Bogoi, mulțumit și cu un punct după ce Pandurii a avut 2-0 cu UTA: „Este un plus pentru noi și ne ajută”. Fazele importante pe care i le reproșează arbitrului

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 13:45 Campionat

Pandurii a avut 2-0 la pauză în meciul de la Arad, UTA a revenit spectaculos în partea secundă și a trecut la conducere, însă gorjenii au mai avut un ultim glonț pe țeavă și l-au utilizat pe finalul partidei, când au egalat la trei, rezultat care s-a consemnat ca cel final. Patrick Popescu (7′), Andrei Blejdea (25′) și Gabriel Dodoi (82′) au înscris împotriva „Bătrânei Doamne”, în timp ce David Popa (57′), Alexandru Ciucur (59′) și Ciprian Rus (72′) au marcat pentru arădeni și i-au dat mari emoții în partea secundă antrenorului Adrian Bogoi.

Punctul obținut cu UTA l-a mulțumit însă pe antrenorul echipei Pandurii. „Am venit să ne luptăm pentru punctele puse în joc. Știam că echipa din Arad este una destul de bună, cu jucători importanți și maturi. Noi, în schimb, nu avem jucători maturi, s-a văzut acest lucru și în meciul de azi. Per ansamblu, rezultatul este echitabil. Este clar un punct câștigat, acest punct este un plus pentru noi și ne ajută. Sunt etape în continuare de disputat și vom juca la fel, indiferent ce echipe vom întâlni. S-au făcut foarte multe schimbări de lot la nivelul acestei ligi, unele echipe sunt mai bine organizate, altele cu probleme, important e să luăm punctele puse în joc. Nu cred că i-am prins pe cei de la UTA relaxați, și-au dorit mult victoria, dar astăzi nu au putut să ne bată. Și noi am fost motivați, chiar dacă am strâns mai puține puncte în acest an decât în tur. Facem greșeli individuale foarte mari. Și la meciul trecut contra lui ACS Poli am luat gol la o fază fixă banală într-un moment în care jocul curgea în favoarea noastră”, a spus, citat de Sport Arad, Bogoi.

Două dintre golurile UTA-ei au fost marcate de jucători care au trecut și pe la Pandurii, Alexandru Ciucur și Ciprian Rus.

Nemulțumiri față de arbitraj din ambele tabere

Antrenorul echipei din Târgu Jiu a avut însă, la final, de comunicat nemulțumiri față de arbitrajul centralului Szabolcs Kovasc, fratele lui Istvan Kovacs. Bogoi a acuzat faulturi în atac la primul și al treilea gol al arădenilor, dar și anularea eronată a reușitei lui Blejdea.

„Cred că două dintre cele trei goluri ale UTA-ei au fost la limită, se putea da fault în atac la ambele. De asemenea, tot la 2-0, am avut un gol valabil, care s-a anulat pentru fault în atac. Cel puțin la golul trei al UTA-ei faultul e clar, din moment ce a fost atac asupra portarului în careul mic. Nu vreau să spun că arbitrajul a viciat rezultatul, ci spun doar că, dacă eram mai atenți și deciziile de la acele faze erau în favoarea noastră, am fi câștigat meciul”, a spus Bogoi.

În schimb, tot pe tema arbitrajului, antrenorul secund al UTA-ei, Cristian Păcurar, a reclamat și el două decizii ale centralului. „Respect ce spune domnul Bogoi, însă nu sunt de acord. Și la noi se putea acorda penalty la ultima fază, când Copaci a fost tras de tricou. Atenție, nu vorbesc despre lovitura în nas, că și jucătorul nostru a lăsat capul destul de jos, ci de tricoul întins de adversar. Apoi, la 3-2 pentru noi, domnul Kovacs oprește un contraatac trei contra unu. După meci mi-a spus că a greșit la faza respectivă și și-a cerut scuze”, a declarat și Păcurar, citat de Sport Arad.

Cu punctul obținut la Arad, Pandurii a ajuns la un total de 34 și a urcat pe locul 10, fiind la egalitate cu Luceafărul și Metaloglobus, însă devansându-le la golaveraj. Emoții în privința menținerii în Liga 2 rămân, fiindcă Daco-Getica, echipa află pe ultimul loc retrogradabil, are cu patru puncte mai puțin decât gorjenii.

În etapa următoare, Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu liderul Academica Clinceni.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 13:45 Campionat
Pe aceeași temă