‛75 Sumanariu), Semeghin – I. Plamada, Velescu, Gheorghiu (‛59 Duman), Cainari – Homneac (‛6 Golofca), Negru. Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Delta Tulcea: Stoicescu – Filip, Misalaricu, Marincau, Mansour – Caju (‛90 Ursu), N. Cretu (‛78 Iacob), Coconasu, V. Cretu – Pantelie (‛64 Nanu), Neagu. Antrenor: Constantin Gache.

Text, video și foto: Gazeta de Suceava

03 Sep. 2012, 11:05 Campionat
Pe aceeași temă