Luceafărul Oradea și Ripensia au remizat într-un meci amical în care și-au dat câte trei goluri în reprize diferite. Bănățenii s-au decis să vândă abonamente

  • Luceafărul Oradea și Ripensia Timișoara au terminat la egalitate, scor 3-3, amicalul disputat astăzi, la Sânmartin.
  • Pentru timișoreni, a fost al cincilea meci-test, în timp ce pentru gazde a fost abia al doilea joc de verificare, după partida cu UTA.
  • Roș-galbenii îl au ca cel mai nou-venit pe Ionuț Gavrilă, fost junior al utiștilor, iar săptămâna aceast au pus și abonamentele în vânzare.

 

Alexandru Pelici nu a deplasat tot efectivul la Sânmartin, deoarece, săptămâna aceasta, echipa timișoreană va mai avea două meciuri de verificare. Au rămas acasă, să facă antrenament fizic, Mociu, Popa, Iseini, Staicu, Stoi, Apro și Dobie. În aceste condiții, Luceafărul a început mult mai bine partida. George Paraschiv a marcat în minutul 15, iar, apoi, Vasile Pop a mărit diferența în minutul 20. Tot Paraschiv a înscri în minutul 40 pentru scorul pauzei: 3-0.

În repriza secundă, Marius Fotescu a „spart gheața” pentru ripensiști în minutul 62. Călin Toma a marcat din penalty în minutul 70, iar Vlad Tudorache a egalat în minutul 78. Pe final, Denis Golda a avut o ratare monumentală pentru oaspeți.

Întăriri la Ripensia la capitolul U19

La Ripensia a venit Ionuț Gavrilă, judecăt despărțit de UTA în urma unui litigiu. Fotbalistul este născut în 2001 și poate juca fundaș sau mijlocaș stânga. A fost legitimat la cluburi de ligi inferioare din Ialomița, județul său natal, LPS Buzău, Centrul de Excelență Târgu Mureș și apoi a ajuns la UTA.

„După jocul de azi, ne-a convins. Vom discuta să semnăm cu el”, a declarat Alexandru Pelici pentru Liga2.ProSport.ro.

Antrenorul a fost mulțumit de prestația echipei. „Mă bucur că am reușit să întoarcem scorul. Este un rezultat echitabil egalul. Noi am luat trei goluri pe greșeli personale, dar este bine, pentru că așa am văzut ce avem de corectat”, a mai spus tehnicianul.

De partea cealaltă, antrenorul Cristian Lupuț i-a testat pe tinerii Dacian Dunca (ACS Fotbal Comuna Recea) și Raul Hăjmășan (Gaz Metan Mediaș), ambii născuți în anul 2000.

Luceafărul Oradea – Ripensia Timișoara 3-3 (3-0)
George Paraschiv 15′, 40′, Vasile Pop 20′ / Marius Fotescu 62′, Călin Toma 70′ – pen., Vlad Tudorache 78′

Luceafărul: Moga – Dunca, Core, Oros, Ciul – Mitrică, Negrean, Prejmerean, Vas. Pop G. Paraschiv, Vl. Rusu
Au mai intrat: Moga – Creț, Yabre, Porumb, Băican – Drăgan, Parnau, Chiorean, Peter – Balogh, Ludușan
Antrenor: Cristian Lupuț

Ripensia: Păduraru – C. Lungu, Țiereanu, Tînc, C. Toma – Vl. Tudorache, Al. Neagu – Al. Popovici, Voinea, Chera – Golda
Au mai intrat: Dobre – Monea, Hecsko, Burdeț, Fotescu, Zaluschi, I. Gavrilă
Antrenor: Alexandru Pelici

Ripensia are din acest sezon abonamente

Ripensiștii fac din acest sezon abonamente. Ele au fost puse în vânzare de marți, la cafeneaua clubului din centrul Timișoarei. Un abonament e la fel ca cel de bază de la UTA, la prețul de 200 de lei, și asigură accesul la toate meciurile clubului de pe teren propriu.

Copiii sub 18 ani vor intra gratis în noul sezon, unul la care un bilet de meci va costa 15 lei.

Ripensia va mai juca două amicale. Unul, vineri, de la 18:00, la Timișoara, cu Fortuna Becicherecu Mic. Apoi, sâmbătă, de la 10:00, pe Știința, urmează un ultim meci de verificare cu ASU Poli.

În schimb, Luceafărul joacă sâmbătă ultimul test, doar la treilea în total, tot la Sânmartin, de la ora 11:00, cu arădenii de la Șoimii Lipova.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă