Victorie de Zilele Cetății. Chindia câștigă în fața fostului lider, Olimpia

Marius ANGHEL 13 Sep. 2015, 15:24 Campionat

Chindia a făcut un meci foarte bun pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare, sâmbătă dimineață, în etapa a treia, și s-a impus meritat, scor 2-0, în fața echipei care se instalase în fotoliu de lider al seriei a II-a. Ambii atacanți ai Târgoviștei și-au trecut numele pe lista marcatorilor, ca și în deplasarea de la Mioveni, de acum opt zile (3-2).

Servit excelent de Cherchez, Dani Popa a deschis scorul la jumătatea primei reprize, cu un șut la firul ierbii. Chindia a rămas în ofensivă și a presat în continuare careul lui Băican, iar a doua reușită a venit într-un moment psihologic, aproape de finalul primului mitan: Cherchez s-a distrat cu Tătaru (41) și a înscris din unghi, în stânga goalkeeper-ului de la Satu Mare. 1.500 de fani au aplaudat generos prestația favoriților, care au obținut maximum de puncte din jocurile cu CS Mioveni și Olimpia, două echipe cu pretenții în seria a II-a.

În partea a doua, gazdele au redus turația, au permis sătmărenilor să urce des în jumătatea adversă, dar s-au dovedit periculoase pe contraatac. Cherchez (51) sau Anton (72) puteau majora avantajul Chindiei, care a arătat sâmbătă ca o echipă de fruntea Ligii a II-a.

Etapa viitoare, Chindia merge la Vâlcea, pe terenul unei formații incomode, care a strâns și ea șase puncte în trei etape. „Batem și acolo”, a anunțat Dani Popa după victoria de ieri. De partea cealaltă, Olimpia primește vizita echipei UTA Bătrâna Doamnă.

Cherchez, gol pentru suporteri

Cristi Cherchez a fost MVP-ul partidei de la Târgoviște, cu un gol, o pasă de gol și, per ansamblu, o prestație consistentă pe „Eugen Popescu”. Cherchez a înscris trei goluri pentru Chindia în acest debut de sezon, două la Mioveni și unul ieri, în poarta Olimpiei. „Dedic reușita de astăzi galeriei și suporterilor care au fost alături de noi. Am dovedit că avem echipă bună. Păcat de rezultatul cu U Cluj, a fost mult ghinion atunci”, a vorbit atacantul care a dat iarna trecută probe la Dinamo.

Lume multă, oficială plină, galerie frumoasă

Ploaia s-a oprit la Târgoviște cu câteva ore înainte de startul meciului Chindia – Olimpia, iar gazonul a arătat și s-a ținut bine. 1.500 de spectatori au venit la al doilea meci pe teren propriu al Chindiei de la revenirea echipei în Liga a II-a, iar galeria Commando Dracula a fost la post, în peluză. Aglomerație mare a fost și la oficială: primarul Cristian Stan, viceprimarul Cosmin Bozieru, managerul județului, Alexandru Oprea, fostul primar Gabriel Boriga și directorul CS Târgoviște, Ciprian Prisăcaru, au susținut Chindia în meciul cu Olimpia Satu Mare.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE    2
OLIMPIA SATU MARE    0

D. Popa ’23, Cherchez ’41

Meilă – Martac, Ispas, B. Matei, C. Dinu – Aug. Voinea, A. Cruceru, C. Anton (cpt.), Crinel Stoica (Neniță ’79) – Cherchez (M. Ene ’84), D. Popa (Bg. Vasile ’82)
Rezerve neutilizate: Gârlea – Bg. Dinu, Pătru, Nisipeanu,
Antrenor: Nicolae Croitoru

Băican – D. Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.) – Villand (Al. Boștina ’60), Chivari (D. Lukacs ’46), Bura, Selagea – Faur, Takacs (Cădar ’69)
Rezerve neutilizate: Șuta – Bîgiu, M. Csik, Ciul
Antrenor: Tiberiu Csik

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Spectatori: 1.500; Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț); Jucătorul meciului: Cristian Cherchez.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Ionuț PARGHEL

Marius ANGHEL 13 Sep. 2015, 15:24 Campionat
Pe aceeași temă