Victoria cu Snagov, „o normalitate” pentru Argeș! Ionuț Badea privește deja către partea a doua a sezonului: „Ceea ce urmează în retur trebuie să gândim foarte bine”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 18:43 Campionat

Campionii FC Argeș n-a avut nicio problemă în a câștiga ultimul meci pe care l-a avut de jucat în 2019, chiar pe teren propriu, cu Sportul Snagov. În etapa a 21-a, a doua a returului, piteștenii s-au impus cu 3-0, la fel cum o făceau și în tur în fața ilfovenilor, au ajuns la zece partide consecutive fără înfrângere și au petrecut o noapte pe locul 3. Antrenorul Ionuț Badea, aclamat de galerie în timpul partidei, a spus la final că rezultatul obținut era normal.

„Dublă” Buhăescu și un gol frumos al lui Șerban

După un început de joc în care și-a dominat autoritar adversarul, Argeșul a marcat, culmea, pe un contraatac pornit chiar după o degajare a portarului. Vasile Buhăescu (21) a finalizat simplu din 7 metri, după o pasă a lui Nini Popescu și o centrare a lui Blejdea. Apoi, ilfovenii au ieșit la joc, însă prima repriză a fost una anostă, fără alte mari situații de a mai marca.

În partea secundă, trupa lui Ionuț Badea a continuat să preseze și și-a majorat diferența pe tabelă după o reușită cu capul a aceluiași Vasile Buhăescu (63), după o centrare din corner a lui Mușat. Buhăescu și Blejdea au ratat alte situații bune de a înscrie, însă cel care a făcut-o a fost mijlocașul Ionuț Șerban (89). Acesta a înscris superb, cu un șut plasat de la 20 de metri.

S-a terminat 3-0, ca în meciul tur, și cu cele 33 de puncte acumulate în 21 de etape, Campionii FC Argeș s-a urcat pe locul 3 cel puțin pentru o noapte. Sportul Snagov termină prima parte a sezonului cu 9 puncte pe locul 18, penultimul. Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie 2020, cu etapa a 22-a, a treia a returului.

Ionuț Badea: „Tot ce s-a întâmplat astăzi a fost doar o normalitate”

Succesul cu 3-0 i s-a părut o normalitate antrenorului Ionuț Badea, care a mai transmis și că nu e interesat de poziția actuală a echipei și că trebuie gândită foarte bine campania de achiziții din această iarnă, pentru a se spera la promovare în partea secundă a sezonului.

„O victorie așteptată până la urmă, deși adversarul a venit din nou cu un sistem schimbat și putea crea probleme, dar, totuși, echipa noastră a avut mai multă calitate și individuală și ca grup. Am reușit să câștigăm de o manieră normală. Tot ce s-a întâmplat astăzi a fost doar o normalitate. Am avut foarte multe ocazii și am suferit la finalitate. Trebuia să fie un scor poate mai mare, dar, până la urmă, un 3-0 este un scor reconfortant și e doar o situație de încredere pe care am înregistrat-o din nou astăzi. Închidem sezonul bine, cu câteva puncte care ne pot acorda o liniște pentru iarnă, dar este doar o situație de statistică acest loc 3. Este un campionat extrem de echilibrat, care nu-ți poate da nicio senzație că ești în primele trei, la mijloc sau la retrogradare. Ceea ce urmează în retur trebuie să gândim foarte bine, pentru că și alte echipe se vor întări în iarnă”, a spus Ionuț Badea la conferința de presă de după meci.

În primul meci pe care îl va juca anul viitorul, Campionii FC Argeș merge la Cluj-Napoca, pentru partida cu „U” Cluj.

Momentan, echipa piteșteană așteaptă meciul de duminică dintre UTA și Petrolul pentru a știi pe ce poziție iernează, pe 4 sau 5. Ploieștenii trebuie să câștige la Arad, în fața liderului, pentru a depăși formația lui Ionuț Badea. Argeșul are 33 de puncte, iar echipele din față care au jucat deja în această etapă, CS Mioveni și Rapid, au 37, respectiv 33 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 18:43 Campionat
Pe aceeași temă