Lobonț, optimist că „U” Cluj va ajunge în Liga 1 și după eșecul cu Ripensia: „Cine spune că de la barajul de promovare nu poți să ajungi în prima ligă?” Mesajul pentru contestatari

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 11:54 Campionat

„U” Cluj a pierdut cu Ripensia (scor 2-3) al treilea meci de când îl are pe banca tehnică pe Bogdan Lobonț, de 12 etape, iar eșecul cu timișorenii ține echipa pe loc într-un moment în care se putea apropia la doar patru puncte de liderul Clinceni și unul de Chindia, a doua clasată pe loc promovabil direct. Așa, formația ardeleană a rămas pe locul 3, la patru puncte în spatele Chindiei și mai are doar șase etape în acest sezon pentru a-și menține măcar această poziție în încercarea de a ajunge în Liga 1.

Cu Ripensia, clujenii au deschis scorul prin Cristian Gavra (22′), însă au fost egalați repede după o mare greșeală a lui Taub, iar Andrei Dumiter (26′) nu a iertat. Același Dumiter (50′) a adus scorul în favoarea timișorenilor în debutul părții secunde, pentru ca, apoi, Iuliu Hațiegan (55′) să aducă egalarea pentru Universitatea. Goga și compania s-au întrecut în ratări în încercarea de a obține victoria, și adversarii au avut șansele lor pe contraatac de a puncta, însă soarta partidei s-a decis în ultimul minut, când Octavian Drăghici (90+8′) a scăpat cu Dur-Bozoancă și l-a lobat din fața careului. S-a terminat 3-2 pentru Ripensia, iar eșecul suferit de „U” cântărește greu, mai ales după ce a ratat șansa de a se apropia de lider.

La final, antrenorul Bogdan Lobonț a spus că echipa sa a greșit mai mult în acest meci, ia înfrângerea așa cum este, pune accent în primul rând pe lucrurile pozitive realizate și le răspunde contestatarilor și statisticienilor care nu cred că de pe loc de baraj se poate promova.

„Doare, înfrângerea doare, dar luăm ceea ce a funcționat. Mare parte din partidă am avut-o sunt control, dar am făcut greșeli individuale și am fost taxați. Fotbalul e un joc de greșeală. Cine greșește mai puțin câștigă. Astăzi, am fost noi cei care am câștigat mai mult și s-a văzut. Sunt lucruri omenești, greșim cu toții, iar primul care greșește sunt eu. Luăm această înfrângere așa cum este ea, o înfrângere, una care doare, dar ne limpezim mintea și rămânem cu ce a fost bun din această partidă, pentru că au fost lucruri extrordinar de bune. Băieții au avut o atitudine extraordinară, și-au creat situații de a marca și în mare parte a jocului am avut controlul. Rămânem cu lucrurile bune, iar de săptămâna care vine avem timpul necesar să pregătim partida de la Timișoara. Simplu. Și luăm fiecare partidă în parte. Mai sunt șase partide de disputat, iar după aceea, la final, tragem linie și vedem unde suntem. Încă suntem acolo, pe locul 3. E normal să existe și contestatari. Cine spune că de la barajul de promovare nu poți să ajungi în prima ligă? Cine contestă, înseamnă că nu are încredere că această echipa poate să-și îndeplinească obiectivul. Simplu. Noi, echipa, grupul de jucători, că eu lucrez zi de zi și știu ce pot acești băieți și ce calități au, în primul rând umane și apoi fotbalistice, credem. Cine îmi spune mie că de la baraj nu poți promova? Spuneți-mi mie o persoană din lumea asta care nu vrea să câștige. Și atunci, mă întorc eu din nou și vă întreb, contestatarii ce vor? Să se bucure de insuccesul altora? Sau să se bucure de succes?”, a transmis Lobonț la finalul partidei.

Antrenorul Universității are încredere totală în jucătorii săi și în faptul că echipa va promova: „Nu sunt supărat deloc pe jucători. Pentru că băieții au vrut, și-au dorit, au avut ocazii, multe situații de a marca. Într-adevăr, după primirea primului gol, cinci minute, până la pauză, am avut o perioadă mai confuză. Dar, după aceea, am reglat-o și am intrat din nou în controlul jocului. Toți băieții au dat maxim din tot ceea ce pot ei să dea acum. Și de asta vă asigur”.

Cu 66 de puncte, „U” Cluj se menține pe locul 3, de baraj, iar etapa următoare joacă duminică, de la ora 13:00, la Timișoara, cu ACS Poli, antepenultima clasată care încă mai are șanse matematice să se salveze de la retrogradare.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 11:54 Campionat
Pe aceeași temă