VIDEO | CS Mioveni, răpusă la Brăila de un eurogol. Argeșenii ies din nou din cărțile promovării

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 13:00 Campionat

În mai puțin de o săptămână, CS Mioveni aproape și-a compromis șansa de a promova în Liga 1. Remiza cu Foresta Suceava (2-2) de pe teren propriu de sâmbătă și eșecul de ieri din deplasare cu Dacia Unirea Brăila (0-1) au îndepărtat echipa argeșeană de locurile 2, respectiv 3.

CS Mioveni mergea încrezătoare la Brăila în intermediara Ligii 2 cu Dacia Unirea, având în vedere că echipa lui Alin Pânzaru era umilită în weekendul trecut de „lanterna roșie”. Calculele argeșenilor nu s-au potrivit însă la malul Dunării, acolo unde au pierdut la limită, după ce au încasat un gol de generic, astfel că au rămas la cinci puncte în spatele UTA-ei, ocupanta locului 2, și la trei de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care astăzi urmează să joace la Balotești.

Rădescu (8) a irosit prima mare ocazie a meciului de la Brăila, după centrarea din stânga a lui Ayza reluând cu capul în minge din 6 metri, însă peste poartă. În rest, jucătorii lui Pelici au avut posesia, au condus jocul până în marginea careului advers, însă de acolo mai departe nu s-au mai descurcat la fel de bine. În ciuda acestui fapt, brăilenii au fost pe punctul de a deschide scorul înainte de pauză, însă șutul lui Costel Roșu (43) din 7 metri a fost respins in extremis de la colțul scurt de Octavian Popescu.

Odată cu debutul reprizei secunde, gazdele i-au luat prin surprindere pe jucătorii lui Pelici. Brăilenii au avut trei cornere consecutive, primul dintre acestea fiind cel mai periculos. Pușcașu (47) era să deschisă scorul, însă numai intervenția portarului, respingere de la rădăcina barei, a făcut ca rezultatul să rămână egal. Apoi a fost rândul celuilalt goalkeeper, Olaru, să scoată de sub transversală mingea trimisă dintr-o lovitură liberă de Rădescu.

Bijuteria jocului a fost însă realizată de Cosmin Neagu (55). Mijlocașul stânga al Daciei Unirea a pus cu „mâna” o minge în vinclul din stânga lui Popescu dintr-o lovitură liberă chiar din fața careului de 16 metri și a deschis scorul în favoarea gazdelor.

Șchiopu (64) a ratat apoi monumental egalarea, trimițând din doar doi metri pe lângă poartă, ca imediat apoi Costin Ghiocel (65) să primească al doilea cartonaș galben, după ce a pus mâna pe minge la marginea propriului careu, pentru a opri o fază bună de gol a Mioveniului, și a fost eliminat. În ciuda omului în plus avut pe teren în ultimele 25 de minute, argeșenii nu au reușit să-l învingă pe Olaru, astfel că au pierdut alte trei puncte importante și din favorită, la un moment dat, la promovare, a ajuns pe locul 5 (51 puncte).

În schimb, Dacia Unirea a strâns 43 de puncte, și-a menținut poziția a 7-a și s-a apropiat la un punct de Olimpia.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – CS MIOVENI   1-0
Cosmin Neagu 55′

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu – Roșoagă (D. Oprea 85′), Moglan (P. Ioan 62′), Rz. Adăscăliței, C. Neagu – Pușcașu (C. Necoară 70′), C. Roșu
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Olenic, Ciucureanu, Ed. Oprea
Antrenor: Alin Pânzaru

Oct. Popescu – Șchiopu, I. Stoica, Burnea, Ed. Stoica (M. Staicu 66′) – Boboc, Biceanu (M. Galan 56′) – Rădescu, Ed. Florescu, Ayza (cpt.) – Nilă (M. Vintilă 75′)
Rezerve neutilizate: Fl. Croitoru – Alexe, Vișa, Iamandi
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Pro Brăila
Video: FB Dacia Unirea Brăila

Marius ANGHEL 27 Apr. 2017, 13:00 Campionat
Pe aceeași temă