Victorie cu arbitraj ostil

21 Nov. 2011, 15:12 Campionat
Victorie** cu arbitraj ostil

FC Olt Slatina s-a impus cu scorul de 2-1 în confruntarea de pe teren propriu cu CSM Râmnicu Vâlcea, în cadrul derby-ului supraviețuirii. În ciuda arbitrajului ostil, alb-vișiniii s-au mobilizat și au reușit să obțină victoria in extremis, cele trei puncte aducând liniștea.

În fața propriilor suporteri, FC Olt Slatina a obținut o victorie prețioasă în lupta pentru evitarea retrogradării, învingând pe final de meci CSM Râmnicu Vâlcea. Condusă pe tabela de marcaj la pauză, după ce oaspeții au deschis scorul la scurt timp de la fluierul de start prin Pribac, gruparea pregătită de Dan Oprescu a luptat până la final. Nici arbitrajul ostil nu a stat în calea dorinței alb-vișiniilor de a obține cele trei puncte. În minutul 21, FC Olt Slatina a avut un penalty clar neacordat, după o acțiune a lui Andrei David în careu, mingea lovește în mână un fundaș al oaspeților. În ciuda protestelor, arbitrul întâlnirii a lăsat jocul să continue. Alb-vișiniii ar fi putut restabili egalitatea pe tabela de marcaj până la intrarea la cabine, însă șuturile periculoase ale lui Pavel și Andrei David nu au găsit spațiul porții. De asemenea, CSM Râmnicu Vâlcea a mai avut o ocazie mare de a înscrie în prima repriză, însă bara transversală s-a opus la reluarea din apropiere a lui Gogoșoiu.

Burcea, decisiv

În actul secund, alb-vișiniii au continuat să lupte pentru cele trei puncte puse în joc. Prima mare ocazie l-a avut protagonist pe nou-intratul Alin Burcea, reluarea sa din voleu din interiorul careului trecând puțin pe lângă bară (min. 52). Un minut mai târziu, arbitrul surprinde printr-o nouă decizie eronată. Alin Mihai scapă singur cu portarul pe contraatac, este faultat din spate, în marginea careului de Plecanciuc, din postură de ultim apărător, însă „centralul” acordă doar cartonașul galben. Dragalina restabilește egalitatea pe tabela de marcaj, după o acțiune personală pe partea stângă, înscriind cu un șut plasat din interiorul careului (min. 65). Alb-vișiniii au continuat asediul la poarta adversarilor. Același Dragalina primește o minge în marginea careului, pătrunde în suprafața de pedeapsă, este ținut de un adversar, însă arbitrul lasă jocul să continue, decizia stârnind alte proteste (min. 67). În minutul 80, FC Olt Slatina a avut o ocazie enormă de a majora avantajul pe tabelă. În urma unei lovituri libere executate de Dragalina, mingea deviată spre poartă este respinsă de Tufiș până la Pavel, al cărui șut este scos de pe linia porții de un fundaș al grupării vâlcene. Pe finalul meciului, atacantul Alin Burcea dă lovitura de grație. După un dribling în careu, acesta înscrie cu un șut plasat, fără speranță pentru Tufiș.

În urma victoriei obținute, FC Olt Slatina a urcat pe locul doisprezece în clasamentul seriei, aflându-se la un singur punct de zona neretrogradabilă.

FC Olt Slatina: Bordea, Bancu, Alin Ignat, Lengyel, Giurcă, Huțanu, Pavel, Vâlcică, Andrei David, Dragalina, Alin Mihai. Au mai evoluat: Bugiu, Burcea, Hallmen.

CSM Râmnicu Vâlcea: Tufiș, Tomozei, Kalai, Plecanciuc, Vătăjelu, Roșca, Popescu, Vasile, Pribac, Gogoșoiu, Stoica. Au mai jucat Ene și Chiripuș.

Sursa: Gazeta Nouă

21 Nov. 2011, 15:12 Campionat
Pe aceeași temă