Vis spulberat! Miroslava a pierdut meciul de acasă cu Sportul Snagov, deși a condus de două ori și este cu un picior în Liga 3

Marius ANGHEL 16 May. 2018, 15:39 Campionat

Știința Miroslava a risipit în meciul cu Sportul Snagov, primul din etapa a 35-a a Ligii 2, tot ce a câștigat în runda anterioară, cu ASU Poli Timișoara. Deși au condus de două ori în confruntarea cu echipa lui Vivi Răchită, ambele goluri marcate din penalty, gazdele nu au reușit să se impună, ba chiar au pierdut toate punctele pe final, scor 2-3, și șansele de a evita retrogradarea s-au redus dramatic.

După o primă repriză albă, dar cu câteva ocazii mari ratate de Știința, partea secundă a fost de-a dreptul nebună, marcându-se nu mai puțin de cinci goluri.

Nebunia a început în minutul 50, când Săvoaia a transformat penalty-ul acordat de arbitru pentru un henț al lui Jamali în careu. Era 1-0 și ieșenii începeau să viseze frumos, la acest scor echipa lui Adrian Kerezsy fiind pe loc salvator. Gazdele au ratat două bune oportunități de a se desprinde, prin Izmană (60, șut din poziție centrală peste poartă) și Corban (64, mingea centrată din dreapta a căzut pe bara transversală), dar golul a căzut la cealaltă poartă.

Contrar cursului jocului, oaspeții au egalat prin Huiban, în minutul 72, acesta reluând nestingherit în plasă, din câțiva metri, după un corner bine bătut de Bustea.  

Ieșenii nu au căzut și au revenit imediat în avantaj. După doar două minute, Buhăcianu a fost faultat în careu de Stelu Costache, arbitrul a dictat din nou penalty și același Robert Săvoaia a marcat pentru 2-1.

La două minute după golul primit, Vivi Răchită l-a trimis pe teren pe Gojnea în locul lui Costache, cel care a intrase în minutul 56 și care provocase al doilea penalty, iar noul intrat a restabilit egalitatea în minutul 81, cu un șut de la 16 metri, din poziție centrală.

Ca și în meciul de sâmbătă, cu ASU Poli Timișoara, ieșenii s-au aruncat în atac în căutarea golului victoriei. Dacă atunci norocul le-a surâs în prelungiri, de această dată oaspeții au dat lovitura pe un contraatac rapid, în al doilea minut al prelungirilor, prin Cristian Bustea. 2-3 rezultat final și Știința Miroslava ratează o șansă uriașă de a ieși din zona retrogradării, după acest eșec echipa lui Adrian Kerezsy fiind cu un picior în Liga 3.
Ieșenii rămân pe locul 17, cu 34 de puncte și au nevoie de o minune pentru a se salva. În schimb, Snagovul acumulează 48 de puncte și urcă două poziții, de pe 10 pe 8.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – SPORTUL SNAGOV  2-3
Eduard Săvoaia 51′, 74′ – pen. / Dragoș Huiban 71′, Alin Gojnea 81′, Cristian Bustea 90+2′

Turiță – Ambrosie, Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei (cpt.) – Săvoaia – Viorică (Asăvoaei 62′), Izmană, Căruță (Corban 46′), Taciuc (Ed. Sandu 84′) – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Țapu, Al. Marin, Moisi
Antrenor: Adrian Kerezsy

Fl. Iacob – Șt. Vlădoiu, Lică, I. Șerban (cpt.), Bg. Stancu – Bustea, D. Munteanu, Jamali – Tazouti (Neață 51′), Iul. Ilie (S. Costache 56′, Gojnea 76′), Huiban
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Gab. Nedelcu, Ghimiș, I. Iorga
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: Comunal (Miroslava, Iași); Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Adrian Mărginean (Aiud). Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău); Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 16 May. 2018, 15:39 Campionat
Pe aceeași temă