Energeticianul a avut 3-1 cu Snagov, dar continuă fără victorie de 16 meciuri și rămâne pe loc retrogradabil. Viorel Tănase: „Nu știu cât îi ajută pe ei punctul acesta”

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 10:46 Campionat
  • Energeticianul a condus cu 1-0 și 3-1 pe teren propriu cu Sportul Snagov, însă a terminat la egalitate meciul din etapa a 34-a a Ligii 2 și cu patru etape înainte de finalul sezonului se află tot pe loc retrogradabil.
  • Echipa de la Petroșani n-a câștigat niciun meci în ultimele 16 etape, iar cu noul antrenor pe bancă are trei remize și o înfrângere.

 

Meciul cu Snagovul a fost unul de infarct. Partida de la Petroșani, de pe stadionul Jiul, a avut de toate. Goluri multe, dar și unul anulat, două penalty-uri, dar și un al treilea neacordat gazdelor, și multe greșeli individuale.

Prima fază cu adevărat importantă l-a poartă s-a petrecut în minutul 15, la o lovitură liberă indirectă dictată de arbitru la 12 metri. Jucătorii Snagovului au încercat o schemă, doi au sărit peste minge, iar al treilea, Ioniță, a înscris sub transversală. Arbitrul a anulat însă reușita, fiindcă mingea trebuia atinsă și de alt jucător.

Primul gol le-a aparținut însă gazdelor. Tudorache a centrat, iar Marius Ioniță (39) a reluat cu capul din 4 metri și a marcat spre bucuria celor 250 de oameni prezenți la meci să încurajeze echipa. Dar euforia a durat puțin, pentru că egalarea s-a produs la doar trei minute distanță. După un șut din interiorul careului, fără preluare, din 14 metri, al lui Paul Cubleșan, care l-a prins pe portar pe picior greșit, Snagovul a reintrat în meci. Însă la pauză s-a intrat cu 2-1. Cosmin Ionică (90+4) a transformat fără probleme un penalty, direct în vinclu.

Și în partea secundă gazdele au început curajos și eforturile le-au fost răsplătite. La o centrare a lui Gunie, Cosmin Ionică (59) a reluat din careul mic și a majorat diferența la două goluri. Și când totul părea că merge spre o victorie necesară că aerul, jucătorii lui Viorel Tănase s-au retras prea repede în apărare, lucru care avea să-i coste.

Enache a faultat în propriul careu, iar Alexandru Ioniță (65) n-a ratat de la punctul cu var, reușind golul care să dea speranțe pentru cel puțin un egal. Iar reușita de 3-3 a și venit. În minutul 85, Robert Elek a pus latul din 6 metri și a înscris, după ce, inițial, Cubleșan lovise transversala, iar mingea a revenit în față.

Ulterior, Energeticianul ar fi trebuit să primească încă un penalty pentru henț, însă arbitrul n-a dictat nimic.

Viorel Tănase: ” La 3-3 am avut penalty”

La finalul partidei, antrenorul Viorel Tănase a vorbit despre greșelile jucătorilor tineri, dar și despre neacordarea penalty-ului din ultimele minute.

„A fost un meci jucat la intensitate maximă. Mi-am dorit foarte mult să câștigăm. Am început bine meciul, am avut agresivitate, determinare, organizare. Am marcat primii, chiar dacă am primit gol la o neatenție. Ne-a lipsit experiența. Avem doi jucători U21, le-am spus să nu se dea atac decisiv în careu. Sunt greșeli individuale pe care jucătorii tineri le mai fac, dar, cu toate acestea, îmi felicit echipa pentru determinarea cu care a jucat. Nu vorbesc de arbitraj, dar la scorul de 3-3 am avut un penalty, dar nu mai contează. Nu știu cât îi ajută pe cei de la Snagov punctul acesta, au venit, au jucat. Noi, la fel. Respectăm competiția și sper ca toată lumea să respecte competiția până la final, pentru că avem șanse matematice să ne salvăm de la retrogradare. Suntem și la mana adversarilor, dar e important ce facem noi ca echipă. Mergem la Balotești să luăm cele trei puncte, pentru că altă șansă nu avem”, a spus Tănase, care de când conduce echipa are trei egaluri și o înfrângere.

Cu 36 de puncte acumulate după 34 de etape, Energeticianul s-a apropiat la două puncte de echipa aflată deasupra ei, Pandurii, pe primul loc care asigură menținerea. Etapa viitoare, Energeticianul joacă miercuri, de la ora 12:00, la CS Balotești, echipă retrogradată matematic în acest weekend. Apoi, până la finalul sezonului, mare are de jucat cu Pandurii (a), Metaloglobus (d) și Chindia (a).

ENERGETICIANUL – SPORTUL SNAGOV     3-3
Marius Ioniță 39′, Cosmin Ionică 59′, 45+4′ – pen. / Paul Cubleșan 41′, Alexandru Ioniță 65′ – pen., Robert Elek 85′

T. Axinte – Gunie, M. Ioniță, Andr. Dragu, Misăraș – Vl. Tudorache, R. Enache (Al. Petruș 66′), Maxin (Iovu 60′) – Rob. Petre, Al. Popescu (Guiti 70′), C. Ionică (cpt.)
Rezerve neutilizate: Vic. Buga – Gîrbiță, Cl. Petruș, Cioiu
Antrenor: Viorel Tănase

Andr. Marinescu – Gîț, V. Lică, I. Șerban (Liv. Gheorghe 46′), Bg. Stancu (Tazouti 34′) – Val. Bărbulescu (cpt.) – L. Ion, Borțoneanu (Elek 58′), Cubleșan – Huiban, Al. Ioniță
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Buia, Laur. Manole, Safsaf
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Jiul (Petroșani – Hunedoara); Spectatori: 250; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Alexandru Filip (Timișoara).

Articol și foto de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 10:46 Campionat
Pe aceeași temă