Victoria cu Gloria îi urcă pe suceveni deasupra liniei retrogradării

Marius ANGHEL 26 May. 2014, 14:50 Campionat
Victoria cu Gloria îi urcă pe suceveni** deasupra liniei retrogradării

Etapa a VII-a din play-out-ul Ligii a II-a a fost cum nu se poate mai favorabilă grupării Rapid Suceava. „Ceferiștii” au trecut sâmbătă, cu scorul de 3-2, de Gloria Buzău, pe stadionul Areni, în vreme ce principala contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării, CF Brăila, s-a împiedicat pe teren propriu în fața echipei Dunărea Galați.

Confruntarea dintre Rapid și Gloria a început cum nu se poate mai bine pentru formația suceveană, care a deschis scorul încă din minutul 11 prin Negru, care l-a surprins pe portarul oaspeților, Stoicescu, cu un șut din întoarcere de la marginea careului de 16 metri. Același Negru, aflat la cel mai bun meci al său din această ediție de campionat, a izbutit dubla în minutul 26, cu un șut imparabil la colțul scurt, după o lansare în adâncime a lui Arotăriței.

Echipa pregătită de Viorel Ion a dat primele semne de viață în repriza a doua, izbutind să reducă din handicap la prima acțiune mai închegată de atac prin G. Ion, în minutul 54. La acest scor sucevenii încep să tremure din nou, mai ales că Golofca, singur cu poarta goală, și Semeghin, șut violent în bara transversală, au ratat ocazii cât roata carului.

Finalul partidei a fost însă cu adevărat incandescent. „Alb-vișiniii” au făcut 3-1 în minutul 82 prin Ionesi, bine servit în fața porții adverse de Bălan, buzoienii consolându-se cu faptul că au marcat cel mai frumos gol al meciului prin Crețu, în minutul 86, cu o execuție de kinogramă, foarfecă pe spate, din mijlocul suprafeței de pedeapsă.

Rapid CFR: Hânțescu – D. Bălan, Ferariu (70 Sava), Velescu, Semeghin – Sumanariu (78 Gafița), I. Plămadă, Cerlincă, Golofca – M. Negru, Arotăriței (46 Ionesi). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Gloria Buzău: Stoicescu – Airinei, Dăniță (73 Păun), Bg. Dumitru, N. Crețu, G. Ion, A. Voicu, M. Mihăescu, Moise (52 Lazăr), Bobe (46 Burlacu), Pantelie. Antrenor: Viorel Ion.

În etapa viitoare, miercuri, 28 mai, Rapid Suceava va evolua în deplasare, cu Farul Constanța.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 26 May. 2014, 14:50 Campionat
Pe aceeași temă