Victorie pe stihie, în „mlaștina” roșie! Chindia a dominat jocul cu Ripensia și s-a impus fără probleme

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 22:23 Campionat
  • Chindia Târgoviște rămâne pe locul 2 în liga secundă după un succes cu 2-0 obținut cu Ripensia, după un meci care s-a terminat pe un teren ce arăta mai degrabă cu o mlaștină. Golurile au fost marcate de Liviu Mihai și Mihai Leca, iar roș-galbenii au fost cu adevărat periculoși de foarte puține ori. În ultima parte a meciului s-a „remarcat” vremea, cu ploaia torențială care a gonit mare parte din spectatori, dar care a făcut și imposibil de jucat meciul de fotbal programat inoportun pe stadionul din Ciarda Roșie.

 

Chindia și-a făcut meciul ușor din minutul 12, când a reușit să marcheze, după o eroare a defensivei ripensiste. Liviu Mihai a bătut bine o lovitură liberă, Străuț a deviat mingea total nefericit cu capul, iar acesta s-a dus în poartă. După acest gol prostesc, târgoviștenii și-au făcut meciul ușor, iar Ripensia nu prea a mai putut să își facă jocul de posesie. Mansour putea pune pericol, dar a încercat poarta cu un șut prea moale. Chindia a mai atacat poarta prin Novac, Alexandru, Șandru și Liviu Mihai, dar fără să mai poată majora diferența.

Ocazie imensă ratată de Drăghici în primul minut al reprizei secunde

Ripensia putea schimba meciul în minutul 46, când Drăghici a primit o pasă în adâncime. Atacantul a intrat în careu cu mingea la picior, dar a trimis puțin pe lângă buturi. Cu dominarea oaspeților fără mari ocazii, Călin Toma a avut și el o șansă bună în minutul 61, când a trimis din lovitură liberă puțin peste transversală, fază la care Aioani era pe direcția mingii și probabil ar fi scos. Elevii lui Viorel Moldovan au pus și ei presiune și s-au încurcat reciproc în careul gazdelor după o fază cu Novac, Neicuțescu și Neguț.

Ultimul sfert a fost al „Mamei naturi”

Din minutul 71, Chindia și-a risipit emoțiile. După un corner bătut de Șerban, Mihai Leca a marcat ușor cu capul din 5 metri. Ulterior, în Ciarda Roșie s-au dezlănțuit forțele naturii. Deși de plouat, a plouat de la începutul meciului, vremea s-a înrăutățit considerabil. Ploaia a început să cadă abundent, iar terenul a fost „depășit” de situație.

Din cauza polii torențiale, pe gazon s-au format multe bălți, iar finalul s-a jucat doar pentru ca meciul să se termine odată. De remarcat că mulți spectatori au plecat înainte de ultimul fluier, și din lipsa condițiilor de pe arena din Ciarda Roșie.

RIPENSIA TIMIȘOARA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE  0-2
Liviu Mihai 12′, Mihai Leca 71′

H. Moldovan – Străuț (Ad. Popa 80′), Tînc, Apro, C. Toma (cpt.) – Chera (Dumiter 46′), Stoi, Zaluschi, Monea – Oct. Drăghici, Mansour (C-tin. Stoica 67′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Hecsko, Burdeț, Al. Popovici
Antrenor: Alexandru Pelici

Aioani – C. Dinu (Martac 78′), Leca, Bg. Șandru, D. Dumitrașcu – D. Novac, Dudea (Andr. Șerban 46′) – Neicuțescu, Liv. Mihai (cpt.), Rață (Cr. Neguț 57′) – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Cherchez, D. Panait, A. Mihaiu
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadionul: Ciarda Roșie (Timișoara); Spectatori: 150; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Chindia a ajuns la 63 de puncte, cu care se află pe locul 2 în liga secundă. Duminică, va primi vizita celor de la ACS Poli. Ripensia rămâne pe locul 9, cu 36 de puncte. Tot duminica, timișorenii joacă pe terenul Energeticianului.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 22:23 Campionat
Pe aceeași temă