Victorie acasă după 16 etape! CS Mioveni a reușit cu Foresta ce nu a mai putut în ultima jumătate de an

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 11:12 Campionat

CS Mioveni a câștigat, sâmbătă, în cadrul etapei a 27-a a Ligii 2, un nou meci pe propriul teren după o pauză de aproape jumătate de an. Ultima victorie acasă a galben-verzilor data din 9 octombrie, 2-1 cu ASA Târgu Mureș, în timp ce ultimul succes în campionat fusese obținut pe 26 noiembrie, în etapa a 19-a, 3-0 la CS Balotești.

În weekendul trecut, argeșenii au trecut cu 2-0 de Foresta Suceava, după ce, la mijlocul săptămânii, moldovenii câștigaseră cu același scor, la Pitești, în fața lui FC Argeș.

Partida de la Mioveni a fost la discreția gazdelor, însă oaspeții au avut și ei șansa lor în finalul primei reprize. Prima parte a aparținut Mioveniului, care a ratat câteva ocazii bune prin Rădescu (șut pe lângă cu poarta goală), Ayza (șut prins de portar), Balint (reluare din careu puțin pe lângă), din nou Ayza (șut slab pe lângă, după ce rămăsese singur cu portarul și apoi reluare cu capul din poziție excelentă pe lângă). Moldovenii puteau da lovitura pe acest fond de dominare al galben-verzilor, pe finalul primei reprize, când Matei a trimis incredibil pe lângă din 6 metri cu poarta goală și apoi prin Renquin, care a tras peste de la 16 metri, după un contraatac.

Repriza secundă a adus și golurile, gazdele desprinzându-se grație reușitelor semnate de Burnea (reluare cu capul după o lovitură liberă bătută bine de Florescu) și Florescu (șut din prima imparabil, din centrul careului). Gazdele au forțat marcarea mai multor goluri în această parte, însă imprecizia din fața porții a mai multor jucători și-a spus cuvântul.

Victoria vine cum nu se poate mai bine pentru argeșeni, într-un moment greu, echipa nemaicâștigând în campionat de opt etape. Cu acest succes, echipa lui Laurențiu Roșu a făcut 35 de puncte și se poziționează pe locul 8. În schimb, Foresta are 27 de puncte și e pe locul 17, retrogradabil.

CS MIOVENI – FORESTA SUCEAVA   2-0
Ionuț Burnea 50′, Eduard Florescu 63′

F. Croitoru – Tirică (Roșoagă 45′), Gugu, Burnea, Ed. Stoica – R. Lazăr, Andr. Neagoe (Rob. Gherghe 79′) – Rădescu, Ed. Florescu, Ayza (cpt.) – Val. Balint (C. Năstăsie 60′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Seb. Ivan, Fl. Ilie, Mih. Vintilă
Antrenor: Laurențiu Roșu

Seb. Bîlbă – Secrier (Lupușor 61′), Mateciuc, Opriș, Mușea – Vl. Stănescu, Konate (Dănilă 46′), Renquin, Cerlincă – Sumanariu (Kharoubi 75′), M. Matei (cpt.)
Rezerve neutilizate: Rob. Martin – Makriev, Gulei, O. Onofraș
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Spectatori: 500; Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Damian Antal (Bacău).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni / Oazi Design pentru Sport

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 11:12 Campionat
Pe aceeași temă