Victorie istorică! CS Mioveni a câștigat un meci după un an și o lună

Marius ANGHEL 22 Oct. 2012, 18:15 Campionat
Victorie istorică!** CS Mioveni a câștigat un meci după un an și o lună

Meciul de sâmbătă, de la Mioveni, a fost unul care va rămâ­ne în istoria echipei galben-verde, deoarece a adus o vic­torie după mai bine de un an. Succesul cu Damila Mă­ciuca a fost unul foarte clar, scor 4-1 (1-1), și el a fost adus de trei dintre tinerii jucători din lotul argeșenilor.

Oaspeții au deschis scorul la Mioveni în minutul 16, însă Bi­cea­nu a restabilit egalitatea 6 mi­nute mai târziu, la o fază în ca­re are tot meritul. După pauză, pe teren a intrat și Simion, fot­ba­list care a scos mai întâi un pe­nalti în mi­nu­tul 68, fiind ținut de tricou în ca­reu de un ad­ver­sar. Penaltiul a fost trans­for­mat cu siguranță de Emil Dică. În mi­nu­tul 78, a fost rândul lui Ma­rius Gă­lan să iasă la ram­pă, a­ces­ta executându-l pe por­ta­rul advers cu un șut sen­za­țio­nal din afara ca­reului. Apoi, în minu­tul 83, Si­mi­on s-a evidențiat din nou și, în urma u­nei acțiuni per­­sonale, a sta­bilit sco­rul final, 4-1.

Ionuț Biceanu are 18 ani și a fost crescut de Mihăiță Ianov­schi la Școala de Fotbal Dani Coman, fiind adus la Mioveni în această va­ră. A fost pentru prima oară ti­tu­lar în campionat.

Marius Gălan are 23 de ani și în ultimii doi ani a fost împru­mu­tat la Girom Albota. În această vară a fost oprit în lotul galben-ver­zilor, iar sâmbătă s-a aflat la al doilea său meci în acest cam­pio­nat.

Ionel Simion are 18 ani și a fost adus și el de la FC Dani Coman în această vară. Cu Damila Măciuca a bifat al doilea său meci în acest sezon de Liga a II-a. Toți trei ju­cătorii sunt la primul sezon de Liga a II-a.

Mioveni: Popescu – Pasăre, Bogdan Stoica, Olteanu, Du­mitrache – Mazilu, Emil Dică, Năstăsie, Coșereanu (81 Panait) – Biceanu (63 Gălan) – Răduță (54 Simion). Antrenor: Flavius Stoi­can

Măciuca: Botaș – Samson (80 Amet Ferdin), Ionuț Stoica, Posteucă, Eduard Stoica – Iordache, Melcea, Adrian Popa (81 Bălan) – Codin (38 Lircă), Geantă – Voinea. Antrenor: Erik Lincar

Arbitru: Daniel Decă (Brăila)
Cartonașe galbene: Dumitrache (32), Pasăre (60), Gălan (77) / Samson (28), Voinea (62), Botaș (68), Posteucă (68), Ionuț Stoica (68)

Cum s-au marcat golurile

# 0-1, min. 16: Voinea scapă singur pe dreapta, pri­mind o minge în adîncime, iar de la marginea careului trimite peste Popescu, direct în vinclu
# 1-1, min. 22: Biceanu urmărește bine un balon trimis de apărarea oaspeților spre portar și împinge balonul pe lîngă Botaș, chiar din fața lui
# 2-1, min. 69: Simion obține un penalti, iar Emil Dică îl transformă cu siguranță
# 3-1, min. 78: Gălan șutează senzațional de la 20 m, lateral stînga, în vinclu, pe colțul lung
# 4-1, min. 83: Simion recuperează la 40 m, are o acțiune personală în care driblează tot ce-i iese în cale, iar de la 16 m, șutează în plasă, pe lîngă portar

