VIDEO! Dinu și Vașvari întrețin visul promovării la Botoșani

14 Apr. 2012, 03:48 Campionat

FC Botoșani a făcut ieri după-amiază un pas important în lupta pentru promovarea în Liga I. După o primă repriză modestă cu Dinamo II, Orac a schimbat intelegent după jumatatea reprizei secunde și a reușit să întoarcă soarta meciului. În final, moldovenii s-au impus cu 2-1, golul lui Vașvari fiind cel decisiv.

Prima repriză de pe „Municipal” a fost un fel de duel surd. În timp ce Botoșaniul ataca precum o mașină cu benzina la roșu, consumată toată etapele trecute, cu Dunărea Galați și Farul Constanța, Ioan Marin făcea calcule pe bancă, dar tot timpul ieșea pe minus. Apărare ioc, mijloc dispărut, iar de atac nici nu se mai pune problema. Gazdele s-au apropiat în câteva rânduri de poarta lui Pena, însă acesta a îndepărtant de fiecare dată pericolul. Chișu (16) a trimis mingea în bară din câțiva metri, Dinu a reluat cu capul din marginea careului mic după o centrare a „veteranului” Todoran, însă Pena (17) a scos salvator de sub tranversală, iar Ghiceanu (39) a tras milimetric pe lângă buturile dinamoviștilor.

Asediul botoșănenilor

În minutul 57, Orac îl introduce pe Marius Matei, dar, mai important, schimbă sistemul de joc. De parcă ar fi făcut intravenos cu acea băutură care dă aripi neenergizanților, botoșănenii i-au „călcat în picioare” în ultimile 15 minute ale reprizei a doua și după îndemnul suporterilor. În minutul 70, fosta glorie a lui Dinamo, Costel Orac, face mutarea salvatoare: Stanciu înlocuindu-l pe Vintilă. Noul intratul centrează (81) de la 25 de metri în careul „câinilor”, Pena iese total neinspirat, mingea depășindu-l, iar Dinu împinge balonul în poarta goală (FOTO principală). Vașvari (88) nu-și lasă colegul să se plictisească singur pe tabela de marcaj și majorează scorul după o torpilă de la 25 metri.

În final, Acsinte îl faultează în careu pe Ioniță, iar centralul partidei dictează lovitura de la 11 metri. Stănescu (90+3) execută lovitura de la punctul cu var, înscrie și stabilește scorul final. 2-1 și FC Botoșani este mai mult ca niciodată aproape de promovare, așa cum spunea finanțatorul Valeriu Iftime înaintea meciului.

FC BOTOȘANI – DINAMO II 2-1 (0-0)

C. Dinu (81), Vașvari (88) / R. Stănescu (90+3 – pen.)

A. Bordeanu – Patache, Poverlovici, C. Dinu (cpt.), Acsinte – D. Balan (63′ M.Matei), Vașvari, D. Todoran (74′ Homneac), Vintilă( 70 Stanciu) – Ghiceanu, Chișu
Antrenor: Costel Orac

Pena – D. Stanca, M. Ioniță, R. Crișan, Burnea – A. Bălan ( 57′ R.Cazacu), A. Nițu ( 83′ Desculțu), R. Stănescu, Scărlătescu – Lemac (74′ Mazarache), V. Bucă
Antrenor: Ion Marin

Articol și foto de Eduard BLAGA

14 Apr. 2012, 03:48 Campionat
Pe aceeași temă