Victorie norocoasă cu Argeșul și Metaloglobus scapă de poziția retrogradabilă. Balint: „Rezultatul poate părea surprinzător pentru unii, nu și pentru noi. Am pus prima cărămidă”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 14:24 Campionat
Victorie norocoasă cu Argeșul și Metaloglobus scapă de poziția retrogradabilă.** Balint:

Metaloglobus se aștepta la un meci foarte dificil cu FC Argeș, la debutul oficial în noul an, și a avut dreptate. Echipa antrenată acum de Laszlo Balint a fost dominată pe teren propriu de cea condusă de Emil Săndoi, însă a ieșit câștigătoare, cu 1-0, după ce a marcat la una dintre puținele ei ocazii de gol.

Mihai Potecea a transformat în gol, în minutul 71, o minge ricoșată în dreapta, la marginea careului mic, după un contraatac pe stânga și un șut al lui Ovidiu Herea în blocaj. În rest, FC Argeș a ratat cu nonșalanță prin Buhăescu, Gugu, Raul Costin sau Barbu, iar golul marcat de Vasile Gheorghe, înainte de pauză, a fost anulat pentru o poziție de offside.

După meci, antrenorul bucureștenilor, Laszlo Balint, a recunoscut că echipa sa a suferit în multe momente ale jocului și că a câștigat cu „un pic de șansă”. Metaloglobus obține însă trei puncte importante, care ridică moralul jucătorilor înaintea unui alt joc foarte greu, cu Petrolul.

„Sunt foarte bucuros pentru cele trei puncte obținute. Contează foarte mult pentru noi, ca și situație în clasament, dar și moralul echipei, pentru că era important să începem cu dreptul și e foarte important că am obținut toate punctele împotriva unui adversar foarte bun, un adversar cu calitate în toate compartimentele. Am avut, într-adevăr, și un pic de șansă, am suferit în multe momente ale jocului, dar am compensat prin atitudine, prin determinare și pentru asta țin să felicit jucătorii. Dar, de luni ne vom concentra sută la sută pe meciul de etapa următoare, cu Petrolul, un meci la fel de dificil, dar din care vom încerca să scoatem maximum”, a comentat Laszlo Balint succesul cu FC Argeș.

Pentru el, aceasta a fost a doua victorie în fața Argeșului în acest sezon, după ce în prima parte a sezonului, când era pe banca Sportului Snagov, câștiga tot cu 1-0.

„Pentru mine, personal, este a doua victorie împotriva lui FC Argeș în ultimele trei luni. Dacă la sfârșitul lui noiembrie, victoria a părut cumva normală, pentru că eram pe banca Snagovului, liderul clasamentului, acum, cu Metaloglobus, rezultatul poate părea surprinzător pentru unii, nu și pentru noi. E adevărat, argeșenii au avut ocazii, au avut momente în care au controlat jocul mai bine decât noi, însă băieții mei au demonstrat ambiția și determinare, aspecte care au înclinat balanța în favoarea noastră la final. Am reușit să punem prima cărămidă la ceea ce vrem să facem în acest sezon de primăvară, mai avem mult de muncă până să avem omogenitate și consistență în joc”, a mai spus Balint.

Cu acest succes, Metaloglobus a făcut 24 de puncte și a scăpat de locul retrogradabil pe care a iernat. Echipa bucureșteană le-a egalat pe Daco Getica și Luceafărul Oradea, însă stă pe locul 15, primul de deasupra zonei roșii, fiindcă are un golaveraj inferior. În wekendul următor joacă la Ploiești, cu Petrolul.

Metaloglobus în meciul cu FC Argeș: Fl. Iacob – C-tin. Costache, Caramalău, Fl. Plămadă, Negotei – Rob. Vîlceanu, Ghenovici (Frîncu 90), Ov. Herea (cpt.), Mino Sota (Andr. Lungu 69) – Al. Neagu, Potecea (Tomozei 83)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Șt. Niculae, Vl. Vlad, Riza

Rezumatul meciului:

Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 14:24 Campionat
Pe aceeași temă