Culisele meciului

# Vremea a fost excelentă pen­tru fotbal, sâmbătă dimineață, la Mi­o­veni, însă în tribunele Sta­dionului Orășenesc nu au venit să asiste la acest joc decît 500 de persoane.
# La echipa-oaspete, delegat a fost Adrian Albinaru, fost jucător al lui FC Argeș pe vremea când an­trenor era Ion Moldovan, iar prin­tre jucători se mai numărau Dra­goș Radu, Mihai Radu și Geo Stan­ca.
# Antrenorul secund al Damilei Măciuca este Florin Ștefan No­fitovici. Acesta a evoluat în trecut și pentru CS Mioveni, atunci cînd echipa promova din Liga a III-a în Liga a II-a.
# În lotul echipei vâlcene se află și piteșteanul Codruț Lircă. Fost jucător pînă anul trecut la Mioveni, mijlocașul a fost mai întîi rezervă la meciul de sâmbătă, însă a intrat pe teren în minutul 38.
# De la CS Mioveni au lipsit la acest meci Marian Miulescu și Io­nuț Stancu, fotbaliști care până a­cum erau titulari. Primul nu a fost oprit în lot pentru acest joc, în timp ce al doilea este accidentat. Ambii au fost însă prezenți la meci, ur­mărindu-l din tribune.
# Ca și cei doi, și Andrei Măr­găritescu nu a făcut parte din lot, „Chinezul” nefiind refăcut complet. Mijlocașul a venit și el la joc, iar înainte și după partidă a fost a­lături de coechipieri la vestiare.
# La oaspeți a evoluat și ju­că­torul de culoare Nwabueze Sam­­son. Acesta a fost un fotbalist cu­noscut lui Flavius Stoican, an­tre­norul dorind să-l ia la Dinamo II, a­tunci când fundașul evolua la Mangalia. A ajuns însă la Damila, fiind un jucător cunoscut și de Erik Lincar.
# În tribunele stadionului din Mioveni a fost prezent și Florin Ma­rin, fost antrenor al echipei ar­geșene, acum 5 ani, în Liga I. „Flo­cea” a urmărit partida de la lojă, avându-l alături de fostul con­ducător al clubului, Răzvan Tu­naru.
# Tot într-una din lojele Sta­di­o­nu­lui Orășenesc au luat loc, sâm­bă­tă, și Andrei Speriatu, de a­se­me­nea, și el fost antrenor al e­chi­pei pe când aceasta era în Divizia C, și tehnicianul Stelică Ba­dea.
# În minutul 35, Emil Dică a acuzat dureri la umăr, după ce a fost faultat mai devreme de Nwa­bue­re, și a venit la marginea te­renului, unde medicul echipei i-a dat cu kelen, pentru a scăpa de dureri.
# În minutul 60, fundașul dreapta al Mioveniului Pasăre a fost avertizat cu un cartonaș gal­ben pentru un henț. Arbitrul însă nu a oprit jocul în momentul hen­țului, lăsându-l să continue, însă, când faza s-a oprit, a revenit și a acordat avertismentul.
# Atacantul gazdelor Albert Voi­nea a fost avertizat doar cu gal­ben în minutul 62, la o fază în ca­re l-a lovit în careu pe Olteanu și trebuia să fie eliminat.
# În minutul 70, doi dintre jucătorii Mioveniului s-au acciden­tat destul de rău, Pasăre și Mihai Olteanu dîndu-se cap în cap în ca­­reul propriu în timp ce încercau să respingă o minge. După inter­venția echipei medicale, cei doi au putut continua jocul.
# Banderola a fost purtată i­ni­țial la acest joc de Valentin Co­șe­reanu, însă, în momentul schim­bă­rii, acesta i-a lăsat-o lui Emil Di­că. Mijlocașul nu a pus-o pe braț, ci s-a dus cu ea la Simion, punân­du-i-o acestuia pe mână.

Stoican: „Jocul trebuie să se îmbunătățească”

Flavius Stoican a obținut, sâmbă­tă, prima lui victorie pe banca Mi­ove­niului, avînd până acum un e­șec, un egal și un succes.

„Sunt bucuros că echipa a ob­ți­nut o victorie după un an și un pic, reușind să câștige într-un joc ofi­ci­al de campionat. Acest lucru se da­­­to­rează și jucătorilor, care au mun­­­cit zi de zi la antrenamente, iar mun­ca lor s-a materializat a­cum într-un joc oficial. Sunt bucu­roși pentru că moralul lor era des­tul de scăzut, iar acum au unul bun. Jucătorii au alergat până la e­pui­za­re. Mă bucur și pentru acești băieți care au intrat pe parcursul jocului. Am încredere în ei deoa­rece au de partea lor tinerețea. Bi­ceanu este foarte tânăr, Simion la fel, iar Gălan poate să crească de la zi la zi și să ajungă sus. Nu tre­buie să ne culcăm însă pe o ure­che, acum, că am câștigat, iar jocul trebuie să se îmbunătățească. Din poziția în care am fost eu, s-a vă­zut clar că Simion a fost tras de tri­cou la 11 metri. Văzusem Damila doar pe DVD și știam ce jucători au. Dar am fost peste ei și nimeni nu poate să conteste victoria noas­tră”, a declarat, la final, Flavius Stoi­can.

În sfârșit, victorie după un an și o lună!

Pe 16 septembrie 2011, CS Mioveni obținea ultima victorie într-un meci de campionat, pe atunci galben-verzii evoluând în prima ligă. La acea da­tă, cu antrenor Răzvan Tunaru, CS Mioveni câștiga pe propriul teren cu Sportul, scor 2-1. De atunci, echipa argeșeană nu a mai reușit nicio victorie într-un joc de cam­pio­nat, până sâm­bă­tă. Au trecut un an, o lu­­nă și 4 zi­le, timp în care ar­­geșenii au dis­putat 33 de par­ti­de oficiale în cam­­pi­onat (Liga I și Li­ga a II-a), din ca­re s-au obținut 10 egaluri (6 în Li­ga I și 4 în Liga a II), restul fiind în­frân­geri (21 în Li­ga I și 2 în Liga a II-a). Între timp, în a­cest sezon, Mio­ve­­­niul a mai dis­pu­tat și trei me­ciuri de Cu­pa Ro­mâniei, din care a câștigat do­uă și a pierdut unul.

Scandal la 11 m

Faza la care s-a dat penalti pentru Mioveni a fost una îndelung con­tes­tată de echipa-oaspete. Jucătorii vâlceni au protestat vehement, cerând ofsaid și reclamând faptul că arbitrul ar fi ridicat fanionul. Nu a fost în­să nimic adevărat, tușierul semnalizând că mingea a ieșit afară din jucă­torul Mioveniului, după ce a fost faultat. În momentul în care Decă a a­ră­tat punctul cu var, asistentul a și plecat de la tușă spre careu, semn că nu a semnalizat nicidecum ofsaid la acea fază. De altfel, faultul în careu nu a fost deloc constestat de jucătorii-oaspeți. La acea fază, Ionuț Stoi­ca a primit galben pentru faultul la Simion, iar Botaș și Posteucă au fost aver­tizați pentru proteste.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 22 Oct. 2012, 18:15 Campionat
Pe aceeași temă