VIDEO | Eșecul cu Gloria Buzău a scos la iveală problemele de la Rapid. Tudoreanu spune că există riscul de retragere

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 14:08 Campionat
VIDEO | Eșecul cu Gloria Buzău a scos la iveală problemele de la Rapid.** Tudoreanu spune că există riscul de retragere

Rapid a început play-off-ul cu o înfrângere, 2-1 în confruntarea de pe teren propriu, împotriva Gloriei Buzău. Fără accidentații Semeghin, Velescu și Sfrijan în formula de start, sucevenii s-au văzut conduși pe tabela de marcaj încă din minutul 6, când Dedu a fructificat din două atingeri, cu un șut de la 14 metri, o centrare trimisă de pe partea dreaptă de G. Marcu. Acest gol le-a dat parcă aripi oaspeților, care au continuat să practice un fotbal direct și agresiv, această manieră de joc părând să-i incomodeze vădit pe fotbaliștii pregătiți de Bogdan Tudoreanu, care nu au reușit să se apropie periculos de poarta adversă în primele 45 de minute.

Chiar dacă n-au prins cea mai bună zi a lor, lucrurile păreau totuși să intre într-un făgaș normal pentru suceveni la 9 minute de la reluare, când Plecanciuc a reușit să egaleze cu capul, după un corner executat de Apostol. N-a fost însă deloc așa, pentru că Gloria a continuat să fie echipa mai bună. Astfel, ocaziile irosite de Ghiță (bară) și Drăguț aveau să prevestească golul de 1-2 marcat în minutul 78 de noul intrat Amet, care a reluat în plasă, din 6 metri, o centrare a lui Dedu.

Situația s-a complicat și mai mult pentru „alb-vișinii” în minutul 84, când Plecanciuc a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault comis în propria suprafață de pedeapsă asupra lui Drăguț. Același Drăguț și-a asumat responsabilitatea executării loviturii de la 11 metri, numai că a șutat mult peste poartă. Pe final, după ce fusese restabilită egalitatea numerică pe teren ca urmare a eliminării lui Amet, sucevenii au avut șansa egalării prin Buziuc, însă șutul acestuia, de la 12 metri, a ocolit de puțin ținta.

La finalul partidei, dezamăgit de rezultat, antrenorul Bogdan Tudoreanu a dezvăluit gravele probleme cu care se confruntă gruparea suceveană. „Suntem într-o situație delicată și a devenit din ce în ce mai greu să-i motivez pe jucători. Sunt mari probleme financiare la club, jucătorii n-au mai luat o primă de anul trecut. Atmosfera în vestiar este apăsătoare, peste o săptămână vine Paștele și nu există prea mari speranțe de a vedea vreun ban până atunci. Sper să se găsească repede o soluție pentru ieșire din criză, pentru că, în caz contrar, va fi dificil să încheiem campionatul”, a declarat tehnicianul sucevean.

RAPID CFR SUCEAVA    1
GLORIA BUZĂ‚U        2

Plecanciuc ”54 / M. Dedu ”6, Amet ”78

Ct. Pascal – D. Bălan (cpt.), Ferariu, Fl. Plecanciuc, C. Spătar – G. Apostol, Onciu (M. Negru ”46), Sumanaraiu (Marinkovici ”65) – Gheorghiciuc, Buziuc, Golofca
Rezerve neutilizate: Rohețki – R. Sava, R. Soare, Vornicu, Săvoaia
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminat: Plecanciuc ”84 (două galbene)

D. Sîrbu – Al. Iordache (Koprindzhiyski ”90 ), Ct. Vlaicu, Dăniță (cpt.), D. Ghiță – N. Popescu, Cl. Dumitrescu, G. Marcu (F. Amet ”67), D. Burlacu – Mug. Dedu, Al. Ioniță (Drăguț ”46)
Rezerve neutilizate: Stoicescu – Bobe, Al. Mitu, Ad. Ghinea
Antrenor: Viorel Ion
Eliminat: Amet ”86 (două galbene)

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.000; Corespondent: Gabriel Toderașcu; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Ovidiu Arușoaie și Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamț); Jucătorul meciului: Mugurel Dedu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Video: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 14:08 Campionat
Pe aceeași temă