VIDEO | Mioveniul și-a luat revanșa. Vâlcea e la al treilea meci consecutiv în Zăvoi fără gol marcat și are emoții pentru play-off

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Mar. 2016, 16:47 Campionat
VIDEO | Mioveniul și-a luat revanșa.** Vâlcea e la al treilea meci consecutiv în Zăvoi fără gol marcat și are emoții pentru play-off
  • CSM Râmnicu Vâlcea tremură pentru intrarea în play-off după eșecul suferit sâmbătă dimineață, în Zăvoi, scor 0-2 cu CS Mioveni, în cadrul etapei a 22-a a Ligii 2.
  • Dacă în tur, oltenii au câștigat la Pitești pe final, acum, rolurile s-au inversat. Argeșenii au dat lovitura în final, prin reușitele lui Gugu (86) și Năstăsie (90).

 

Fost jucător la CSM Râmnicu Vâlcea în urmă cu 8-9 ani, centralul Marian Balaci a acordat în prima repriză nu mai puțin de șapte cartonașe galbene în meciul desfășurat în Zăvoi. Mijlocașul Andrei Artean (foto, la minge) a colecționat două galbene, fiind eliminat în minutul 32, astfel că, pentru al doilea meci consecutiv, echipa lui Alexandru Pelici a rămas în inferioritate încă din prima repriză. Și juniorul gazdelor, Georgescu, a avut o intrare inconștientă în minutul 33 și putea pleca mai devreme la cabine, însă a scăpat ieftin, doar cu galben. În finalul reprizei, a fost rândul argeșeanul Mîrzeanu, care mai avea un galben, să fie iertat de eliminare după ce a simulat că este lovit la mijlocul terenului, însă nu a primit și al doilea cartonaș.

Dacă au curs cartonașele, fotbal a fost puțin, ambele echipe lăsând impresia că se mulțumesc cu o remiză și nu sunt dispuse să riște. CSM a avut o situație de gol în minutul 18, după o centrare de pe dreapta la care Georgescu nu a ajuns decât să o șteargă cu capul. Nilă, atacantul argeșenilor a avut și el o oportunitate bună în minutul 23, când a scăpat în poziție favorabilă, dar șutul său a fost blocat de Fildan.

CSM Râmnicu Vâlcea a avut din nou șansa să înscrie în inferioritate numerică, însă juniorul Ludușan, abia intrat pe teren în minutul 63, s-a trezit cu mingea singur în careu, dar s-a precipitat și a tras peste poarta Mioveniului. Apoi, Năstăsie are o execuție tehnică deosebită în careul Vâlcii, prin care scapă de un adversar, dar, singur cu Fildan, din șase metri, trage în plasa laterală. 

Cu un sfert de oră înaintea finalului, CSM are o ocazie imensă de gol, după ce I. Marian, singur cu portarul Popescu, nu reușeste să puncteze. Totuși, meciul a avut și goluri, nu numai cartonașe galebene. În ultimele patru minute, argeșenii vor înscrie de două ori. Mai întâi, șutul lui Vintilă este deviat și ricoșează în fața porții, de unde înscrie Gugu. Apoi, portarul Vâlcii, Fildan, iese neinspirat, respinge neconvingător o minge cu capul, balonul ajunge la Năstăsie, care înscrie superb, cu un șut de la 40 de metri.

Pentru al treilea meci consecutiv în Zăvoi, CSM nu reușește să marcheze și tremură pentru play-off, având un program destul de dificil în ultimele etape. În schimb, Mioveniul ajunge la șase partide fără eșec și egalează adversarul de astăzi la puncte, adversar care în urmă cu două etape era liderul seriei. Ținând cont că va bifa și o victorie la „masa verde”, dar are și o deplasare facilă la Reșița, în ultima etapă, Mioveniul este aproape calificată în play-off.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    0
CS MIOVENI        2

Gugu ”86, Năstăsie ”90

Fildan – Oct. Vasile, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Dumitrașcu – Dâlbea, Artean – I. Marian, A. Neagoe (L. Iordache ”77), R. Georgescu (Ludușan ”63) – C-tin. Stoica (Firțulescu ”70)
Rezerve neutilizate: Tufiși – Piscanu, Bratu, Cl. Ștefan
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: Artean ”32 (cumul de cartonașe galbene)

Oct. Popescu – Toriște, Gugu, Vișa, Ct. Stan – M. Gălan (M. Vintilă ”78), Mîrzeanu (Năstăsie ”52), Biceanu, Ed. Florescu – Ayza (V. Mazilu ”88), Nilă
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Tirică, Bg. Stoica, Ed. Neacșu
Antrenor: Marius Stoica

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 1.000; Arbitru: Marian Balaci 2 (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Călin Cimponeriu 3 (Lugoj) și Casian Băla 3 (Arad); Jucătorul meciului: Cosmin Năstăsie 3.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru
Video: TV Vâlcea Unu
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Mar. 2016, 16:47 Campionat
Pe aceeași temă