Ripensia, doar egala unei echipe de Liga 3 reunită de o săptămână. Pelici: „Am luat trei goluri de la o echipă de eșalon inferior. E nepermis așa ceva”

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 21 Jul. 2019, 21:38 Actualizat: 21 Jul. 2019, 21:39 Pregătiri, amicale
Ripensia, doar egala unei echipe de Liga 3 reunită de o săptămână.  Pelici: „Am luat trei goluri de la o echipă de eșalon inferior. E nepermis așa ceva”

Ripensia Timișoara rămâne cu două amicale câștigate din patru jucate până acum, în această vară, ambele victorii fiind obținute cu echipe de Liga 4. După înfrângerea cu CSM Reșița, roș-galbenii au remizat la scorul de 3-3 cu ACS Dumbrăvița, o echipă de Liga 3, dar care a reluat antrenamentele abia de șase zile. Antrenorul Alexandru Pelici nu e îngrijorat, dar spune că elevii săi nu au voie să ia atât de multe goluri de la o echipă de eșalon inferior.

Dumbrăvița a deschis scorul din minutul 14, după un corner, prin lovitura de cap a lui Soare. Peste două minute, gazdele din Ciarda Roșie au marcat similar, la reluarea cu capul a lui Staicu. Echipa din Liga 3 a reușit să obțină și un penalty după jumătate de oră, după ce Hecsko l-a faultat pe Drăghici. Atacantul a tras în bară, iar Mociu a respins în corner, însă, după executarea loviturii, Enciu a marcat pentru echipa lui Sorin Bălu. Înainte de pauză, roș-galbenii au egalat, dintr-un șut direct din lovitură liberă al lui Apro.

La reluarea jocului, Drăghici a profitat în minutul 55 de o greșeală a defensivei bănățenilor și a trimis un lob peste Mociu. Zaluschi a egalat în minutul 59, dar Ripensia putea chiar pierde pe final, deoarece Făgărășanu a avut o bară în contul vizitatorilor. La roș-galbeni, a fost neutilizat portarul Ștefan Dobre.

Ripensia: Mociu – Ad. Popa, Hecsko, Tînc, Apro – Burdeț, Vl. Tudorache – Monea, Zaluschi, Chera – M. Staicu
Au mai intrat: Păduraru, C. Lungu, Țiereanu, C. Toma, Neagu, Stoi, Dobie, Fotescu, Golda, Iseini, Voinea
Antrenor: Alexandru Pelici

ACS Dumbrăvița: Mikloș – Foca, Telescu, Sore, Siminic – Jinga, Stancu, Briciu, Nanu – Oct. Drăghici, Enciu
Au mai intrat: Smaranda, Modariu, Bilia, David, Ștefan, Boldea, Jinga, Făgărășanu
Antrenor: Sorin Bălu

Pelici: „E nepermis așa ceva”

Alex Pelici spune că echipa sa e încă obosită după pregătirea fizică. „Un joc bun, suntem în căutarea unei formule cu care să abordăm începutul de sezon. Sunt mai mulți jucători nou-veniți pe care încercăm să-i integrăm. Sunt mulțumit de prima repriză, a fost o primă repriză bună. Ce e supărător e că am luat totuși trei goluri. Nu trebuia să luăm ușor goluri la fazele fixe, suntem naivi în astfel de situații. Dumbrăvița o echipă bună, cu jucători cu experiență, trecuți pe la eșaloanele superioare. Noi mai avem două săptămâni. E un plus de prospețime față de ce a fost în jocul cu Reșița. Încet-încet venim la o stare bună de competiție. Sperăm să fim inspirați să alegem un prim 11 cu care vom începe campionatul. Ne așteaptă un campionat greu. Un prim meci foarte dificil cu o echipă care are cu totul alt obiectiv decât noi, îi doresc promovarea. Orice victorie e importantă, dar pentru perioada asta ne interesa să facem o pregătire bună fizică, să-i încărcăm. Avem două săptămâni în care să venim la normal. Supărător e că am luat trei goluri de la o echipă de eșalon inferior. E nepermis așa ceva”, a precizat Pelici.

Dumbrăvița a jucat cu ambele echipe timișorene din Liga 2 în prima săptămână de când s-a reunit. ASU Poli a învins-o cu 3-1, miercuri. Deocamdată, elevii lui Sorin Bălu nu au făcut cantonament. „Astăzi am încercat să ținem pasul cu cei de la Ripensia, care sunt într-o altă perioadă a pregătirii. Ne-am ridicat la nivelul jocului. A ieșit o partidă bună, agreabilă. Noi ne-am făcut antrenamentul, în special din punct de vedere fizic. Nu era indicat să jucăm cu Liga a II-a în prima săptămână, dar nu mai puteam apoi să-i prindem, că oamenii încep campionatul. Suntem în prima săptămână, în care am pus accent pe intrare în efort, pe teste și de luni intrăm într-un semicantonament pe plan local, de zece zile”, a precizat Bălu.

Penultimul amical al Ripensiei va fi miercurea viitoare, în deplasare, la Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda DELIU
Foto și video: Ripensia Timișoara

Autori: Anda DELIU, Marius ANGHEL Publicat: 21 Jul. 2019, 21:38 Actualizat: 21 Jul. 2019, 21:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă