Victorie obținută în ultimul minut!

Marius ANGHEL 21 Oct. 2013, 15:05 Campionat
Victorie obținută în ultimul minut!

Fotbaliștii de la CS Mioveni au obținut, sâmbătă, o victorie foarte impor­tantă pentru economia clasa­mentului care va conta foarte mult la finalul se­zo­nului, având în vedere că argeșenii au ca obiectiv calificarea în play-off. Echipa pregătită de Ion Mol­dovan a învins pe stadionul din Trivale cu 2-1 pe FC Universitatea Craiova, una dintre favoritele la promovare din această serie.

Oltenii au început mai bine par­tida, iar după zece minute, au reușit deschiderea scorului. Bă­lan a primit o pasă în adân­ci­me de la un coechipier, a scă­pat din marcajul fundașilor argeșeni și a înscris cu un șut din interiorul careului. Cra­io­venii au continuat să preseze după înscrierea golului, iar Goge i-a pus reflexele la încercare lui Cro­itoru, cu un șut de la 30 m.

Oas­peții au rămas în infe­rioritate nu­merică, după 32 de minute. Baird a reușit per­for­manța de a lua două car­to­na­șe galbene în mai puțin de un minut și a fost eliminat. Primul a fost pentru o simulare în ca­reu, iar al doilea pentru un cot în nas a­plicat lui Bogdan Stoi­ca.

După re­venirea de la ca­bi­ne, tot juveții au fost mai pe­ri­cu­loși. Bălan a avut șansa să facă dubla după ce a in­ter­ceptat o minge greșită de Că­tă­lin Stan, însă a fost blocat în mo­mentul șutului de Olteanu. Pri­ma ocazie de gol a galben verzilor i-a aparținut lui Mazilu, care l-a în­cer­cat pe Hotoboc cu un șut din mar­ginea ca­re­u­lui reținut de goal­keep­er-ul ol­tean.

Cu un sfert de oră înain­te de ultimul fluier al cen­tra­lu­lui, Mioveniul a restabilit ega­li­ta­tea pe tabelă. Alin Popa a cen­­trat perfect în careu, iar nou-in­tra­tul Florin Stan a trimis în plasă din 6 m. Argeșenii se pu­teau des­prin­de pe tabelă cu zece minu­te înain­te de final, însă Ayza a trimis cu ca­pul în plasa laterală din fața por­ții. La următoarea fază, Boboc a șu­tat periculos din marginea ca­re­ului, însă oltenii au respins în cor­ner.

Cu trei minute înain­te de final, oaspeții au cerut pe­­nalti la o că­dere în careu a lui Mitic, dar cen­tralul a lăsat jocul să continue. Când meciul se îndrepta spre un re­zultat de egalitate, Mihai Ol­tea­nu a a­dus fericirea în tabăra gaz­de­lor. În urma unei lovituri de colț bă­tută de Alin Popa, Olteanu a scă­pat din marcajul adver­sa­ru­lui di­rect și a trimis cu capul în plasă din fața porții.

CS Mioveni: Croitoru – Cotigă, Olteanu, Bogdan Stoica (min. 46 Biceanu), Cătălin Stan – Mazilu (min. 68 Florin Stan), Negoiță, Răuță, Alin Popa – Azya, Năstasie (min. 77 Boboc). Antrenor: Ion Moldovan.

FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă, Bușu (min. 72 Bălașa) – Vasile Gheorghe (min. 61 Cruceru), Mîrzeanu – Goge, Săceanu (min. 84 Frăsineanu), Baird – Bălan.  Antrenor: Nicolo Napoli.

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfîntu Gheorghe); Asistenți: Daniel Ioan Ciocănea (Sibiu) și Andrei Simonis (București).
Cartonașe galbene: Ayza / Baird, Acka.
Cartonașe roșii: Baird (min. 32.)

Filmul meciului:

Min. 8: Lovitura liberă de la 30 de m executată de Vasile Gheor­ghe, trece peste transversală.
Min. 10: 0-1 – Bălan deschide scorul după ce ramîne singur cu portarul și îl execută pe Croitoru.
Min. 30: Croitoru reține mingea trimisă de Vasile Gheorghe din lovitură liberă.
Min. 43: Balan interceptează o minge greșită de Cătălin Stan, dar e blocat de Olteanu în momentul șutului.
Min. 53: Hotoboc reține fără probleme lovitura liberă executată de Mazilu din afara careului.
Min. 77: 1-1 – Alin Popa bate perfect un corner, iar Florin Stan trimite în poartă din 6 m.
Min. 83: Același Alin Popa centrează în careu, însă Ayza din 3 m trimite cu capul în plasa laterală.
Min. 85: Hotoboc respinge șutul lui Boboc din 8 m la coltul scurt.
Min. 88: Lovitura liberă de la 25 de m executată de Frăsineanu este reținută de Croitoru.
Min. 89: Ayza centrează în careu, însă Hotoboc reține fără pro­bleme.
Min. 90+3: 2-1– Mihai Olteanu trimite cu capul în plasă din 6 m, din lovitura de colț, executată de Alin Popa.

Stoica și-a spart nasul

Fundașul central al Mioveniului, Bogdan Stoica, nu a jucat decât o repriză în confruntarea cu FC Uni­versitatea Craiova. La pauză, fotbalistul a fost înlocuit de antre­norul Ion Moldovan, pentru că s-a ales cu nasul spart în urma unui duel aerian cu australianul Mi­cha­el Baird. Jucătorul a fost nevoit să își schimbe tricoul după a­ceas­tă accidentare, înrucât cel vechi avea urme de sânge, iar cen­tralul nu i-a dat voie să mai joace cu el. La finalul meciului, medicii au ajuns la concluzia că fundașul a suferit o fractură de piramidă nazală.

Mititelu și Olguța, înjurați

Universitatea Craiova a fost înso­țită la Pitești de o galerie formată din 400 de suporteri. Încă din de­butul meciului, fanii juveților au con­tinuat războiul cu finanțatorul e­chi­pei Adrian Mititelu, dar și cu pri­­mărița Craiovei, Lia Olguța Va­silescu, care le-a interzis oltenilor să joace pe stadionul Ion Oble­men­co din Bănie. Cei doi au fost înjurați de mai multe ori pe durata întâlnirii, însă Mititelu nu a schițat niciun gest când suporterii îl înju­rau.

Bilașco și Enache, spectatori

La partida de sâmbătă au asistat și fotbaliștii Marius Bilașco și Ga­briel Enache de la Astra Giurgiu. Cei doi au urmărit jocul de la tri­buna oficială a stadionului Nico­lae Dobrin și s-au întreținut minute bune cu conducătorii Mioveniului. Fostul jucător al celor de la FC Argeș și cel al Mioveniului s-au bucurat mult de victoria galben-ver­zilor și i-au felicitat pe cei din staff  pentru cele trei puncte câș­ti­gate.

Păzit de trei bodyguarzi

Adrian Mititelu a fost însoțit la meciul cu CS Mioveni de tot staff-ul administrativ al clubului pe care îl conduce, dar și de cei trei bodyguarzi ai săi, care după înfățișa­rea pe care o aveau lăsau impre­sia că fac parte din lumea inter­lo­pă. Cele trei gărzi de corp ale sa­le au stat foarte aproape de cel care îi plătește. De mai multe ori, Mititelu a fost amenințat cu bătaia de fanaticii suporterii ai Științei, pen­tru că nu a vrut să renunțe la echipă.

Reîntâlnire cu fostul coleg

Fotbaliștii de la CS Mioveni au avut ocazia să se reîntâlnească sâmbătă cu fostul lor coleg Vasile Gheorghe, care în urmă cu două sezoane a jucat pentru formația argeșeană în Liga I. Vasile Gheor­ghe a fost titular, însă a fost schim­bat în repriza secundă cu Gabriel Cruceru. Tot pe parcursul întâlnirii la olteni, au intrat și Daniel Băla­șa, care a jucat la FC Argeș dar, și Cornel Frăsineanu, care a jucat la Internațional Curtea de Argeș.   

Mititelu Jr., rezervă

Nicolo Napoli, antrenorul Univer­si­tății Craiova, a deplasat la Pi­tești pentru meciul cu CS Mioveni un lot de 18 jucători. Printre cei care au fost trecuți pe foaia ofi­ci­ală de joc s-a numărat și Gigi Mi­titelu, fiul finanțatorului echipei. Acesta a figurat ca rezervă, însă nu a fost introdus pe teren nici un minut de tehnicianul italian. Mi­ti­te­lu Jr. are doar 16 ani și este în primul an de juniorat la echipa patronată de tatăl său.

Sursa: Curierul Zilei

Marius ANGHEL 21 Oct. 2013, 15:05 Campionat
Pe aceeași temă