VIDEO | Come-back de manual! Chindia a întors de la 0-2 cu Daco Getica și a profitat de etapa plină de surprize. Viorel Moldovan a mutat decisiv la pauză

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 11:03 Campionat
VIDEO | Come-back de manual!** Chindia a întors de la 0-2 cu Daco Getica și a profitat de etapa plină de surprize. Viorel Moldovan a mutat decisiv la pauză

Un oraș în care nu se întâmplă aproape nimic se trezește o dată la două săptămâni, când Chindia joacă acasă. 7.000 de suflete cu Petrolul și 4.000 cu Daco-Getica, per total, probabil un sfert din populația activă a Târgoviștei, din cei care nu au plecat la muncă în străinătate, în căutarea unui trai mai bun. Oamenii vor fotbal, vor promovare și stadion, vor goluri, spectacol și puncte. Iar echipa de astăzi de pe „Eugen Popescu” dă senzația că le poate împlini visul de două decenii.

Victoriile vin însă cu emoții. Ca și cu Aerostar (3-2), în primul meci oficial din 2019, Chindia a trebuit să alerge și să revină pe tabelă. Raphael Stănescu (13) a deschis scorul la prima și singura ocazie a oaspeților din primul mitan. Roș-albaștrii au replicat târziu: Cristian Cherchez (43, 44) a fost aproape de egalare. Moldovan a mutat la pauză cu Neicuțescu și Vali Alexandru, dar repriza a început prost pentru Chindia: Panait a greșit pasa, iar Philippe Nsiah (46) a făcut 2-0, probabil momentul care a dinamitat meciul.

Imediat, târgoviștenii s-au năpustit cu toate liniile spre careul lui Isvoranu. Într-un forcing fantastic, Chindia a întors scorul într-un sfert de oră. Liviu Mihai (52) a înscris dintr-o lovitură liberă bătută înșelător, l-a urmat Daniel Florea (59), șut din lateral stânga după un corner din dreapta, pentru ca Andrei Șerban (67) să-și aducă echipa în avantaj după o execuție perfectă. Totuși, înainte de golul de 3-2, trebuie amintit și faptul că Nsiah (61) a marcat pentru Daco-Getica, însă asistentul a anulat golul pentru un offside inexistent.

S-a jucat pe contre până în final, cu ocazii bune și la buturile lui Aioani: Stănescu (70) și Nica (82) au semnat răbufnirile de orgoliu ale trupei lui Marius Baciu. Oamenii trimiși inspirat de Moldovan au simplificat ecuația punctelor: Șerban a scos penalty, iar Valentin Alexandru (85) a transformat pentru 4-2, la debutul oficial în tricoul Chindiei.

O etapă perfectă pentru Chindia, cu Petrolul batjocorită la Timișoara (0-3 cu ASU Poli), „U” Cluj impotentă cu FC Argeș (0-0) și Snagov egala ultimei clasate ACS Poli (0-0), cu penalty și superioritate numerică.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – DACO GETICA BUCUREȘTI   4-2
Liviu Mihai 53′, Daniel Florea 59′, Andrei Șerban 67′, Valentin Alexandru 85′ – pen. / Raphael Stănescu 13′, Philippe Nsiah 46′

Aioani – Martac, Bg. Șandru, Leca, D. Panait – Liv. Mihai, D. Novac, Rață (D. Dumitrașcu 60′) – Neicuțescu (Andr. Șerban 46′), D. Florea, Cherchez (cpt.)(Val. Alexandru 46′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Ad. Ioniță, C. Dinu, A. Mihaiu
Antrenor: Viorel Moldovan

Isvoranu – Mih. Stancu, Cotigă, Motroc, Călințaru – Măd. Martin (Eug. Nica 55′), M. Tudorică (Bustea 68′), D. Cârjan (I. Prodan 53′), Rob. Grecu – Raph. Stănescu (cpt.), Nsiah
Rezerve neutilizate: Irimiea – S. Alexe, Rz. Prodan, Vl. Georgescu
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 4.000; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Marian Truță (Băbeni – Vâlcea); Rezervă: Marius Spînu (București); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Traian Marcu (Sibiu).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto și video: FC Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 25 Mar. 2019, 11:03 Campionat
Pe aceeași temă