Dezastr”U”. „Șepcile” cu pretenții de promovare, dar gafe de Liga 3. Thriller cu cinci goluri, ratări incredibile și apărări de județ, pe Cluj Arena

  • După 8-0 la Brăila, fanii lui „U” Cluj se gândeau că echipa a depășit problemele și are drumul deschis spre promovare. Din păcate pentru ei, Ripensia a arătat că nu este nicio asemănare între ea și nefericiții jucători de la Dacia Unirea. Universitatea a fost așa cum o știau ei de la înfrângerile cu Petrolul și Mioveni și egalul cu FC Argeș.

 

Jucătorii lui Bogdan Lobonț au părut că se văd pentru prima dată. Mai mereu cu purtătorul de balon izolat și cu spații mari între compartimente, jucătorii lui Lobonț au abuzat de mingi lungi, trimise undeva în spatele apărării adverse, poate, poate s-o găsi cineva să scape spre poartă. Cu o construcție greoaie, fără ritm și fără soluții, clujenii n-au putut să stăpânească posesia. Mai mult, apărarea a adus de multe ori emoții mari, fundașii greșind sau fiind prinși prea avansați de pasele echipei lui Pelici.

Gafe de județ și ritm bătrânesc

Una dintre mingile lungi a ajuns la Gavra. Atacantul și-a bătut joc de ocazia avută singur cu portarul și a pasat, inutil, pentru Norbert Janos, care a tras peste, din poziție mult mai proastă decât avea Gavra (20). Când au pus mingea jos, clujenii au și creat probleme. Așa s-a născut faza cu Coman, Giurgiu, Hațiegan și golul lui Gavra, din fața porții (22). Reușita cu numărul 20 pentru fostul atacant de la Viitorul, iar „U” Cluj era la un punct de locul doi.

Fără nicio minge utilă până atunci, Goga și-a mai arătat o dată valoarea și putea să facă 2-0, dar a tras în portar (25). Apărarea dispusă greșelilor și meciul care nu era în controlul gazdelor au anunțat ce avea să vină. Taub a greșit ca „la județ” și pasa sa spre portar s-a transformat în asist pentru Dumiter, care a făcut ce trebuia să facă Gavra, când a scăpat singur cu portarul (26).

Era 1-1, dar Ripensia a fost echipa nemulțumită la pauză. Sepsi a gafat incredibil în preajma porții, iar Mansour a ratat ca un începător (31), Popovici a ratat din 6 metri, cu capul (33), iar același Mansour a tras în Dur-Bozoancă, după ce s-a distrat cu Cordoș, ca în curtea școlii (35). Zaluschi a ratat și el, într-un final de repriză groaznic pentru „U” Cluj, dar cu noroc pentru Lobonț.

„U” Cluj cu apărarea vraiște

Norocul n-a mai ținut în startul reprizei secunde, pentru fostul portar. Apărarea rămasă undeva prin ligile 3 sau 4 a Universității parcă invita adversarul să marcheze. Mansour a mai scăpat o dată singur cu portarul, dar a ratat poarta, iar Dumiter a marcat până la urmă, după o pasă a lui Zaluschi, care a dat încă o dată peste cap defensiva „de carton” a „Șepcilor roșii” (50). Lobonț parcă dorea să-i schimbe pe toți. A epuizat înlocuirile în minutul 54, iar echipa sa a egalat, profitând de faptul că nici apărarea Ripensiei nu era una care să impresioneze. Goga a tras în Hecsko, iar Hațiegan a marcat după respingere (55).

Prelungiri cu patru ratări colosale pentru „U” și gol pentru Ripensia

Pîrvulescu și Florescu au dat ceva cursivitate și viteză posesiei Universității, dar a apărut precipitarea în zona careului. Sepsi a fost iertat de cartonașul roșu, după ce l-a oprit pe Zaluschi din drumul spre poartă chiar în fața careului, iar Mansour a speriat pe toată lumea, în urma unui duel aerian cu Goga. Atacantul oaspeților a fost transportat la spital cu masca de oxigen pe față și au fost 7 minute de prelungiri.

Atunci a venit ocazia meciului. „U” Cluj n-a avut în prelungiri. O triplă ocazie pentru Goga și Hațiegan, cu o bară și mingi scoase de pe linia porții (90+1). Gavra putea marca și el golul victoriei. A scăpat singur cu portarul, a trecut de Moldovan, dar mingea sa a fost respinsă din fața porții de Hecsko (90+5).

Finalul trăit la cote maxime a fost dezastruos pentru „U”. Drăghici (90+8) a scăpat singur cu portarul, profitând că mai toți clujenii erau în atac și l-a lobat pe acesta. 3-2 pentru Ripensia, fanilor Universității nu le venea să creadă, iar echipa lui Lobonț se îndepărtează de promovare.

UNIVERSITATEA CLUJ – RIPENSIA TIMIȘOARA   2-3
Cristian Gavra 22′, Iuliu Hațiegan 55′ / Andrei Dumiter 26′, 50′, Octavian Drăghici 90+8′

Dur-Bozoancă – Al. Coman, Andr. Cordoș, Sepsi, Taub (Nic. Pîrvulescu 46′) – Gab. Giurgiu – Greu (G. Florescu 54′), Goga (cpt.), Hațiegan – Gavra, N. Janos (Berci 46′)
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Telcean, Abrudan, Mir. Axente
Antrenor: Bogdan Lobonț

H. Moldovan – Ad. Popa, Apro, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Stoi, Burdeț – Al. Popovici (Tînc 90+7), Zaluschi (Oct. Drăghici 86), Dumiter – Mansour (Anghelina 82)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Țieranu, Chera, Dobie
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Cristian COSMA / Universitatea Cluj

Pe aceeași temă