Cu Pelici rămas acasă, Ripensia a ratat victoria la Buzău la ultima fază. S-au dat șase goluri în Crâng, Valentin Munteanu reușind un hat-trick

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 13:39 Campionat

SCM Gloria Buzău și Ripensia Timișoara au terminat la egalitate, scor 3-3, un meci jucat în circumstanțe mai speciale de oaspeți. Mai precis, antrenorul Alexandru Pelici nu a mai făcut deplasarea, deoarece nu mai este pe aceeași lungime de undă cu conducătorii clubului și vrea să plece. La Buzău, bănățenii au condus de două ori și au fost aproape de victorie, dar nu au reușit să se impună, după ce gazdele au egalat în minutul 90+3.

Chiar dacă a fost ultima etapă din 2019, pe frig, meciul a început destul de bine din punct de vedere al ocaziilor. Neagu și Popovici au contat în atac pentru oaspeți, dar nu au prins spațiul porții cu acțiunile lor. Chipirliu a fost principalul om din atacul echipei lui Ilie Stan. Atacantul nu l-a putut învinge pe Mociu din 14 metri, pentru ca apoi, să aibă un șut peste buturi. Din minutul 20, Ripensia a reușit să deschidă scorul. Neagu i-a centrat lui Albert Voinea, care a driblat un apărător și pe portarul Stoian, și apoi a marcat din 6 metri.

Gloria a întors rapid scorul

Primirea golului nu a demoralizat echipa gazdă, dimpotrivă. Buzoienii au continuat să atace. Valentin Alexandru nu a reușit, cu două lovituri de cap să egaleze. Hecsko l-a blocat pe Chipirliu, însă, în minutul 33, a venit și golul egalizator. Valentin Munteanu a primit pe culoar, a pătruns, și a tras din 6 metri pe lângă portarul Mociu. Peste trei minute, după o pasă de la Bourceanu, Munteanu a pătruns din nou și a marcat pentru 2-1.

Pe finalul reprizei, Stoian a avut o dublă intervenție în fața lui Voinea și Chera și gazdele au intrat cu avantaj minim la pauză.

Fără Pelici, Ripensia a ieșit montată de la vestiar

La reluarea jocului, ripensiștii au pus o mare presiune pe gazde. Din 6 metri, Voinea nu l-a putut învinge pe Stoian, cu o reluare cu capul. A urmat un șut peste a lui Popovoci, dar și urcarea în ofensivă a fundașului Lungu, care nu l-a putut învinge nici el pe portarul gazdelor. În minutul 56, presiunea s-a concretizat. După un corner, Mihai Hecsko a egalat la 2-2, de lângă bară. Peste două minute, Valentin Alexandru a trimis în bara laterală.

Ripensia a scăpat cu fața curată, iar Voinea a pus pericol cu un șut trimis puțin peste poartă. Până la urmă, pe final, după o fază la poarta bănățenilor, Popovici și Voinea au combinat frumos, până ce acesta din urmă a marcat golul care a adus din nou echipa timișoreană în avantaj (86).

Gloria a crezut în ea și a obținut un egal

Ripensia a mai ratat două ocazii importante prin Goldea și Popovici, după ce a preluat conducerea. În fotbal, ocaziile se răzbună, iar în acest context, la ultima fază, Valetin Munteanu (90+3) a egalat cu un șut de la 16 metri, printr-o „pădure” de picioare și Gloria a obținut un punct. Mai înainte, Ioniță (90) a avut și el o ocazie bună să înscrie de la 10 metri.

SCM GLORIA BUZĂ‚U – RIPENSIA TIMIȘOARA  3-3
Valentin Munteanu 33′, 36′, 90+3′ / Albert Voinea 19′, 86′, Mihai Hecsko 55′

R. Stoian – Gîț, M. Ioniță, Pîrcălabu, Balgiu – Tucaliuc (cpt.), Bourceanu, Vîlsan (Godin 68′) – Val. Munteanu, Val. Alexandru, Chipirliu (Luptak 68′)
Rezerve neutilizate: R. Șerban – Catană, Ceaușel, M. Constantinescu, Calu
Antrenor: Ilie Stan

Mociu – Caius Lungu, Hecsko (Țieranu 90+1′), Apro (cpt.), C. Toma (Benea 89′) – T. Călin, Stoi – Al. Popovici, Al. Neagu, Chera (Golda 78′) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Păduraru – I. Gavrilă, M. Staicu, Ad. Popa
Antrenor: Călin Mada

Stadion: Gloria (Buzău); Arbitru: Ionela Alina Peșu (Craiova); Asistenți: Alexandra Theodora Petrea (Bacău) și Daniela Constantinescu (Craiova); Rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni – Ilfov); Observatori: Ionuț Borcan (Ploiești) și Simona Renta (Galați).

Cu 28 de puncte, SCM Gloria Buzău se clasează, momentan, pe locul 10, în timp ce Ripensia Timișoara, cu 23 de puncte, se situează pe locul 14.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 13:39 Campionat
Pe aceeași temă