Ripensia, doar egala unei echipe de Liga 3 reunită de o săptămână. Pelici: „Am luat trei goluri de la o echipă de eșalon inferior. E nepermis așa ceva”

Ripensia, doar egala unei echipe de Liga 3 reunită de o săptămână.** Pelici:

Ripensia Timișoara rămâne cu două amicale câștigate din patru jucate până acum, în această vară, ambele victorii fiind obținute cu echipe de Liga 4. După înfrângerea cu CSM Reșița, roș-galbenii au remizat la scorul de 3-3 cu ACS Dumbrăvița, o echipă de Liga 3, dar care a reluat antrenamentele abia de șase zile. Antrenorul Alexandru Pelici nu e îngrijorat, dar spune că elevii săi nu au voie să ia atât de multe goluri de la o echipă de eșalon inferior.

Dumbrăvița a deschis scorul din minutul 14, după un corner, prin lovitura de cap a lui Soare. Peste două minute, gazdele din Ciarda Roșie au marcat similar, la reluarea cu capul a lui Staicu. Echipa din Liga 3 a reușit să obțină și un penalty după jumătate de oră, după ce Hecsko l-a faultat pe Drăghici. Atacantul a tras în bară, iar Mociu a respins în corner, însă, după executarea loviturii, Enciu a marcat pentru echipa lui Sorin Bălu. Înainte de pauză, roș-galbenii au egalat, dintr-un șut direct din lovitură liberă al lui Apro.

La reluarea jocului, Drăghici a profitat în minutul 55 de o greșeală a defensivei bănățenilor și a trimis un lob peste Mociu. Zaluschi a egalat în minutul 59, dar Ripensia putea chiar pierde pe final, deoarece Făgărășanu a avut o bară în contul vizitatorilor. La roș-galbeni, a fost neutilizat portarul Ștefan Dobre.

Ripensia: Mociu – Ad. Popa, Hecsko, Tînc, Apro – Burdeț, Vl. Tudorache – Monea, Zaluschi, Chera – M. Staicu
Au mai intrat: Păduraru, C. Lungu, Țiereanu, C. Toma, Neagu, Stoi, Dobie, Fotescu, Golda, Iseini, Voinea
Antrenor: Alexandru Pelici

ACS Dumbrăvița: Mikloș – Foca, Telescu, Sore, Siminic – Jinga, Stancu, Briciu, Nanu – Oct. Drăghici, Enciu
Au mai intrat: Smaranda, Modariu, Bilia, David, Ștefan, Boldea, Jinga, Făgărășanu
Antrenor: Sorin Bălu

Pelici: „E nepermis așa ceva”

Alex Pelici spune că echipa sa e încă obosită după pregătirea fizică. „Un joc bun, suntem în căutarea unei formule cu care să abordăm începutul de sezon. Sunt mai mulți jucători nou-veniți pe care încercăm să-i integrăm. Sunt mulțumit de prima repriză, a fost o primă repriză bună. Ce e supărător e că am luat totuși trei goluri. Nu trebuia să luăm ușor goluri la fazele fixe, suntem naivi în astfel de situații. Dumbrăvița o echipă bună, cu jucători cu experiență, trecuți pe la eșaloanele superioare. Noi mai avem două săptămâni. E un plus de prospețime față de ce a fost în jocul cu Reșița. Încet-încet venim la o stare bună de competiție. Sperăm să fim inspirați să alegem un prim 11 cu care vom începe campionatul. Ne așteaptă un campionat greu. Un prim meci foarte dificil cu o echipă care are cu totul alt obiectiv decât noi, îi doresc promovarea. Orice victorie e importantă, dar pentru perioada asta ne interesa să facem o pregătire bună fizică, să-i încărcăm. Avem două săptămâni în care să venim la normal. Supărător e că am luat trei goluri de la o echipă de eșalon inferior. E nepermis așa ceva”, a precizat Pelici.

Dumbrăvița a jucat cu ambele echipe timișorene din Liga 2 în prima săptămână de când s-a reunit. ASU Poli a învins-o cu 3-1, miercuri. Deocamdată, elevii lui Sorin Bălu nu au făcut cantonament. „Astăzi am încercat să ținem pasul cu cei de la Ripensia, care sunt într-o altă perioadă a pregătirii. Ne-am ridicat la nivelul jocului. A ieșit o partidă bună, agreabilă. Noi ne-am făcut antrenamentul, în special din punct de vedere fizic. Nu era indicat să jucăm cu Liga a II-a în prima săptămână, dar nu mai puteam apoi să-i prindem, că oamenii încep campionatul. Suntem în prima săptămână, în care am pus accent pe intrare în efort, pe teste și de luni intrăm într-un semicantonament pe plan local, de zece zile”, a precizat Bălu.

Penultimul amical al Ripensiei va fi miercurea viitoare, în deplasare, la Luceafărul Oradea.

Articol scris de Anda DELIU
Foto și video: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă