Victorie clară cu UTA!

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 13:26 Campionat
Victorie clară cu UTA!

CS Mioveni a obținut, sâmbătă, trei puncte importante în cam­­pi­onat, echipa antrenată de Flavius Stoican învingând cu 3-1 pe UTA, într-o partidă disputată pe Stadionul Orășenesc din Mioveni. Meciul a fost unul spectaculos, în care s-au acor­dat nu mai puțin de trei penaltiuri, toate transformate.

După victoria cu 1-0 în fața lui Poli, UTA cam băga­se spai­­ma în adversari, declarându-și astfel in­ten­țiile de promova­re în acest se­zon. La Mioveni însă, galben-verzii i-au dezum­flat repede pe ară­deni și le-au tăiat din elanul lu­at, reușind o vic­to­rie foarte cla­ră în urma unui joc foarte bun, cu mult peste cel al elevilor lui A­drian Falub. Prima ocazie ma­re a­par­ține Mioveniului, Arnă­utu, scă­­pat singur cu portarul în mi­­nu­­­tul 6, nereușind să înscrie.

Oas­­­peții își arată și ei colții și ra­tea­­ză trei bune oportuni­tăți de a în­scrie, prin Gligor (reluare cu ca­­­pul din 6, pe lângă), Laso (șut bun, de la 25 m) și Dosso (relu­a­re mi­li­metric, pe lângă). În mi­nu­­tul 34, Ayza profită însă de o gre­șea­lă a apărării-gazdă și des­chi­de sco­rul, ca răspunsul for­ma­ției UTA să fie un șut în bară al lui Dosso. În fi­na­­lul primei repri­ze, gazdele își ma­­jo­­rează a­van­ta­jul din 11 m, ca, în repriza a do­­­ua, galben-verzii să facă un joc cu mult peste adversar. În mi­­nu­tul 73, UTA revine după hen­țul în careu al lui Dragu, în­să, patru mi­nu­te mai târziu, Dra­ga­lina sta­bi­lește rezultatul final din 11 m. Ul­ti­mele minute au a­par­ți­­nut gaz­de­lor, care au mai ra­tat de două ori, însă până la urmă vic­­­toria la do­uă goluri diferen­ță în fața echi­pei UTA e una merita­tă, ce dă le ar­­ge­­șe­nilor mora­lul nece­sar î­nain­te de deplasa­rea dificilă de la Timișoa­ra.

# Mioveni: Ciucă – Cotigă, Olteanu, B. Stoi­ca, Dragu – Stancu, Boboc, Dragalina, Ma­zilu (70 Biceanu) – Ayza (79 Galan), Arnăutu (84 Vintilă).                     Antrenor: Flavius Stoican
# UTA: Amadio – Feussi, Ene (46 Capătă), Gligor, Dan Matei, Siminic – Monac (46 Bîrză), Mărginean (68 Oară), Lazea, Laso – Dosso. Antrenor: Adrian Falub

Arbitru: Dragoș Teodor (Constanța)
Cartonașe galbene:  Dragalina (12), Dragu (73)/ Matei (24), Ene (42), Lazea (62), Bîrză (82), Feussi (85)
Stadion Orășenesc: Spectatori 1.000

Cum s-au marcat golurile

# 1-0, min. 34: Arnăutu scapă pe dreapta, plecînd de la limita ofsaidului, centrează în fața porții, Amadio este depășit, Ene încearcă să res­pin­gă din 6 m, greșește și oprește balonul pentru Ayza, care îndeplinește o simplă formalita­te și în­scrie în poarta goală
# 2-0, min. 42: Dragalina este faultat în careu de Ene, la o pătrundere prin dribling, penaltiul fiind transformat tot de el
# 2-1, min. 73: Dragu comite henț în careu la o cen­trare de pe dreapta, penaltiul fiind trans­format de Laso
# 3-1, min. 77: Siminic îl faultează pe Arnăutu în careu, iar Dragalina realizează dubla din 11 m.

Filmul meciului

# min. 6: Stancu trimite o pasă peste pentru Arnăutu, a­cesta scapă singur cu por­ta­rul pe partea dreaptă, șu­tea­ză în goalkeeper
# min. 16: Mazilu driblează pe stânga, ajunge în poziție cen­­­­trală și șutează de la 18 m, peste
# min. 20: corner pentru UTA, de pe dreapta, Gligor tri­mi­te cu capul din 6 m, pe lângă
# min 21: Laso are o acțiu­­ne per­­sonală, urcă spre careul gaz­delor, iar de 25 m șutea­­ză pu­ter­nic, Ciucă reținând însă în doi timpi
# min. 26: Dosso este găsit sin­gur în careu la o centra­re din lovitură liberă de pe dreap­ta și o deviere a lui Matei, însă trimite milimetric pe lângă poartă
# min. 30: Dragalina șutea­ză de la 30 m, puternic, puțin pe lân­gă poartă
# min. 34: 1-0!
# min. 40: Dosso preia în careu, pro­tejează bine, șutează din întoar­ce­re pe jos, iar mingea lovește bara
# min. 42: 2-0!
# min. 48: Boboc scapă pe dreap­ta, centrează în careu, însă nu este susținut de nimeni
# min. 52: oaspeții centrea­ză din corner, Capătă apare bine pe colțul lung, în 6 m, de unde tri­mi­te însă cu capul pe lângă
# min. 64: Siminic șutea­ză pe jos, de la 30 m, pe lângă poar­tă
# min. 73: 2-1!
# min. 75: Capătă scapă singur pe stânga, intră în careu, încearcă un exterior, însă lovește greșit balonul și mingea iese afară
# min. 77: 3-1!
# min .89: Vintilă scapă spre poar­tă, însă șutul nu este pre­cis.
 
Culisele meciului

# Sâmbătă dimineață a fost des­tul de rece la Mioveni, ter­mo­me­trele înregistrând tem­pe­raturi de aproape 1 grad. Tere­nul însă, deși moale, a fost ex­ce­lent pentru a se juca fotbal.
# La meci au asistat aproxi­ma­tiv 1.000 de spectatori, majo­ri­tatea fiind localnici. CS Mioveni a fost lipsită la acest meci de galerie, locul unde stă­teau de obicei ultrașii galben-verzi fiind gol.
# UTA, în schimb, a fost sus­ți­nută din tribune de un grup de su­porteri veniți de la Arad. Ei au făcut de­pla­sarea cu două autocare, aces­tea ajungând la stadion cu aproximativ 40 de minute înain­te de începerea partidei.
# Până la debutul partidei, fanii oaspeților nu au scandat ab­solut nimic, însă, după ce me­ciul a început, ultrașii ară­deni au fost la înălțime și nu au tăcut niciun moment până la final.
# Președintele oaspeților este Gheorghe Constantin, nimeni altul decât fostul președinte al CCA, cel care a fost arestat pre­ventiv la Pitești, fiind acuzat în scandalul Mită pentru arbitri.
# Centralul Dragoș Teodor,  din Constanța, a avut ceva de furcă cu cei 22 de jucători, acesta scoțând din buzunar nu mai puțin de 7 cartonașe galbe­ne. Două au fost acordate gaz­delor, iar restul cinci, oaspeților.
# Dan Matei, fostul fundaș al campioanei Unirea Urziceni, dar și al lui FCM Tg. Mureș, a primit un galben la Mioveni în minutul 24, pentru un fault din spate asupra lui Roberto Ayza.
# Fostul jucător al Mioveniului Adrian Neaga a fost prezent la meciul de sâmbătă. Rică a fost însoțit de fratele său, Laurențiu, și au urmărit partida din lojă, alături de fostul președinte Răzvan Tunaru.
# La meci a venit și Valentin Coșereanu, jucător plecat în iar­nă de la Mioveni la Chiajna, în Liga I. Coșereanu a urcat și el la lojă, alături de Rică Neaga, de unde și-a urmărit foștii colegi.
# Pe banca de rezerve a Mioveniului au rămas până la fina­lul partidei portarul Octavian Popescu și jucătorii de câmp Alexandru Dumitrache, George Zaharia și Marian Popescu.
# De partea cealaltă, au făcut de­plasarea degeaba la Mioveni jucătorii arădeni Matijas Jona­than, Dan Raț, Godfred Adofo și Marius Chindriș.
# Centralul Dragoș Teodor din Constanța a fost ajutat la acest meci de tușierii Dragoș Iliescu din Craiova și Iulian Radu din București, rezervă fiind ploieș­tea­nul Adrian Ilyeș.
# Partida de la Mioveni a fost pre­lungită de brigada de arbitri cu patru minute, în repriza a doua având loc toate cele șase schim­bări, dar și mai multe accidentări.
# La CS Mioveni a debutat cu ocazia acestui meci și porta­rul Silviu Ciucă, adus în această iarnă de la Dinamo II. Cu el în poartă, Mioveniul a primit un gol, din 11 m, în repriza se­cu­n­dă.

Arbitrul, de cascadorii râsului

Arbitrul de centru Dragoș Te­odor s-a făcut de toată jena la Mioveni, arătându-și limitele în prima repriză la faza întâiului pe­nalti acordat echipei-gazdă.

În minutul 42, Dragalina reu­șeș­te un dribling la margi­nea ca­re­ului, dar este faultat de adver­sar, fun­da­șul Ene, în careu și cade. Fază clară ca lumina zilei pentru un stadion întreg, însă nu și pen­­tru centralul Teodor, care se a­fla la doar 3 metri de fază. A­cesta se îndreaptă în fugă spre lo­cul fazei, scoate din buzunar car­­to­­nașul galben și i-l arată, stu­­­poare! lui Dragalina. Adică, el a văzut la acel duel simulare… Cum Dragalina mai avea un gal­ben, scoate și cartonașul roșu și îl trimite pe jucătorul argeșean la tri­­bune. Încep protestele în urma unei faze simple ca lumina zilei pentru toată lumea, dar mai pu­țin pentru central. Între timp, tu­­șierul Iulian Radu plea­că fru­mu­­șel de la marginea terenu­lui și se postează la colțul careu­lui de 16 m, așa cum procedează a­sis­tenții atunci când indică un pe­nalti. Într-un târziu, tușierul este văzut și de jucătorii Mioveniului și se năpustesc la el, iar după ce află poziția acestuia, se duc din nou la central. Centralul se uită ne­dumerit, se duce la tușier, se mai învîrte pe lângă el, îl întreabă ce face acolo și până la urmă a­flă că simularea lui a fost, de alt­fel, un foarte frumos și clar fault în careu al unui jucător-gaz­dă. Văzând că nu mai are ce face, Teodor se duce apoi la Ene de la oaspeți, îi arată și lui gal­ben, după aceea, indică, cu mâna, punctul cu var, semn că va da 11 m, și îi spune lui Dra­galina că îi retrage cartonașul galben al doi­lea și, implicit, pe cel roșu și că poate rămâne în teren. Dra­galina se conformea­ză, ba, mai mult, ia și mingea și bate 11 m, transfor­mând lovitura de pe­deapsă. Cât despre centralul Dragoș Teodor, el s-a făcut de casca­dorii râsului la acea fază, în timp ce tuși­erul Iulian Radu a arătat că are sânge în vene, pentru că un altul putea foarte bine să în­chidă ochii, să nu spună de pe­nalti și să se scuze că nu a văzut faza, fiind prea departe, deoa­rece, ori­cum, nu era asta treaba lui, ci a centralului.

Al treilea penalty în 2 meciuri

CS Mioveni a beneficiat în meciul de sâm­­­bătă de două lovituri de pedeapsă, am­bele trans­formate de nou-venitul la echipă Dra­goș Dragalina. Galben-verzii au mai avut un pe­nalti și în prima etapă a returului, cu Oradea, tot Dragalina transfor­mând a­tunci lovitura de pe­deap­să. Mioveniul a be­­­neficiat în acest retur, în numai două me­ciuri de trei penaltiuri, în timp ce în tot turul nu a avut decât două lovi­turi de pedeap­să: una în etapa a treia, în meciul cu Poli, și alta în etapa a opta, în meciul cu Damila Măciuca, am­bele partide fiind disputate a­ca­să. Cele două 11 m au fost transforma­te de Emil Dică, amândouă în repriza secundă.

Ionuț Stancu a vrut să dea gol de la jumătate

În finalul partidei, mijlocașul Mioveniului Io­nuț Stancu a fost aproape să dea un gol spec­­tacu­los. Astfel, Stancu a încercat să-l sur­prindă pe por­tarul advers cu un șut de la mijlo­­cul tere­nului, goal-keeper-ul ară­dean fiind ieșit dintre bu­turi. Stancu a greșit însă țin­ta, dar ră­mîâne de a­pre­ciat in­tenția sa. Fot­ba­­listul Mioveniului nu este la pri­ma încer­ca­re de acest fel, acum un sezon, pe cînd evo­lua la ALRO Slatina, într-un meci la Deva, el a mai șutat de la mijlocul terenului, iar din fa­za asta a ieșit golul. „Portarul era ieșit, eu am tras de la jumătate, minge a lovit bara, dar a bă­gat-o în poartă un coechipier. Meciul s-a terminat 1-0 pentru noi”, ne-a povestit Ionuț Stancu.

Boboc și Popescu pleacă la lot

Căpitanul lui CS Mioveni, Robert Boboc, va lipsi în această săptămână de la antrenamentele echipei, el și colegul său Cosmin Popescu fiind che­mați la o acțiune a lotului național Under 18. Cei doi vor pleca marți la București, acolo unde vineri și du­minică vor disputa două meciuri de ve­ri­ficare cu selecționata similară a SUA. Cei doi vor lipsi astfel de la me­ciul echipei de club din week-end, de la Timișoara, cu Poli.

Mara, cu arădenii

Fostul jucător al lui FC Argeș Bogdan Mara a însoțit și el dele­gația oficială a echipei UTA la Mioveni. Mijlocașul, care a evoluat și pentru arădeni, s-a întreținut la finalul partidei cu foștii săi colegi alb-violeți Rică Neaga și Alin Chița, dar și cu câțiva prieteni de la Pitești. Mara le-a spus, printre altele, celor cu care a vorbit că în următoarea perioadă se va axa mai mult pe impresariat, meserie pe care vrea s-o facă acum.

Marțian a făcut iureș la vestiar

Noul finanțator al arădenilor, Adrian Marțian, a făcut iureș la ves­tiar la finalul partidei, supărat de înfrângerea echipei. Acesta a in­trat și peste jucători, însă, afară, mai multor apropiați și antre­norilor le spunea că nu este de acord cu ce a văzut la elevii lui Adrian Falub și că va da afară din ei vreo trei. Deși nu a dat niciun nume, Marțian s-a referit cu siguranță și la fundașul Ene, cel care a greșit la primele două goluri ale gazdelor.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 13:26 Campionat
Pe aceeași temă