Victorie mare pentru Metaloglobus cu SSC Farul! Bucureștenii continuă urcușul în clasament. Balint: „Băieții au muncit până la ultimul strop de energie pentru acest succes”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 10:01 Campionat

Metaloglobus a confirmat și în meciul cu SSC Farul schimbarea la față suferită în iarnă, a obținut a treia victorie consecutivă pe teren propriu și al cincilea rezultat din tot atâtea fără înfrângere și continuă urcușul în clasament. Sâmbătă, în etapa a 26-a, pe stadionul din cartierul Pantelimon, bucureștenii antrenați de Laszlo Balint au trecut cu 2-1 de constănțeni, un rival în lupta pentru evitarea retrogradării, mărind distanța dintre ei la șase puncte.

Vlăduț Vlad a irosit una dintre cele mai mare ocazii ale primei reprize. Mijlocașul Metaloglobusului a scăpat singur cu Avram, însă portarul a reușit să-l blocheze și să mențină echilibrul pe tabelă. Partea a doua a jocului a fost mai deschisă, iar Valentin Ghenovici a reușit să deschisă scorul încă din minutul 47. Vlad a pătruns pe stânga, l-a servit ideal în fața careului mic pe Ghenovici, care a îndeplinit o simplă formalitate din 6 metri.

Însă fariștii au pus stăpânire pe jos apoi și au și reușit să egaleze. Joao Diogo (67) a fost blocat în prima fază de Florin Iacob, însă portughezul a marcat din a doua încercare, din fața careului mic. Partida s-a echilibrat din nou, însă Robert Vîlceanu (76) l-a învins pe Raul Avram și i-a adus toate punctele Metaloglobusului, care confirmă, astfel, începutul excelent de an.

La final, antrenorul Laszlo Balint a vorbit despre victoria importantă obținută de jucătorii săi, despre ultimul strop de energie dat, schimbările de posesie din timpul meciului, despre reacția echipei sale după ce a fost egalată, cât și despre șansele contănțenilor de a se salva de la rerogradare.

„Felicitări băieților, am obținut o victorie mare, trei puncte foarte valoroase, în compania unui adversar care sunt convins că își va atinge obiectivul sezonul acesta, pentru că are jucători de calitate și e condusă de un antrenor experimentat. Prima repriză a fost echilibrată, am reușit să stăm mai mult în jumătatea adversă, am avut și o ocazie imensă prin Vlad Vlăduț, însă și adversarii puteau marca, după un contraatac declanșat în urma unui corner de-al nostru, pe o greșeală de poziționare a jucătorilor care trebuiau să asigure echilibrul defensiv, dar intervenția lui Iacob ne-a ținut în joc. La pauză am reglat anumite lucruri pe momentul de posesie, și am început foarte bine cea de-a doua repriză, am reușit să marcăm în minutul 47 prin Ghenovici, în urma unei acțiuni colective frumoase. Apoi am avut momente în care am suferit, se pare că nu am remediat toate problemele din defensivă, am fost egalați, dar mă bucură foarte mult reacția echipei, băieții au muncit până la ultimul strop de energie pentru această victorie. Chiar dacă am avut absențe notabile (n.r. – Ovidiu Herea și Potecea suspendați, Ștefan Niculae bolnav și Florin Plămadă nerefăcut după accidentarea de etapa trecută), jucătorii care au evoluat azi și-au făcut datoria, au avut atitudine, determinare, cei care au intrat pe parcurs au adus un plus vizibil în jocul echipei, și asta mă mulțumește. Suntem pe un drum bun și spiritul echipei este din ce în ce mai puternic! Ne bucurăm două zile pentru această victorie, însă de luni trebuie să muncim eficient, să rămânem modești, pentru că ne așteaptă o deplasare dificilă la Brăila, unde sunt convins că vom întâlni o echipă ambițioasă, arțăgoasă, care își va vinde foarte scump pielea”, a spus Balint.

Cu cele trei puncte obținute ieri, Metaloglobus a acumulat 32 de puncte în 26 de etape și a urcat pe locul 11 în Liga 2, la egalitate cu Ripensia și Pandurii, însă se menține în spatele acestora, din cauza golaverajului inferior. Etapa următoare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Brăila, cu Dacia Unirea, penultima clasată, o echipă care în acest weekend a încasat un 5-2 la Pandurii.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 10:01 Campionat
Pe aceeași temă