Victorie tristă pentru Chindia. Succesul de la Baia Mare n-a putut fi sărbătorit cu o calificare la baraj. „Au fost mai multe momente în care s-a pierdut promovarea”

Marius ANGHEL 29 May. 2016, 13:46 Campionat

Chindia Târgoviște a jucat ultimul meci din sezonul competițional 2015-2016 al Ligii 2 în deplasare, la Baia Mare. Partida a avut o miză foarte mare pentru târgovișteni: victoria pentru a prinde locul de baraj ce duce la promovarea în Liga 1, însă depindeau și de rezultatul UTA-ei de la Brașov.

Chindia a câștigat cu 4-2, dar norocul nu a fost de partea ei, deoarece UTA a învins pe FC Brașov. Astfel, dâmbovițenii au rămas pe locul trei în play-off-ul Seriei II și au pierdut șansa de a merge la baraj și implicit de a promova în Liga 1. Târgoviștenii au fost conduși la Baia Mare după reușita lui Dănuț Munteanu (17), însă au avut puterea să revină și apoi s-au desprins la 4-1 după reușitele lui Daniel Popa (44, 53, 54) și Georgian Honciu (60). Scorul final a fost stabilit de Ciprian Vasilache (65).

Croitoru: „Suntem puțin dezamăgiți”

Prezent la conferința de presă după finalul meciului, antrenorul echipei din Târgoviște era dezamăgit că echipa sa nu a reușit promovarea. „Am obținut azi o victorie. Ne-a mers bine în toate cele patru meciuri cu Baia Mare și, din păcate pentru noi, această victorie din urmă nu ne ajută să urcăm în primele două locuri ale clasamentului. Ne-am fi dorit foarte mult, deși obiectivul pe care l-am avut pentru sezonul acesta fusese îndeplinit demult: salvarea de la retrogadare. Însă am fost aproape și acum suntem puțin dezamăgiți, e clar. Au fost mai multe meciuri în care am pierdut puncte importante. Chiar acum ne gândeam că cu UTA, acasă în play-off, am fost egalați în minutul 88 dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri. Apoi, chiar și jocul de la UTA. Au fost mai multe momente în care s-a pierdut promovarea. Însă eu cred că totuși putem să spunem că am avut un sezon bun, chiar dacă, repet, există o oarecare dezamăgire, pentru că simțim că am fost foarte aproape și credem că am fi meritat după jocul pe care noi l-am practicat în sezonul acesta. Pentru Chindia urmează o vacanță care e meritată și după aceea, sigur, să vedem ce se va întâmpla sezonul viitor, pentru că este clar se va schimba formatul. Va fi o singură serie, 22 de echipe. Va fi o competiție, iarăși, extrem de dificilă, foarte multe partide. Cred eu că și nivelul valorii va crește, deși aș putea să spun că și anul acesta prin sistemul competițional cu play-off cred că nivelul competiției a crescut. Cel puțin din punctul nostru de vedere. Rămâne de văzut dacă Cherchez, Popa și Mihai rămân la echipă. Sunt jucători cu evoluții foarte bune. Sunt jucători care sunt monitorizați de cluburi din Liga 1. E devreme să spunem ce se va întâmpla. Probabil că trebuie să așteptăm vacanța și vom vedea după aceea. Însă sunt jucători sub contract cu clubul nostru. Rămân ai noștri până la proba contrarie”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei Târgoviște.

Chindia Târgoviște a fost una dintre principalele favorite la promovare din Seria a II-a, cu toate că era o echipă nou venită din Liga 3, dar nu a reușit să prindă barajul și încheie sezonul pe locul 3, cu 40 de puncte, cu unul mai puțin față de Gaz Metan Mediaș și UTA Bătrâna Doamnă.

FCM BAIA MARE 2
CHINDIA TÂRGOVIȘTE 4

D. Munteanu ”17, Vasilache ”65 / D. Popa ”44 ”53 ”54, Honciu ”60

Ormenișan – Străuț, Sg. Oltean, Fl. Ilie (V. Pop ”61), Anițoiu (Bușu ”46) – D. Munteanu, Vasilache, A. Ignea (cpt.), Daminuță, Păcurar – Șter (Jurj ”58)
Rezerve neutilizate: Bota – Codoban, Codin, R. Lupu
Antrenor: Dorin Toma

Aioani – Dr. Pătru (cpt.), D. Ispas (Bg. Dinu ”88), Vătavu, C. Dinu – Neniță, L. Mihai, Honciu, Neguț (Martac ”82) – Cherchez (Ad. Grigore ”77), D. Popa
Rezerve neutilizate: Meilă – Vasile, Vîrtej, Ad. Ioniță
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: „Viorel Mateianu” (Baia Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Mihai Marcu 3 (Oradea); Asistenți: Gero Szabo 3 (Cluj-Napoca) și Mihai Marius Marica 3 (Bistrița); Jucătorul meciul: Daniel Popa 5.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 29 May. 2016, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă