VIDEO | Meci nebun la Pojorâta. Bucovina a ratat în prelungiri victoria cu Ceahlăul, într-un joc cu antrenorii eliminați și trei penalty-uri transformate

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 14:26 Campionat

Un meci deosebit de tensionat și plin de evenimente a avut loc miercuri, la Pojorâta, în etapa a 21-a a Ligii 2, între Bucovina și Ceahlăul Piatra Neamț, două formații angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării. Fotbaliștii gazdă și-au dorit tare mult victoria și au fost foarte aproape să o obțină, însă s-au trezit egalați la trei chiar în ultimele secunde ale partidei, în urma unei faze îndelung contestate.

Spiritele s-au încins încă din minutul 18, atunci când lui Buhăceanu i-a fost refuzat un penalty, iar antrenorul Dănuț Mândrilă a sfârșit prin a fi trimis în tribună de centralul Chioran din Cluj-Napoca, pentru proteste. La urmat apoi și Maccoppi, pentru că a pătruns în spațiul de joc fără acordul arbitrului.

Bucovinenii n-au renunțat însă la luptă și au deschis scorul prin Coman după o jumătate de oră de joc, însă finalul primei reprize a fost cu adevărat nebun, cu nu mai puțin de patru goluri marcate, câte două de fiecare parte, între minutele 40 și 45. Mai întâi oaspeții au restabilit egalitatea prin Margină, dintr-o fază fixă, după care gazdele au trecut din nou în avantaj, după lovitura perfectă de cap a lui Moisii. Imediat, spaniolul Galan Pedrosa a punctat pentru 2-2 de la punctul cu var, pentru ca peste doar câteva zeci de secunde căpitanul Bucovinei, Jarda, să înscrie și el, tot din penalty.

Chiar dacă în partea secundă au jucat mai mult la conservarea rezultatului, gazdele au avut posibilitatea să se desprindă pe tabela de marcaj prin Jugaru, al cărui șut din afara careului de 16 metri a nimerit bara. Bucovinenii aveau să se întâlnească din nou cu neșansa în secvențele de final ale confruntării, atunci când centralul întâlnirii le-a oferit practic pe tavă un punct nemțenilor. Chioran a dictat mult prea ușor penalty la o intervenție mai decisă a lui Cristescu, Margină realizând astfel „dubla”, de la punctul cu var.

BUCOVINA POJORÂTA        3
CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    3

M. Coman ’33, Moisii ’43, Jarda ’45+5 – pen.  / Margină ’40, ’90+4 – pen., Galan ’45+2 – pen.

R. Pop – D. Cristescu, Jarda (cpt.), A. Răuța, Moisii – Căinari, Jugaru, Acostăchioae, Nuțescu – Buhăceanu, M. Coman
Au mai intrat: Târtârău, V. Stănescu și Vițu
Rezerve neutilizate: Puianu – Pîslaru, Duțică
Antrenor: Dănuț Mândrilă

Al. Barna (cpt.) – Cerra, Castells Ortega, Napoli, Mitrofan – V. Călin – E. Mendy (B. Gomis ’75), Galan Pedrosa (Copoț-Barb ’63), Margină – Manuel Bleda, D. Nedelcu (Lupei ’54)
Rezerve neutilizate: Novara – Gonzalez, Mateiciuc, Bamba
Antrenor: Stefano Maccoppi

Stadion: Comunal (Pojorâta); Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Mihai Marius Marica (Bistrița) și Iulian Cătălin Brînză (Botoșani).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto și video: Dan EȘANU (FC Ceahlăul)

Marius ANGHEL 10 Mar. 2016, 14:26 Campionat
Pe aceeași temă