VIDEO | Ripensia a terminat seria neagră și a trimis-o pe Foresta Suceava să fie noua „lanternă roșie” a ligii secunde

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 11:08 Campionat
VIDEO | Ripensia a terminat seria neagră** și a trimis-o pe Foresta Suceava să fie noua

După 11 meciuri fără victorie în campionat, plus eliminarea din Cupa României, Ripensia Timișoara a reușit să treacă cu 2-1 pe Foresta Suceava, în deplasare, astfel că și-a întrerupt, în cele din urmă, seria neagră pe care a traversat-o în ultima perioadă. Partida desfășurată sâmbătă, în cadrul primei etape a returului, s-a jucat în condiții excepționale, după ce patru pluguri au curățat zăpada de 20 de cm de pe teren, ceea ce a dus la amânarea startului partidei cu o oră. Adi Popa și Laurențiu Tudor au marcat pentru timișoreni, iar pentru suceveni, care au terminat meciul în zece, a marcat Marius Matei din penalty.

Ripensiștii au avut un mic șoc când au ajuns la stadion și au văzut terenul acoperit de zăpadă. Startul meciului a fost amânat cu o oră, iar cei de la Foresta au reușit să curețe terenul la timp, cu patru pluguri care au șters și marcajul terenului, care a trebuit să fie refăcut. Căpitanul Adrian Popa a deschis scorul în minutul 20 pentru bănățeni, după o centrare. Fundașul dreapta a marcat din cădere, de la o distanță de 10 metri. Egalarea a venit în minutul 36, după ce Marius Matei a fost faultat în careu. Tot el a executat lovitura de la 11 metri și a egalat.

Sucevenii au jucat jumătate de oră în inferioritate

Ripensia a preluat din nou conducerea chiar în minutul 45. Galben-roșii au executat un corner pe jos, iar mingea a ajuns al golgheterul Mediop, care a trimis însă în bară. Balonul a ajuns însă în dreptul lui Laurențiu Tudor, care a marcat din 8 metri. Foresta a rămas în inferioritate din minutul 63, când Cerlincă a fost eliminat, pentru al doilea galben, după un fault la portarul Dalin Munteanu. În aceste condiții, gazdele nu au mai putut reveni și nici evita să cadă din nou pe ultimul loc în clasament.

FORESTA SUCEAVA – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-2
Marius Matei 36′ – pen. / Adrian Popa 20′, Laurențiu Tudor 45′

Began – O. Onofraș, Masella, Diallo, Belevschi (Dănilă 66) – Acolatse, Secrier – Cerlincă, Bosânceanu (Dali Amar 66), Boumina – M. Matei (cpt.)
Antrenor: Florentin Petre
Eliminat: Andrei Cerlincă 63′ (cumul de cartonașe galbene)

D. Munteanu – Ad. Popa (cpt.), Horcea (Vlădia 60′), Bobină, Apro – C. Toma, Laur. Tudor – Stoi, Zaluschi, Ad. Ungureanu (Mânecan 89′) – Mediop (Dumiter 85′)
Antrenor: Radu Suciu

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică); Asistenți: Gabriel Ion Cătană (Târgoviște) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

Ripensia a rămas pe locul 11, cu 24 de puncte, iar în runda viitoare va primi vizita Luceafărului. Foresta Suceava a căzut pe locul 20, cu 17 puncte, la egalitate cu CS Balotești. Moldovenii merg etapa viitoare la ASA Târgu Mureș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 11:08 Campionat
Pe aceeași temă